Ο Γιάννης Αρβανιτίδης στο TLIFE: Το δισκογραφικό ντεμπούτο, η συνεργασία με την Πάολα και ο λόγος που συχνά τον παρεξηγούν

Τον Γιάννη Αρβανιτίδη τον γνωρίσαμε την περασμένη τηλεοπτική σεζόν μέσα από τη συμμετοχή του στη μουσική ακαδημία του House of Fame. Ο νεαρός τραγουδιστής ήταν από τα πρόσωπα που κατάφεραν πολύ γρήγορα να ξεχωρίσουν τόσο για το ταλέντο και την εξωτερική του εμφάνιση όσο και για τον χαρακτήρα του αφού δε δίσταζε να λέει την άποψή του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σήμερα, αρκετό καιρό μετά το τέλος του μουσικού διαγωνισμού, ο Γιάννης Αρβανιτίδης κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, κυκλοφόρησε και το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Όλα είναι στο μυαλό” από την Panik Platinum.

Με αφορμή αυτό το νέο του βήμα στον χώρο της μουσικής, ο Γιάννης Αρβανιτίδης μιλά στο TLIFE και μεταξύ άλλων αναφέρεται στην εμπειρία του House of Fame, τη συνεργασία του με την Πάολα ενώ αποκαλύπτει και το στοιχείο του χαρακτήρα του που πολλές φορές τον κάνει να παρεξηγείται από τους άλλους,

Πως πήρες την απόφαση να πάρεις μέρος στο House of Fame;

Η απόφαση για το House of Fame θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ξαφνική. Λόγω του lockdown βρισκόμουν σε μια αδρανή κατάσταση όσον αφορά τα επαγγελματικά μου και, παρόλο που αρχικά ήμουν διστακτικός, εν μια νυκτί αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή και να που τελικά όχι απλώς επιλέχθηκα, αλλά κατάφερα να φτάσω μέχρι τον τελικό! Και σίγουρα δεν το μετανιώνω!

Τι είναι αυτό που θα έλεγες ότι κέρδισες από αυτή την εμπειρία και τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Μέσα στο παιχνίδι αυτό που κατάφερα πρωτίστως είναι να πιστέψω στο εαυτό μου καλλιτεχνικά. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν τόσο οι καθηγητές, όσο και οι κριτές, που χάρη στις εύστοχες συμβουλές τους προσπαθούσα να εξελιχθώ κάθε εβδομάδα. Επίσης, η συναναστροφή μου με τόσους και διαφορετικούς ανθρώπους μ’ έκανε να αποκομίσω διαφορετικά στοιχεία από τον καθένα και ταυτόχρονα να βελτιωθώ και σε προσωπικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η συμβίωση με όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους κάθε άλλο παρά εύκολη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, κάτι το οποίο φυσικά και είναι αναμενόμενο καθώς καθένας μας μεσα στο σπίτι ήταν ξεχωριστός, με τα καλά του και τις «παραξενιές» του.

Μέσα στο παιχνίδι ήσουν από τα παιδιά που δε δίσταζαν να λένε τη γνώμη τους με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρεξηγείσαι. Στην κανονική σου ζωή έχεις την ιδια στάση;

Κάτι που αποφάσισα πριν μπω στο σπίτι, ήταν να είμαι ο εαυτός μου και να μην παρεκκλίνω από αυτόν. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ουκ ολίγες φορές στην καθημερινότητά μου παρεξηγούμαι για τα λεγόμενά μου. Παρόλα αυτά πάντα έχω το θάρρος της γνώμης μου και προσπαθώ να επιχειρηματολογώ προκειμένου να υπερασπιστώ την άποψή μου. Είμαι βέβαια και καλός ακροατής της αντίθετης άποψης.

Στο παιχνίδι γνωρίσαμε και την κοπέλα σου. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που σου είπε μετά την έξοδό σου από το παιχνίδι ;

Αφού με διαβεβαίωσε ότι έξω όλα είναι καλά, μου είπε πόσο περήφανη ήταν όχι μόνο γιατί έφτασα στον τελικό αλλά γιατί μέσα στην πορεία του παιχνιδιού με είδε αναλλοίωτο κι όπως είμαι στην καθημερινή μου ζωή.

Πότε γεννήθηκε μέσα σου η επιθυμία σου να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;

Από μικρή ηλικία το να τραγουδάω ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μου! Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό μέχρι που ένας επιχειρηματίας της πόλης μου, μου πρότεινε να ανοίγω το πρόγραμμα σε ένα νυχτερινό μαγαζί της Ξάνθης. Έκτοτε άρχισα να το κυνηγάω περισσότερο με αργά, σταθερά και δύσκολα βήματα, προσπαθώντας να εξελιχθώ.

Έχεις ετοιμάσει και κυκλοφορείς το πρώτο σου τραγούδι και video clip από την Panik Platinum. Μίλησέ μου λίγο για αυτό.

Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για αυτό το νέο ξεκίνημα με την Panik. Είχαμε μια πολύ όμορφη συνεργασία και πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο μόλις ακούσαμε, τόσο εγώ, όσο και η εταιρία, καταλάβαμε ότι είναι αυτό ακριβώς που ψάχναμε για εμένα. Πρόκειται για ένα τραγούδι φρέσκο, καλοκαιρινό και άκρως ανεβαστικό. «Όλα Είναι Στο Μυαλό Σου» λοιπόν ο τίτλος του τραγουδιού μου, σε στίχους του Δημήτρη Τσάφα και μουσική του Παναγιώτη Μπρακούλια. Το music video σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος. Ήδη, τα πρώτα σχόλια που παίρνω από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και ελπίζω να τραγουδήσετε και να το χορέψετε όλοι.

Παράλληλα εμφανίζεσαι στο πλευρό της Πάολα, στην καλοκαιρινή της περιοδεία. Τι είναι αυτό που θαυμάζεις σε εκείνη και τι μαθαίνεις από τη συνεργασία σου μαζί της;

Η Πάολα είναι μια καλλιτέχνης μοναδική σε αυτό που κάνει και αξεπέραστη! Είναι μια από τις αγαπημένες μου Ελληνίδες τραγουδίστριες και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να βρίσκομαι στο πλευρό της. Είναι αυτό ακριβώς που όλοι βλέπουμε στις εμφανίσεις της, είναι ταπεινή, απλή και λατρεύει αυτό που κάνει. Οι συμβουλές της προς εμένα είναι πολύτιμες. Γενικά νιώθω πολύ τυχερός, που στην εποχή την οποία διανύουμε και κάτω από δύσκολες συνθήκες για τους καλλιτέχνες και όχι μόνο, προέκυψε η συνεργασία μου με την Panik και με την Πάολα.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο χώρο της μουσικής, ποιο είναι το όνειρό σου;

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί δυστυχώς οι φιλοδοξίες όλων μας περιορίζονται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να ονειρεύομαι και να οραματίζομαι την εξέλιξη μου! Eύχομαι κάποια στιγμή να έχω μια μεγάλη και ολοκληρωμένη δισκογραφία που μέσα από αυτή να μπορεί ο κόσμος να αγαπάει, να ερωτεύεται, να διασκεδάζει και να εκφράζεται. Θέλω και ελπίζω να αφήσω το δικό μου στίγμα και τη δική μου ταυτότητα στο ελληνικό τραγούδι! Πάνω απ’ όλα βέβαια εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να κυνηγάμε τα όνειρά μας ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Read More

And More