Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 31 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 1989 όταν ο Παύλος Μπακογιάννης, φτάνοντας στο γραφείο του στην οδό Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, δολοφονήθηκε από τρία μέλη της 17 Νοέμβρη.

Σήμερα, συμπληρώνονται 31 χρόνια από εκείνο το πρωί και η Ντόρα Μπακογιάννη, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου της συζύγου, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα.

Στο εν λόγω στιγμιότυπο φαίνεται ο Παύλος Μπακογιάννης καθισμένος, με τα δυο τους παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα, να βρίσκονται από πάνω του και να τον έχουν αγκαλιά.

«31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

Για την ιστορία, ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989 στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιείτο η συζήτηση για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

Η δολοφονία του Παυλου Μπακογιάννη έγινε από τρία μέλη της 17Ν που είχαν χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την περιοχή του Ευαγγελισμού λίγες ημέρες νωρίτερα.

Μέτα την εξάρθρωση της 17Ν το καλοκαίρι του 2002, προέκυψε ότι στην δολοφονία του δραστήριου πολιτικού συμμετείχαν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης και στο όχημα βρισκόταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Read More

And More