Ο Φαίδων Κεφαλέας στην πιο ξεχωριστή του φωτογράφιση

Ο Φαίδων Κεφαλέας φέτος μοιράζεται το σανίδι με τον Σάκη Ρουβά και πολλούς ακόμα αξιόλογους καλλιτέχνες αφού συμμετέχει στο υπερθέαμα “Ηρακλής, οι 12 άθλοι”. Παράλληλα τον βλέπουμε μέσα από τη συχνότητα του Alpha και την εκπομπή “Όλα παίζουν”, ενώ μας δίνει και μία γεύση από την καθημερινότητά του μέσα από τα social media. Αυτή τη φορά τον συναντάμε σε μια ξεχωριστή φωτογράφιση για το περιοδικό InStyle. Ανάμεσα σε άλλα, αποκαλύπτει πώς διατηρεί τη φυσική του κατάσταση αλλά και τι είναι “στιλ” για εκεινον.

Για την απόφαση του να ταξιδέψει τη Νέα Υόρκη και όλα όσα έμαθε εκεί
Θα μπορούσα να παραμείνω στην Ελλάδα και να παρακολουθήσω μαθήματα σε πολύ αξιόλογες σχολές, με σπουδαίους Έλληνες δασκάλους. Μέσα μου, όμως, ήμουν πολύ ανήσυχος. Πήρα, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψω υπερατλαντικά για να ζήσω το όνειρο μου εξολοκλήρου. Στη Νέα Υόρκη το πέτυχα! Εκεί ο κάθε άνθρωπος υπερασπίζεται τα «θέλω» του, τους στόχους του, τα όνειρα του, τη διαφορετικότητα του. Σε ένα πεζοδρόμιο μπορεί να συναντήσεις ανθρώπους από όλες τις γωνιές του κόσμου να σου χαμογελούν ανθρώπινα. Νομίζεις ότι υπάρχουν πολλά τέτοια πεζοδρόμια στον κόσμο; Οι διαστάσεις και οι ρυθμοί της πόλης είναι κάτι το εξωπραγματικό. Αυτή η μαγική πόλη που δεν κοιμάται ποτέ σε κάνει να ξεχνάς το «θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου». Όλα αυτά ήταν μια ωραία αρχή για να βρω το δρόμο μου.

Για το “διαβατήριο” που του δίνει η εξωτερική του εμφάνιση
Μια εξαιρετικά καλή εμφάνιση αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ωραίο δώρο. Στη σχολή της Νέας Υόρκης το πρώτο πράγμα που μας έμαθαν είναι ότι στη δουλειά μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η κάθε παραγωγή έχει διαφορετικές απαιτήσεις και συνεπώς διαφορετικά αποτελέσματα. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος. Ωστόσο, το σημαντικό για έναν ηθοποιό, πέρα από την εμφάνιση, είναι να καλλιεργεί το ταλέντο του, να δουλεύει ο ίδιος με το μέσα του, να μελετάει και φυσικά να δουλεύει σκληρά.

Για τη φυσική του κατάσταση και πως τη διατηρεί
Η φυσική κατάσταση αποτελεί συνισταμένη διαφόρων παραγόντων. Αρχικά είναι η διατροφή, που τη θεωρώ βασική, και μετά η άσκηση. Η αλήθεια είναι πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σχεδόν πάντα τον βάζω μέσα σε ένα πρόγραμμα, είτε αυτό έχει να κάνει με τις ώρες που περνάω στο γυμναστήριο είτε έχει να κάνει με τις διατροφικές μου συνήθειες. Ωστόσο, δεν είμαι από αυτούς που ράβουν το στόμα τους.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ακούγοντας τη λέξη “στιλ”
Συνήθως ακολουθώ τη ρήση του Marc Jacobs, ότι πρέπει να είμαστε ανάλογα περιποιημένοι, ακόμα και για την πιο απλή έξοδό μας, γιατί δείχνουμε να σεβόμαστε και τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Ο μοναδικός κανόνας μου για να διαλέξω ένα ρούχο είναι απλός: να μου αρέσει και να με αντιπροσωπεύει. Τίποτα πέρα από αυτό.

Διάβασε περισσότερα στο InStyle που κυκλοφορεί

Read More

And More