Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος αποκαλύπτει το τραγούδι – “αφιέρωση” του Τόλη Βοσκόπουλου στην Άντζελα Γκερέκου

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουλίου η είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου. Ο “πρίγκιπας” του ελληνικού πενταγράμμου έφυγε από τη ζωή μια εβδομάδα μετά τα γενέθλιά του σε ηλικία 81 ετών έπειτα από ανακοπή καρδιάς. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός βύθισε στο πένθος το Πανελλήνιο.

Ένας άνθρωπος που γνώρισε όσο λίγοι τον Τόλη Βοσκόπουλο είναι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος ο επιχειρηματίας που κυριάρχησε στην Αθηναική νύχτα μιλά στο MEGA για τον καρδιακό φίλο και κουμπάρο του. Περιγράφει άγνωστες στιγμές όπως το πως αγόραζε κάθε βράδυ όλα τα λαχεία από εναν συγκεκριμένο λαχειοπώλη για να τον βοηθήσει, ότι έδινα πάντα όσα χρήματα είχε πάνω του ενώ μιλά και για ένα πορτρέτο που του είχε δώσει ο Βόσκόπουλος για να το παραδώσει στην κόρη του.

“Για αυτό το τραγούδι, το “γαλαζομάτα μάγισσα” ο Τόλης Βοσκόπουλος σε μια νύχτα ακύρωσε έναν ολόκληρο δίσκο που ετοιμαζόταν για μήνες στο Λονδίνο από το Νίκο Καρβέλα όταν ερωτεύτηκε παράφορα με την πρωτη ματια την Άντζελα Γκερέκου” λέει ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος που θυμάται τα πρώτα χρόνια που ο πρίγκιπας πατούσε την σκηνή και έκανε το κοινό να παραληρεί.

“Από χέρια του Τόλη Βοσκόπουλου πέρασαν αμέτρητα για την εποχή του χρήματα. Τα χρήματα γι αυτόν δεν είχαν σημασία. Σημασία είχαν οι άνθρωποι. Ήταν όμως και ο απόλυτος επαγγελματίας. Που είχε λόγο για τα πάντα. Προσιτός και απρόβλεπτος, μπορούσε να εντυπωσιαστεί από τα πιο απλά πράγματα. Όπως από ένα στκίτσο που του έφτιαξε ένας άγνωστος δημιουργός”.

“Ήρθε ένας καλλιτέχνης και του έκανε με ένα μολύβι ένα πορτραίτο. Το έβαλε κορνίζα, το είχε και μου λέει: “ρε κουμπαράκι αυτό, θέλω να στο δώσω να το φυλάξεις, αυτός είναι ο Βοσκόπουλος” το έχω φυλάξει και σκέφτομαι όταν δω την κόρη του να της το δώσω και να της πω ότι είναι από τον μπαμπά της και ότι της ανήκει” εξομολογείται ο Αργύρης Παπαργυρλοπουλος.

Read More

And More