O ANT1 ανακοίνωσε κι επισήμως την συνέχιση της συνεργασίας του με τον Γ. Παπαδάκη ! Τέλος το “Καλημέρα Ελλάδα”…

Οπως σας είχα γράψει από την περασμένη εβδομάδα, ήταν μόνο ζήτημα ημερών για το πότε ο ΑΝΤ1 θα ανακοίνωνε κι επισήμως την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Παπαδάκη. Αλλωστε, οι οριστικές συζητήσεις και οι υπογραφές είχαν πέσει εδώ και καιρό.

Ετσι, λοιπόν, πριν από λίγο, έφτασε στα χέρια μας το δελτίο Τύπου του καναλιού, μέσα από το οποίο μας ανακοινώνεται η ανανέωση της συνεργασίας του γνωστού δημοσιογραφού με το κανάλι (η οποία να σας επισημάνω επειδή δεν αναφέρεται, πως ανανεώνεται το συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια…) όπως επίσης γίνεται λόγος και για το γεγονός πως το “Καλημέρα Ελλάδα” μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια ολοκλήρωσε τον κύκλο του και πως ο Γιώργος Παπαδάκης από το Φθινόπωρο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1, με μία νέα εκπομπή.

Πρόκειται για μία εκπομπή για την οποία ήδη έχει γίνει αρκετός ντόρος εδώ και καιρό, μιας και οι Αντεννικοί επιχειρούν του χρόνου να… ενοποιήσουν την πρωινή τους ζώνη, χωρίς να υπάρχει η διάκριση του 7.00 με 10.00 το πρωί και του 10.00 με 1.00 το μεσημέρι.

Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μία εκπομπή που θα ξεκινά στις 8.00 το πρωί και θα ολοκληρώνεται κοντά στις 12.00 το μεσημέρι και μέσα σε αυτή την ζώνη, οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν κομμάτια και ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα ενημερωτικά κομμάτια του προγράμματος εννοείται πως θα τα αναλάβει ο έμπειρος παρουσιαστής, ενώ για τα ψυχαγωγικά, ακόμα ο οικοδεσπότης ή η οικοδέσποινα αναζητείται, μιας και ο Χρήστος Φερεντίνος αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις του καναλιού για να γίνει από Οκτώβρη… πρωινός τύπος !

Επίσης μέσα σε αυτό το δελτίο τύπου που έχουμε στα χέρια μας, γίνεται αναφορά και στην μεγάλη φετινή νίκη που σημείωσε το “Καλημέρα Ελλάδα” στους πίνακες τηλεθέασης.

Ετσι, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής …

“…Ο ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Παπαδάκης ανανέωσαν τη συνεργασία τους έτσι ο πρωτοπόρος της πρωινής ενημέρωσης θα συνεχίσει να μας καλημερίζει καθημερινά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η 20ή σεζόν του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ έκλεισε με μια ακόμα μεγάλη πρωτιά. Η μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μετά από δύο δεκαετίες γεμάτες επιτυχίες και διακρίσεις, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τερματίζοντας για άλλη μια φορά πρώτη στην πρωινή ενημέρωση και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά της σε σύγκριση με πέρυσι!
Ο Γιώργος Παπαδάκης αποχαιρέτησε την εκπομπή φανερά συγκινημένος, δίνοντας όμως νέο πρωινό ραντεβού με τους τηλεθεατές από το φθινόπωρο σε μια ολοκαίνουργια εκπομπή που θα έχει την προσωπική του σφραγίδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ με μέσο όρο 16,4% στο κοινό 15-44 και 23,8% στο σύνολο των τηλεθεατών επικράτησε των υπόλοιπων ενημερωτικών εκπομπών της πρωινής ζώνης, ενώ ήταν η πρώτη επιλογή των ανδρών κάθε ηλικίας. Μάλιστα, η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αύξησε τα ποσοστά της στο κοινό 15-44 κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη της σεζόν έως το Δεκέμβριο του 2010, ο μέσος όρος της στο συγκεκριμένο κοινό ήταν 13,8%, ενώ στο δεύτερο μέρος της σεζόν, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2011, ανέβηκε στο 17.9%, με αποτέλεσμα η εκπομπή να προηγείται κατά πολύ του ανταγωνισμού.

Ακόμη, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ αύξησε την απόδοσή του και σε σύγκριση με την περσινή σεζόν τόσο στο 15-44, όσο και στο σύνολο του κοινού.

Ο κάτοχος όλων των ρεκόρ της πρωινής ενημέρωσης αλλάζει σελίδα, όχι όμως και συνήθειες. Από το φθινόπωρο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 και θα φωτίζει την επικαιρότητα με τον ίδιο δυναμισμό, την ίδια αμεσότητα και αξιοπιστία όπως την πρώτη μέρα…”

Read More

And More