Ο Α. Γκλέτσος στην Τατιάνα: “Θα κάνουμε βάρδιες στα διόδια για όσο είμαι δήμαρχος!”

Ο ηθοποιός και δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Τόνισε ότι δεν μπορείς να βάζεις έναν άνθρωπο να δουλεύει κάθε μέρα και να δίνει 20 και 30€ για διόδια. ”Δεν γίνεται, ο άνθρωπος αυτός είναι καταδικασμένος, θα πεθάνει”, είπε ο ίδιος και συνέχεισε ”αφού τον καταστρέφεις οικονομικά, τον καταστρέφεις ολοκληρωτικά.”

Σαν παράδειγμα έφερε έναν συνταξιούχο του ΟΓΑ, ο οποίος παίρνει το πολύ 350€ το μήνα. ”Αν πρέπει έστω μία φορά τη βδομάδα να πάει στον γιατρό του δήμου, θα πληρώσει στον ίδιο του το δήμο 5,20 πήγαινε- έλα. 5,20 στα 350 είναι μεγάλος λογαριασμός”, υπογράμμισε ο Απόστολος.

Σε σχετική ερώτηση της Τατιάνας για το αν θα δωθούν οι ειδικές κάρτες, έτσι ώστε να έχουν μία ελεύθερη διέλευση οι πολίτες από τα διόδια , αφού ακούστηκε ότι η Κυβέρνηση θα καταβάλλει στην εταιρία 0,50€ γι’ αυτή, ο ίδιος είπε: ”Αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω και δεν μας ενδιαφέρουν. Εμείς θέλουμε να τηρηθούν οι συμβάσεις που είχε κάνει ο κύριος Σουφλιάς, που λένε ότι πρέπει να υπάρχουν οι παράπλευρες οδοί για να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι. Εξάλλου και το Σύνταγμα λέει, ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να μπορούν να περνάνε ελεύθερα. Μιλάνε για δρόμους που πρέπει να απαλλοτριώσουν. Δεν υπάρχουν αυτά, ούτε οι δρόμοι χρειάζονται απαλλοτρίωση ούτε περιουσίες, ούτε ίποτα. Οι δρόμοι είναι έτοιμοι, εμείς τους ανοίξαμε, να έρθουν να τους δούνε και να τους βάλουν σε κυκλοφορία για να λυθεί το πρόβλημα και τελειώσαμε.”

Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι: ”Στην εποχή που ζούμε που υπάρχει μία πλήρης κι απόλυτη εντροπία, δεν υπάρχουν πια θεσμικές λύσεις. Μακάρι να υπήρχαν. Αν ξεκινούσαμε με ένα γραφειοκρατικό τρόπο θα χάναμε πραγματικά το δίκιο μας, δεν θα είχαμε αντιδράσει στο σωστό χρόνο και θα παγιωνόταν μία κατάσταση που μετά δεν θα γύριζε με τίποτα” και δήλωσε ότι: ”Σέβομαι τη γνώμη του κυρίου Λυριτζή και του κυρίου Οικονόμου, αλλά εγώ εκτιμώ διαφορετικά κάποια πράγματα από εκείνους. Θα είμαστε εδώ με βάρδιες κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα φυλάμε τις προσβάσεις και θα είναι ανοιχτή η πρόσβαση προς την Πελασγία κι από την Πελασγία προς τη Στυλίδα. Όσο θα είμαι εγώ δήμαρχος, 3,5 χρόνια ακόμα, θα υπάρχουν οι βάρδιες και το μπλόκο, εκτός αν δικαιωθούμε, που αυτό ευχόμαστε γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να κάθεται μέσα στο κρύο.”

Στο τέλος της συζήτησής τους, είπε πως υπάρχει κίνδυνος, γιατί είναι εθνικός δρόμος, δεν υπάρχει όμως, μόνο σ’ εκείνο το σημείο αλλά και σε πολλά άλλα, όπως στα 2 χλμ πριν στα 5 και 10χλμ μετά.

Read More

And More