Ο εμφύλιος βυθίζει την Αίγυπτο στο αίμα – Φωτογραφίες και video σοκ από τη νέα σφαγή στο Κάιρο

Ακόμη μια νύχτα βίας, ακόμη μια μέρα συγκρούσεων. Όλα τα διεθνή μέσα μιλούν για τη νέα σφαγή και το νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στη χώρα που πια δεν είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου. Τον ζει τον εμφύλιο στο πετσί της εδώ και πολλούς μήνες.

Αυτή τη φορά, στους δρόμους του Καΐρου βγήκαν οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, του ισλαμιστή προέδρου που εξελέγη μέσω εκλογών μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ αλλά που είχε την ίδια τύχη με τον επί 30 και πλέον χρόνια ηγέτη της χώρας: ανατράπηκε από το στρατό.

Οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου – που κατηγορείται για συνεργασία με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και συνωμοσία- συγκρούστηκαν άγρια τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο με δυνάμεις του στρατού και την αστυνομία.

Οι εικόνες συγκλονιστικές. Το ίδιο και οι αριθμοί. Επισήμως, η κυβέρνηση κάνει λόγο για 20 νεκρούς και 177 τραυματίες. Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του στρατού και της αστυνομίας έχουν φτάσει τους 120. Και οι τραυματίες είναι περίπου 4.000.

Αστυνομία και στρατός άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στο Κάιρο λίγο πριν από την πρωινή προσευχή. Εκτός από τους διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας βρέθηκαν και χιλιάδες άλλοι, που άκουσαν το κάλεσμα του στρατηγού αλ Σίσι, να του δοθεί η «εντολή» να πατάξει «τη βία και την τρομοκρατία».

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω ενός video του Guardian είναι σοκαριστικές. Σοροί σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι…

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, που είχε στηθεί στο κινητό νοσοκομείο των ισλαμιστών οπαδών του Μόρσι βρίσκονταν 37 σοροί.

«Δεν πυροβολούν για να τραυματίσουν. Πυροβολούν για να σκοτώσουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Γκεχάντ ελ Χάμαντ.

Εκτός από το να πυροβολούν κατά του πλήθους, αστυνομία και στρατός έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με πετροπόλεμο!

Περισσότερα με video και φωτογραφίες στο NewsIt

Read More

And More