Ο γάμος της χρονιάς στην Αγγλία με την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ! Φωτογραφίες

Μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και ως γάμος της χρονιάς για τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας καθώς η παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων υψηλών προσκεκλημένων από βασιλικούς οίκους του εξωτερικού δικαιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Αν και η νύφη δεν είναι εστεμμένη, η καταγωγή της και οι στενοί δεσμοί της οικογένειάς της με τη βασιλική οικογένεια έφεραν στο γάμο της μεγάλα ονόματα. Πρόκειται για τη δισέγγονη του Λόρδου Μαουντμπάτεν, νονού του πρίγκηπα Κάρολου και θείου του πρίγκηπα Φίλιππου (η μητέρα του Φίλιππου πριγκήπισσα Αλίκη της Ελλάδας, δηλαδή η… πεθερά της Ελισάβετ ήταν αδελφή του Λόρδου Μάουντμπάτεν).
Η Alexandra Knatchbull, κόρη του Λόρδου Brabourne και στενού φίλου του Καρόλου, όπως είναι το όνομα της νύφης ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον οικονομολόγο Thomas Hooper, με τον Κάρολο (που είναι και νονός της) να τη οδηγεί στο ιερό ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη! Ο Κάρολος δεν θα μπορουσε να αρνηθεί το ρόλο αυτό καθώς ο δεσμός του με το νονό του και προπάππου της νύφης υπήρξε ισχυρός αφού τον αποκαλούσε ως τον “παππού που δεν είχε”.
Ο γάμος τελέστηκε στο Romsey Abbey, στο Hampshire παρουσία και άλλων πριγκήπων και βασιλέων, όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία, η βασίλισσα Σοφία, η πριγκήπισσα Άννα, ο πρίγκηπας Χασάν της Ιορδανίας κ.λπ.


Ο Κάρολος οδηγεί με χαρά την Αλεξάνδρα στο ιερό.


Η νύφη και ο γαμπρός.


Πρίγκηπας Φίλιππος και βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι παρά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.


Ο Κωνσταντίνος έφτασε υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του Άννα Μαρία


Η βασίλισσα Σοφία


Η κόρη της Ελισάβετ, πριγκίπισσα Άννα.


Οι γονείς της νύφης, Λόρδος και Λαίδη Bradbourne.


Η γιαγιά της νύφης, Κόμισσα Μάουντμπατεν.


Ο πρίγκηπας Χασάν της Ιορδανίας με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Σαρβάθ.


Το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας εξέρχεται του ιερού μετά το τέλος του γάμου.

Read More

And More