Ο Γιάννης Λάτσιος “βαθμολογεί” τα τηλεοπτικά αστέρια!

Η τηλεόραση είναι η ζωή του… Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του ΑΝΤ1 από το πόστο του γενικού διευθυντή Προγράμματος και παρά το γεγονός ότι αποφεύγει μετά μανίας τις συνεντεύξεις, μίλησε αποκλειστικά στο «TV Εθνος», για όλα και κυρίως…για τους tv stars που ξεχώρισαν αυτήν τη σεζόν!
Γρηγόρης Αρναούτογλου θα παραμείνει από Οκτώβρη στη βραδινή ζώνη του καναλιού;
-Το έχω πει πολλές φορές. Ναι, ο Γρηγόρης θα υπάρχει στο late night πρόγραμμά μας και γύρω από αυτό έχουμε ξεκινήσει ήδη συζητήσεις. Είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να δουλέψεις μαζί του πολλά πράγματα, γιατί τολμά και δοκιμάζεται. Στην τηλεόραση επιβάλλεται κανείς να τολμά και να ανανεώνεται.
-Ποια είναι η γνώμη σας για την Μαρία Μπεκατώρου; Eχετε προσπαθήσει να τη βάλετε σε… καλούπι; Εχετε προσπαθήσει να την… αντενοποιήσετε όπως χαρακτηριστικά έχει ακουστεί;
-Η Μαρία είναι ένας τηλεοπτικά χαρισματικός άνθρωπος, έχει μεγάλο ταλέντο επικοινωνίας και ποτέ δεν σκεφτήκαμε να τη βάλουμε σε ένα καλούπι. Δεν μπαίνει σε καλούπι. Και αν βγαίνει προς τα έξω μια τέτοια αίσθηση, τότε είναι δικό μας το λάθος και όχι δικό της. Ακόμα και στο «YourFace» που είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρότζεκτ με συγκεκριμένα περιθώρια, είχε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει τον εαυτό της.
-Τώρα για ένα κανάλι είναι σοφότερο πια να μην έχει στο δυναμικό του πολλούς σταρ της πρώτης γραμμής, αλλά παρουσιαστές που στοιχίζουν λιγότερο ή όχι;
-Ποτέ δεν είναι εύκολη αυτή η απάντηση… Ομως, στον ΑΝΤ1 πιστεύουμε στα πρόσωπα και εγώ πιστεύω πολύ στα τηλεοπτικά πρόσωπα. Η τηλεόραση «είναι» πρόσωπα και αυτό δεν αφορά μόνο την ψυχαγωγία. Πάρτε την περίπτωση του Γιώργου Παπαδάκη. Ο,τι αντιρρήσεις κι αν έχει κάποιος, ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ένας άνθρωπος που εδώ και 24 χρόνια, επί τρεις ώρες καθημερινά, επιτυγχάνει να είναι πρωταγωνιστής, κυρίαρχος. Η τηλεόραση είναι πρόσωπα και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Και γι’ αυτό ποτέ δεν είδα για παράδειγμα ως αντίφαση στο πρόγραμμά μας τη συνύπαρξη του Αντώνη Κανάκη με τον Θέμο Αναστασιάδη, όπως κάποιοι σχολίασαν…
-Την Τατιάνα Στεφανίδου, αν σας δινόταν η ευκαιρία, θα προσπαθούσατε να τη φέρετε πίσω στον ΑΝΤ1;
Και εγώ και το κανάλι εκτιμάμε ιδιαιτέρως την Τατιάνα. Με την Τατιάνα χώρισαν οι δρόμοι μας επειδή υπήρχε μια διαφωνία ως προς τον χαρακτήρα της εκπομπής της. Σας θυμίζω ότι μιλάμε για μια εποχή που ο ΑΝΤ1 άλλαξε την τοποθέτησή του. Για την Τατιάνα, όμως, έχω να πω τα καλύτερα. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ, έχει γνώσεις τηλεόρασης και οι άξιοι άνθρωποι δεν τελειώνουν τόσο εύκολα στην τηλεόραση.
-Φέτος που δοκιμάστηκε σε κάτι τόσο διαφορετικό πιστεύετε τελικά πως βγήκε κερδισμένη ή χαμένη;
-Φέτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολο slot, σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως όλο αυτό που της συνέβη ήταν μόνο για καλό. Γιατί πάτησε σε νερά που αρνιόταν (;), δεν ήθελε (;), φοβόταν (;) να μπει και έδειξε τελικά πως μπορεί να το κάνει με αξιώσεις. Για την ίδια όλη αυτή η φετινή της προσπάθεια είναι μόνο κέρδος, γιατί στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί παρουσιαστές.

-Αυτή η χρονιά ήταν η χρονιά των «Ράδιο Αρβύλα», σάρωσαν…

-Οι «Ράδιο Αρβύλα» για μένα είναι κορυφή. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Είναι η σημαία μας. Είναι η εκπομπή που τα τελευταία χρόνια μάς «δίνει» τα περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά στην εικόνα μας. Είναι μια διαφορετική τηλεόραση και βλέπετε και την ακεραιότητά τους σε ό,τι έχει να κάνει με τη σάτιρά τους και την πολιτική.
Γιώργος και η Φαίη θα είναι μαζί του χρόνου στο «Πρωινό»;
-Γιατί, υπήρξε ποτέ κάποια άλλη περίπτωση;
-Το ότι ο Γιώργος είναι τόσο χειμαρρώδης και εκφράζεται πολλές φορές με τόσο έντονο τρόπο, αυτό δεν είναι κάτι που σας ενοχλεί;
-Ο Γιώργος κάθε πρωί λέει τη γνώμη του, είναι κακό αυτό; Εξάλλου αυτά που λέει φέρουν την υπογραφή του, δεν κρύβεται, δεν τα λέει ανώνυμα και η τηλεόραση χρειάζεται ανθρώπους που να μη φοβούνται να πουν την άποψή τους.
-Δεν έχετε ενοχληθεί ποτέ με τα όσα έχει πει δύο χρόνια τώρα μέσα από το «Πρωινό»;
-Οχι και είναι και μία από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα και με τον Γιώργο και με τη Φαίη. Ο Γιώργος είναι εκπληκτικός παρουσιαστής και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στο «Voice». Η Φαίη είναι από τις καλύτερες παρουσιάστριες που έχω δει. Με ένστικτο, ζεστασιά, μεταδοτικότητα και πολλές ικανότητες ακόμα. Στην πρωινή ζώνη έχουν και οι δύο πολύ μέλλον ακόμη.
-Η Δούκισσα είναι σταθερή συνεργάτις. Την πιστεύω πάρα πολύ και θεωρώ πως το τηλεοπτικό μέλλον τής ανήκει. Μάλιστα, η Δούκισσα είναι πολύ καλή και στο «Ολα», όπου ο Θέμος και ο Βαγγέλης Περρής είναι «σχολείο». Εκεί θεωρώ πως σημειώνει μεγάλα βήματα προόδου, τσαλακώνεται, κερδίζει…

-Πώς είδατε την είσοδο του Μάρκου Σεφερλή στον χώρο της παρουσίασης και της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας…

-Ο Μάρκος πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα είναι ηθοποιός. Θαρρώ ότι είναι πολλές ώρες στον αέρα. Τρεις ώρες στον αέρα κάθε μέρα και παράλληλα και με κάτι που είναι πολύ προσωποπαγές, όπως ήταν αυτό που έκανε κάθε Παρασκευή στο prime-time, είναι πάρα πολλές. Εκανε μία προσπάθεια. Η έκθεση όταν βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο κανάλι είναι πολύ μεγάλη κι εκεί μεγεθύνονται και η αποτυχία και η επιτυχία.
-Ελεονώρα Μελέτη. Πώς σας φάνηκε η… βιωματική, τηλεοπτική της προσπάθεια και η παρουσία της στο κεντρικό δελτίο του Epsilon;
-Τον πιλότο της εκπομπής της τον είχα δει, είχε ένα ενδιαφέρον, αλλά είχε και πολλά ρίσκα. Είναι δύσκολες αυτές οι εκπομπές. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως η Ελεονώρα έχει μία θέση στην tv. Οσο για το δελτίο, δεν την έχω δει πολύ.
-Ναι, ήταν έκπληξη. Την Κατερίνα βέβαια την ήξερα και είχα δουλέψει και μαζί της στον Alpha. Μου άρεσαν και έδεσαν μεταξύ τους τηλεοπτικά παραπάνω απ’ ό,τι περίμενα. Μου άρεσαν και μου άρεσε και η τηλεοπτική ελευθερία του Κρατερού.
-Πώς βλέπετε την πορεία των «Αποκαλυπτικών»; Υπάρχει μια τάση επιστροφής σε μια παλιότερη τηλεοπτική εποχή-μόδα;
-Οχι, αυτό είναι μια πραγματικότητα που κυρίως εσείς οι δημοσιογράφοι αρνείστε ότι υπάρχει. Η ανάγκη του κοινού για μια τέτοιου είδους πληροφόρηση που συνδυάζει διάφορα στοιχεία και χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το μοντέλο του Star, όπου εκεί ο Σταμάτης Μαλέλης το είχε βρει και διαχειριστεί εξαιρετικά. Και με το μεσημεριανό του και με την «Πρωινή Μελέτη», πάνω στη λογική της οποίας κινήθηκε τώρα και ο Alpha με το «Happy Day». Και για να επιστρέψω σε αυτό που σου έλεγα, η ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού και γι’ αυτής της μορφής τις εκπομπές υπάρχει. Τώρα το σε τι δοσολογία είναι πάντα το ζητούμενο, από ποιο κανάλι, σε τι εικόνα.

-Ποια είναι η γνώμη σας για τη Ναταλία Γερμανού και για το επόμενο τηλεοπτικό βήμα που επιχείρησε φεύγοντας από τον ΑΝΤ1;
-Προσπαθεί… Νομίζω, όμως, πως πρέπει να τολμήσει να κάνει ανοίγματα επί της ουσίας και να μη μένει στην επιφάνεια.
-Η… μεταμεσονύχτια προσπάθεια τουΘοδωρή Αθερίδηστο «Αργά» ήταν πετυχημένη;
-Μου άρεσε… Είναι μια εκπομπή του Νίκου Μαστοράκη, την έχει «στοιχειώσει» με την παρουσία του, όμως, ναι, ο Θοδωρής μου άρεσε. Βλέπετε, είναι σε ένα μικρό κανάλι, στο Action24, και παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να κάνουν κάτι που να κινήσει το ενδιαφέρον και να συζητιέται, γιατί είχαν μεράκι.

Read More

And More