Ο Ed Sheeran αναδείχτηκε καλλιτέχνης της δεκαετίας!

Ο Ed Sheeran αναδείχτηκε καλλιτέχνης της δεκαετίας! | tlife.gr

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Ed Sheeran αναδείχτηκε «Επίσημος Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας για το Ηνωμένο Βασίλειο» έπειτα από μια εντυπωσιακή άνοδο στο μουσικό στερέωμα, ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία των Επίσημων Charts. Η παγκόσμια επιτυχία του με τίτλο «Shape of You»–η οποία πέρασε 14 εβδομάδες στην πρώτη θέση των charts το 2017–επίσης αναδείχτηκε τραγούδι της δεκαετίας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, που έχει βραβευτεί με Grammy τέσσερις φορές, τιμήθηκε ακόμη με το «Επίσημο Βραβείο Κατάρριψης Ρεκόρ των Charts» έχοντας τα περισσότερα singles και albums που έφθασαν στη πρώτη θέση και περνώντας τις περισσότερες εβδομάδες–79–στην πρώτη θέση, κατά το διάστημα 2010-2019, πρόσθεσε η Εταιρεία των Επίσημων Charts, η οποία συντάσσει την εβδομαδιαία λίστα των βρετανικών charts.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν είναι ο Paul Mcartney και ο Justin Bieber.

«Ο Ed κυριαρχεί στα αλήθεια εδώ και μια δεκαετία και επάξια λαμβάνει αυτό το εκπληκτικό νέο βραβείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της εταιρείας Μάρτιν Τάλμποτ. «Στην αρχή της δεκαετίας ήταν ένας ελάχιστα γνωστός (παρότι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης) 18αρης από το Σάφολκ, αλλά ο κατάλογος των επιτευγμάτων του έκτοτε είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σήμερα έχει καθιερωθεί σταθερά ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα των παγκόσμιων αστέρων της μουσικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

READ more