Ο Αλέξης Γεωργούλης στο ΤLIFE: Αποκαλύπτει γιατί δεν παντρεύεται και τι θα κάνει αν εκλεγεί στην Ευρωβουλή

Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της χώρας μας, αφού έχει καταφέρει να κάνει σημαντικές συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων. Ο γοητευτικός “Ζεν Πρεμιέ” αφήνει για λίγο την υποκριτική και κατεβαίνει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας ως σκοπό να δει τις σκέψεις του να γίνονται πράξεις που πάνε την Ελλάδα ένα βήμα παραπέρα, ο Αλέξης ζητά την ψήφο των πολιτών και δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για να πετύχει τους στόχους του, όπως άλλωστε κάνει και πάντα.

Ο ηθοποιός λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες μιλά στο TLIFE και για τις εκλογές, τον Αλέξη Τσίπρα, τους στόχους του αλλά και την προσωπική του ζωή.

Σε ποιον τομέα θα θέλατε να εστιάσετε περισσότερο και συνεπώς να ασχοληθείτε ενεργά, εάν εκλεγείτε στην Ευρωβουλή;

Το κομμάτι του πολιτισμού αποτελεί τη πρώτιστη μου επιλογή. Είναι ένας χώρος που συνεχώς ανακαλύπτω και αγαπώ. Η εμπειρία μου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με έχουν ωριμάσει πολύ και μου έχουν ανοίξει τους ορίζοντες για τις δυνατότητες που δίνει ο χώρος του πολιτισμού για την ανάπτυξη ενός κράτους αλλά και για την διαμόρφωση της ταυτότητας και της κουλτούρας του λαού του. Συνεπώς, θα έλεγα πως θα ήθελα να εστιάσω στο κομμάτι του πολιτισμού, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η παρουσία μου στο Ευρωκοινοβούλιο θα περιοριστεί εκεί. Στην εποχή που ζούμε η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ανθρώπινων ελευθερίων είναι ιδιαίτερα σημαντική, όποτε θα ήθελα να ασχοληθώ και σε αυτό το σκέλος ενεργά. Νομίζω πως σε τελική ανάλυση, όλα αυτά είναι αλληλένδετα καθώς η δημοκρατία, η ισότητα και ο πολιτισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κάποιο άλλο πολιτικό φορέα;

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να συζητάμε για πολιτική με όρους ποδοσφαίρου. Επειδή είμαι Λάρισα δεν μιλάω με τον Ολυμπιακό Βόλου και πάει λέγοντας. Να το ξεκαθαρίσω λοιπόν. Είμαι ένας άνθρωπος που ασχολιόμουν με τα κοινά και θα ασχολούμαι με τα κοινά είτε ως υποψήφιος είτε ως ψηφοφόρος. Δεν ήμουν πότε όμως κομματικοποιημένος-πράγμα που δεν θεωρώ κακό-, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω θέσεις και απόψεις συγκεκριμένες. Όλα αυτά τα χρόνια είχα επαφές με ανθρώπους και πολιτικούς από διάφορα κόμματα, όμως ποτέ δεν στήριξα κανένα με την υποψηφιότητα μου πούνε μην μπορώ να δω τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Η επιλογή μου να κατέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει τόσο με το γεγονός πως συμφωνώ με μια σειρά κινήσεων που έχει κάνει αλλά και διότι διαπίστωσα πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Ένα σχέδιο που βασικές του θέσεις με βρίσκουν σύμφωνο και θέλησα να στηρίξω.

Χαρακτηρίστε μου με 3 λέξεις τον Αλέξη Τσίπρα.
Ικανός, προσιτός, λαμπερός.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε και όλη η προσπάθειά σας έχει αίσιο τέλος, η υποκριτική θα μπει σε δεύτερη μοίρα, ώστε να συγκεντρωθείτε στο νέο στόχο σας ή θα τα συνδυάσετε;

Αν τιμηθώ με τη ψήφο του Ελληνικού λαού για να τον εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο, τότε η πρώτιστη μου προτεραιότητα θα είναι η παρουσία μου εκεί. Θέλω να αφοσιωθώ σε αυτή τη προσπάθεια, να μάθω και να προσφέρω ουσιαστικά στη χώρα μου και αυτό θα κάνω. Η ταυτότητα μου όμως πάντα θα γράφει καλλιτέχνης. Αν με ρωτάτε λοιπόν δεν σκοπεύω να την εγκαταλείψω, γιατί δεν βλέπω την πολιτική ούτε ως επάγγελμα ούτε σαν πηγή βιοπορισμού, αλλά αντίθετα ως προσφορά σε μια κοινή προσπάθεια.

Γιατί Αλέξανδρος και όχι Αλέξης στο ψηφοδέλτιο;
Το Αλέξανδρος είναι το βαφτιστικό μου . Το Αλέξης είναι το υποκοριστικό για το Αλέξανδρος και το Αλέξιος που έτσι λέγεται και ο πρωθυπουργός. (χαχα).

Είναι στα σχέδια του Αλέξη Γεωργούλη ο γάμος και η απόκτηση παιδιών; Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας ως πατέρα;

Για μένα η απόκτηση παιδιών είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Αν δεν μπορώ να αφοσιωθώ 100% σε αυτά, δεν θα το τολμήσω. Ο γάμος είναι μια άλλη ιστορία, που είναι όμως εξίσου σημαντική από τη στιγμή που δύο άνθρωποι αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Νομίζω σε αυτή τη φάση της ζωής μου, δεν είμαι έτοιμος ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Συνεπώς δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου, αλλά το ωραίο με τη ζωή είναι πως αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη, οπότε ποτέ μη λες ποτέ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχετε καταφέρει να χτίσετε μια αξιοζήλευτη καριέρα και να κάνετε πολύ σημαντικές συνεργασίες. Πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα σας σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους;

Η αναγνωρισιμότητα έχει ένα χαρακτηριστικό μεγεθύνει οτιδήποτε συμβαίνει είτε είναι καλό είτε είναι κακό οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με θετικό τρόπο είτε με αρνητικό. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι για να σε ψηφίσει κάποιος πρέπει να σε γνωρίζει γιατί αν δε σε γνωρίζει πως θα σε ψηφίσει; Την επαγγελματική μου ζωή δεν την ξεχωρίζω από την προσωπική μου ζωή, από την ζωή γενικότερα. Βασικός μου γνώμονας στη ζωή είναι κάθε εμπειρία κάθε λεπτό που περνάει να με βοηθάει να γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου να τον εξελίσσω και να εντάσσομαι καλύτερα σε αυτό που εννοούμε ευρύτερο περιβάλλον με ενδιαφέρει η πορεία από το εγώ προς το εμείς.

-Αν μπορούσατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω τι θα αλλάζατε στην μέχρι τώρα πορεία σας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Θα επικαλεστώ την παλιά λαϊκή παροιμία κάθε εμπόδιο σε καλό δε θέλω η ζωή μου, ο δρόμος μου να είναι χωρίς δυσκολίες, γιατί κάθε δυσκολία κάθε εμπόδιο που καταφέρνεις και ξεπερνάς σε κάνει πιο δυνατό σου ανοίγει τους ορίζοντες και κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα. Δεν θα ήθελα στη ζωή μου να αλλάξω κάτι και ούτε θα ‘θελα στη ζωή μου να έρχονται πράγματα που να είναι μόνο εύκολα.

Read More

And More