Ντόρα Μακρυγιάννη: Συγκλονίζει με την εξομολόγησή της – «Δε θα ξεχάσω που ούρλιαζα για βοήθεια και κανείς δεν ερχόταν»

Με ένα βίντεο 16 λεπτών που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram η Ντόρα Μακρυγιάννη μίλησε στους διαδικτυακούς της φίλους για την κακοποιητική σχέση στην οποία υπήρξε σε μικρή ηλικία αναφέροντας το πως έζησε η ίδια όλη εκείνη τη σκοτεινή περίοδο της ζωής της.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στα άτομα που τη βοήθησαν να βγει από αυτή την περιπέτεια και έδωσε το δικό της μήνυμα αισοδοξίας.

«Με βλέπετε τώρα που κρατάω μια στάση απέναντι σε αυτή την ιστορία και είμαι πιο θετική και φωτεινή, μιλάω με περισσότερη άνεση και δύναμη για αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για αυτό τόσα χρόνια μετά», είπε αρχικά η Ντόρα Μακρυγιάννη εξηγώντας πως αυτό είναι μια ιστορία από την οποία βγήκε στα 18 τους και πάλεψε μέχρι τα 22 ενώ τώρα είναι 31 και πως δεν είναι απλό για κάποιον και δεν θα πρέπει να αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να μιλά τώρα έτσι για αυτό και να κάνει ενδεχομένως συγκρίσεις», ανέφερε αρχικά η Ντόρα Μακρυγιάννη και στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή σε όλα τα δύσκολα που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

«Έχω υπάρξει καταθλιπτική, έχω υπάρξει να μη θέλω να ανοίξω το μπατζούρι να με δει ο ήλιος. Έχω φτάσει όταν η κατάσταση γιατί διαιωνιζόταν να έχω αυτοκτονικές τάσεις γιατί πίστευα ότι δεν μπορώ να βάλω stop σε αυτό που συμβαίνει και το μυαλό μου πήγαινε σε αυτή τη «λύση», αλλά ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν πολύ. Έχω υπάρξει σε συνεδρίες που μου έδιναν χάπια. Ευτυχώς βρήκα τη δύναμη και είπα ότι δεν γεννήθηκα έτσι και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν θέλω να πάρω φαρμακευτική αγωγή είναι μέσα μου κι βρήκα τη δύναμη. Εγώ το έκρινα έτσι.

Ξέρω τι σημαίνει να κυκλοφορείς στον δρόμο και να φοβάσαι. Να βγαίνεις από το σπίτι και να νομίζεις ότι σε παρακολουθούν. Να φοβάσαι με ποιον να μιλήσεις, αν θα μιλήσεις, αν θα το μάθει επειδή μίλησες. Τι σημαίνει να φοβάσαι πώς θα ντυθείς γιατί μπορεί αυτό να κριθεί, γιατί μάλλον μιλάμε για μια ζήλεια η οποία είναι μη ελέγξιμη. Ξέρω τι σημαίνει να σου βγαίνουν διαταραχές άγχους, με ό,τι αυτό σημαίνει: ταχυκαρδίες, έντονους παλμούς, εφίδρωση. Κρίσεις πανικού, να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, να βλέπεις συνεχώς εφιάλτες. Όλα αυτά τα ξέρω και γι’ αυτό μπορώ να σε καταλάβω και δεν το λέω με ελαφριά την καρδιά. Πάλεψα πάρα πολύ για αυτό», ανέφερε η ηθοποιός επισημαίνοντας ότι όλα αυτά τα λέει γιατί δεν είναι τίποτα εύκολο.

Στη συνέχεια θέλησε να στείλει προς όλους το δικό της μήνυμα. «Τη δύναμη αυτή την έχεις μέσα σου. Μην περιμένεις από κανέναν να σου πει ότι έχεις τη δύναμη και ότι μπορείς να το ξεπεράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας, ή μπορεί και να μην υπάρχουν, που μας αγαπάνε, που θέλουν να μας βοηθήσουν», είπε και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο καθένας ξέρει για τον εαυτό του τη λύση γιατί ζει και το πρόβλημα. «Μην περιμένεις ποτέ από κανέναν γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο ιδεατά φτιαγμένος. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ να είμαι σε έναν δημόσιο χώρο, να είμαι σε μια πολυκατοικία απέναντι, εγώ να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και κανένας να μην κατεβαίνει να βοηθήσει, τουλάχιστον να φέρει την αστυνομία», επισημαίνοντας ότι όταν τα έζησε τα πράγματα δεν ήταν εύκολα και ότι ευελπιστεί ότι τώρα ο κόσμος είναι πιο ευαισθητοποιημένος

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο MeToo, αλλά και τις κινήσεις που δεν έχει συμπαρασύρει αυτό από την πλευρά της πολιτείας. «Πίστευα ότι μετά το MeToo η Πολιτεία θα φτιάξει δομές, θα προστατεύσει ανθρώπους», πρόσθεσε η ηθοποιός ζητώντας από τον κόσμο να βοηθήσει τους ανθρώπους που μπορεί να το χρειάζονται, και με όποιον τρόπο, καθώς συχνά τα θύματα μπορεί να εξαρτώνται οικονομικά από τον κακοποιητή. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του φόβου μέσα στον οποίο ζουν τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσουν όταν στη συνέχεια δεν θα έχουν προστασία και δεν γνωρίζουν τις συνέπειες που αυτό μπορεί να επιφέρει, διατηρώντας έτσι τα ερωτηματικά της γύρω από το κατά πόσο το MeToo επιτέλεσε τον σκοπό του.

Καταλήγοντας, η Ντόρα Μακρυγιάννη δήλωσε: «Δεν πας μπροστά στη ζωή σου έχοντας τοξικά συναισθήματα, ζεις ακόμα στα σκοτάδια και εγώ στα σκοτάδια δεν θέλω να ξαναβρεθώ ποτέ. Θέλω να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος και να τα έχει ξεπεράσει».

Τέλος, έδωσε το μήνυμα σε όσους βιώνουν τέτοιες καταστάσεις ότι είναι δυνατοί και πως αυτή τη δύναμη χρειάζεται να τη στρέψουν προς μία άλλη κατεύθυνση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dora Makrygianni (@dora_makrygianni)

Read More

And More