Ο Eros Ramazzotti έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 50!

Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον Ιταλό “Ρουβά”. Σε κάποιους άλλους δεν αρέσει καθόλου ούτε η φωνή του ούτε το στιλ του. Αναμφισβήτητα όμως είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστέ των τελευταίων δεκαετιών. Ο Eros Luciano Walter Ramazzotti, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1963 στην Cinecitta της Ρώμης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής αλλά και δημιουργός έχει γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα album του έχουν κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε καλύτερα όταν τον είδαμε ως καλεσμένο στην εκπομπή “Ciao ΑΝΤ1”, της Ρούλας Κορομηλά. Η παρουσιάστρια διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον τραγουδιστή και αυτός ήταν και ο λόγος που είχε καταφέρει να τον φέρει, για πρώτη φορά, στην χώρα μας τον Μάιο του 1993.

Σήμερα λοιπόν ο Eros έχει τα γενέθλιά του και κλείνει τα 50! Κι όμως! Παρόλα αυτά είναι ακόμα πιο γοητευτικός απ’ ότι στο ξεκίνημά του και δεν είναι τυχαίο ότι έχει εκατομμύρια θαυμάστριες σε όλο τον κόσμο!

Άλλωστε στα 26 χρόνια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλούς ακόμα διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Patsy Kensit, Anastacia, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini, και Ricky Martin.

Έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους ενώ σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του, κυκλοφορεί το τελευταίο του single με τίτλο “Io prima di te” γραμμένο από το ίδιο και τους Luca Chiaravalli και Saverio Grandi.

Ας δούμε όμως κάποιους από τους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία του…

/

Ο μπαμπάς του, ο Rodolfo, ήταν πιανίστας και του έδωσε το όνομα του Έλληνα θεού, Έρωτα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα στην ηλικία των 7 και από πολύ μικρός ονειρευόταν μία καριέρα στο τραγούδι. Μεγάλωσε με την πεποίθηση, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό στην επίσημη σελίδα του, ότι “είναι ευκολότερο να ονειρεύεται κανείς, παρά να αντικρίζει την πραγματικότητα”.

/

Στην εφηβεία έγραφε τραγούδια με τη βοήθεια του πατέρα του ο οποίος προσπαθούσε να τον “σπρώξει” στην showbiz. Μάλιστα, τον έβαλε να παίξει ως κομπάρσος σε διάφορα ιταλικά φιλμ της περιόδου εκείνης.

Δεν καταφέρνει να εισαχθεί στις εξετάσεις για το διάσημο Ωδείο της Ρώμης, γεγονός που τον ωθεί να εγκαταλείψει το σχολείο στη Β’ Λυκείου για να ακολουθήσει ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα με σκοπό να γίνει βιβλιοθηκάριος. Ο Rodolfo όμως είχε στόχο για τον γιο του ν ατον κάνει διάσημο τραφουδιστή και παρόλο που δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει τα παιδιά του δεν τον άφησε να παρατήσει το όνειρό του.

Το 1981 πήρε μέρος στον μουσικό διαγωνισμό Voci Nuove di Castrocaro, με το τραγούδι «Rock 80», το οποίο έγραψε και ο ίδιος του.

/

Αν και δεν κέρδισε, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει το πρώτο του συμβόλαιο και χρειάστηκε να μετακομίσει με τη μητέρα του, Raffaella και τον αδερφό του, Marco στο Μιλάνο.

/

To πρώτο single του Ad un amico κυκλοφόρησε το 1982 αλλά δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Λίγο αργότερα, συνάντησε το μέντορά του, Renato Brioschi, που τον βοήθησε να γίνει ο Eros Ramazzotti που όλοι ξέρουμε!

/

Το 1984 πήρε μέρος στο φεστιβάλ του Sanremo, όπου κέρδισε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου με το τραγούδι Terra promessa.

/

Το 1987 έκανε την πρώτη του τουρνέ, τραγουδώντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, αφού είχε μόλις ολοκληρώσει το τρίτο του album, In certi momenti. H έναρξη της διεθνούς καριέρας του όμως σημειώνεται το 1990, όταν 200 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν προσκληθεί στη Βενετία, για την παρουσίαση του πέμπτου του άλμπουμ, “In ogni senso”. Παρόλο που ήταν στα ιταλικά κυκλοφόρησε σε 15 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η αμερικανική αγορά.

Από τα καλύτερα album της καριέρας του ήταν το δέκατο album της καριέρας Calma Apparente το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2005. Έκανε την εμφάνισή του, την ημέρα των γενεθλίων του και έγινε αμέσως πλατινένιο. Σε αυτό το album συνεργάστηκε με την Αnastasia, στο τραγούδι I belong to you το οποίο έγινε νούμερο 1, σε μεγάλο αριθμό χωρών, ανάμεσά τους και η Γερμανία.

Η σημαντικότερη όμως στιγμη στη ζωή του ήταν στις 5 Δεκεμβρίου όταν και γεννιέται και η κόρη του, Aurora Sophie, καρπός του έρωτα του με το, ελβετικής καταγωγής, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια, Michelle Hunziker.

Ο γάμος του διαλύθηκε το 2002 και έκτοτε η προσωπική του ζωή, παρόλο που ενδιαφέρει πολύ τα ιταλικά μέσα, παραμένει σε χαμηλούς τόνους. Ο ίδιος είναι πολύ εσωστρεφής, έχει μόνο λίγους καλούς φίλους και ανάμεσά τους είναι και ο βιογράφος του, ο Luca Bianchini, με τον οποίο συνέγραψε και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2006, μια αυτοβιογραφία έκτασης 320 σελίδων με τίτλο “Eros: Lo Giuro”.

“Αν δεν ήταν η επιμονή της ίδιας της Michelle, δεν θα μπορούσα ποτέ να κάτσω μέσα σε μια εκκλησία και να ορκιστώ ενώπιον Θεού κι ανθρώπων, γιατί είμαι άθεος. Για το λόγο αυτό, μάλλον δεν θα παντρευτώ ποτέ ξανά. Ό,τι καλύτερο έχω από ένα γάμο που κράτησε 3 χρόνια, 10 μήνες και 18 ημέρες είναι η κόρη μου”, υποστηρίζει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του και στη συνέχεια της αφιερώνει ένα από τα τραγούδια του, το “Ci parleremo da grandi” (σ.σ. “Εμείς οι δυο θα μιλήσουμε, όταν μεγαλώσεις”).

Ο λατίνος τραγουδιστής ξανάφτιαξε όμως τη ζωή του με το μοντέλο από την Ιταλία, Marica Pellegrinelli με την οποία παντρεύτηκε “κρυφά” με πολιτικό γάμο και το 2011 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, την Raffaela Maria.

Read More

And More