Ο Έκτορας Μποτρίνι μιλά στο TLIFE για το lockdown στον κλάδο της εστίασης

Με “φέρετρο” έξω από το μαγαζί του καταστηματάρχης της εστίασης δηλώνει κραυγή απόγνωσης, μετά τα νέα μέτρα για lockdown. Από σήμερα το πρωί εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες είναι κλειστά για έναν μήνα. Σύμφωνα τα λεγόμενα ιδιοκτήτη ψητοπωλείου η κατάστασή αυτή τους στεναχωρεί γιατί το λουκέτο, αυτό είναι σαν να οδηγεί στο πένθος την επιχείρησή του, όπως ισχυρίζεται. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχουν ζητήσει 50 σύλλογοι εστίασης, από όλη την Ελλάδα για να καταθέσουν την ανησυχία  που όπως λένε  είναι έντονη, ζητώντας μέτρα οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση. 


Το Tlife επικοινώνησε με τον γνωστό σεφ και επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης Έκτορα Μποτρίνι.
“Οι αποφάσεις είναι αποφάσεις, πρέπει να τις σεβαστούμε, ελπίζουμε να πιάσουν τόπο. Είμαστε λίγο προβληματισμένοι, αλλά βλέπω ότι είναι ένα μέτρο που όλοι η Ευρώπη παίρνει “έκλεισε η Ιταλία, έκλεισε η Γερμανία έκλεισε η Αγγλία” άρα όπως βλέπουμε για να τα κλείνουν κάτι ξέρουν πιο πολύ από εμάς” δηλώνει o Έκτορας Μποτρίνι.


“Από εκεί τα μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα για να βοηθήσουμε γνωρίζουμε για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ξέρουμε ότι το προσωπικό μπαίνει σε αναστολές αλλά αυτό που σας λέω είναι πάνω από όλα υγεία. Γιατί αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα ελπίζουμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα.
Ο κλάδος αιμορραγεί εδώ και 10 χρόνια από τα capital control και μετά όχι αιμορραγεί, ψυχορραγεί. Έχουν κλείσει παρά πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν 150.000 επιχειρήσεις φέτος, αλλά τι να γίνει. Δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι, αυτή τη στιγμή.
Δεν θέλω να κάνω πόλεμο με κανέναν, εύχομαι τουλάχιστον τα μέτρα αυτά να πιάσουν τόπο”.

Φωτορεπορτάζ : Πέτρος Χόντος 

Read More

And More