Ο Alpha απαντά στην ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την ανακοίνωση “περί γυαλίσματος παπουτσιών παρουσιαστή μεσημεριανής εκπομπής” που άναψε φωτιές !

Φωτιές άναψε η χθεσινή ανακοίνωση της Ενώσεως Συντακτών, η οποία εκδόθηκε με αιτία την απόλυση δύο συναδέλφων πριν από λίγες ημέρες από τον Alpha και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για απόλυση των συναδέλφων αυτών, επειδή δεν δέχτηκαν “να γυαλίσουν τα παπούτσια παρουσιαστή, μεσημεριανής, “ψυχαγωγικής” εκπομπής”, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Νίκο Μουτσινά και το “Δέστε τους”.

Η διοίκηση ,λοιπόν, του καναλιού της Κάντζας απ ΄ότι δείχνουν τα φαινόμενα, όχι μόνο ενοχλήθηκε σφόδρα, αλλά αποφάσισε και να αντιδράσει, στέλνοντας προς τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και το διοικητικό συμβούλιο, απαντητική επιστολή, την οποία και σας παρουσιάζω ευθύς αμέσως :

“…Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:
Είναι άκρως προσβλητικό για τη διοίκηση του σταθμού να υπονοείται ότι για θέματα τόσο σημαντικά όσο η διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους.
Ο Alpha, και ενώ η τηλεοπτική αγορά μαστίζεται εδώ και πολύ καιρό από την κρίση, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων του. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να διακόπτει τη συνεργασία του με εργαζομένους για σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους, και πάντοτε σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πάνω από όλα άδικο για τους δημοσιογράφους του σταθμού, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του.
Θα περιμέναμε από ένα όργανο το οποίο εκπροσωπεί δημοσιογράφους, προτού προχωρήσει σε ατυχείς αναπαραγωγές φημών και μάλιστα βασίσει αποφάσεις του πάνω σε αυτές, να διερευνήσει και να εξακριβώσει τα γεγονότα, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον, αντί να συντηρεί τεχνηέντως ένα κλίμα αναβρασμού και έντασης…”

Read More

And More