Ο Γιάννης Σαββιδάκης αποκαλύπτεται στο TLIFE!

Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των καλλιτεχνών που μπορεί να απουσιάζουν καιρό από το προσκήνιο ,όμως, κανείς δεν τους ξεχνά και όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα μπορεί να σιγοψυθιρίζεις τις επιτυχίες τους, μιας και αυτές έχουν σημαδέψει τα νεανικά σου χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των καλλιτεχνών που όταν αποφασίζουν να επιστρέψουν ο κόσμος αυτή την επιστροφή την δέχεται πάντα με μεγάλη χαρά. Ο λόγος τόση ώρα για τον ταλαντούχο Γιάννη Σαββιδάκη, ο οποίος φέτος μέσα από το “Your Face Sounds Familiar” δεν κατάφερε να επιστρέψει μόνο στο προσκήνιο, αλλά κατάφερε να κλέψει και τις εντυπώσεις! Ο Γιάννης Σαββιδάκης σε μία συνέντευξη έξω από τα δόντια…

Αλήθεια, με τις μεταμορφώσεις το είχες και πριν το “Familiar”;
-Στην… προ “Familiar” εποχή το είχα με τις φωνητικές μιμήσεις. Ξέρεις, έκανα διάφορες χαρακτηριστικές φωνές έτσι για πλάκα με τους φίλους, όπως κάνουμε όλοι μας. Όμως, όχι με τις μεταμορφώσεις δεν το είχα. Όλο αυτό το απέκτησα τώρα με το “Familiar” (γέλια).

-Για παράδειγμα, τις ημέρες της Αποκριάς ντυνόσουν;
-Ντυνόμουν, αλλά όταν ήμουν πιο μικρός. Στα φοιτητικά μου χρόνια τα έκανα όλα αυτά.

-Άρα να υποθέσω πως η πρόταση του ΑΝΤ1 για να συμμετέχεις στο συγκεκριμένο σόου ήταν μία μεγάλη έκπληξη…
-Σαφέστατα… Ήταν μία πρόταση από το πουθενά! Ήταν μία πρόταση που ούτε μπορούσα να το φανταστώ πως θα υπήρχε περίπτωση κάποια στιγμή να δεχτώ.

-Και πόσο καιρό σου πήρε για να τους πεις το “ναι”;
-Περίπου μία εβδομάδα. Μία εβδομάδα χρειάστηκα όχι για να πω το “ναι”, αλλά για να συνειδητοποιήσω τι πάω να κάνω (γέλια). Ο λόγος πάντως που θέλησα να συμμετέχω εννοείται πως είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του προγράμματος, όπως επίσης και το γεγονός ότι όλο αυτό φάνταξε στα μάτια σαν μία μεγάλη πρόκληση, γιατί εντόπισα μέσα του μία έντονη θεατρικότητα.

-Η δημοσιότητα; Το να βρεθείς και πάλι στο προσκήνιο ήταν ένας λόγος κι αυτός για να πεις το “ναι”;
-Θέλει και ρώτημα; Φυσικά και το “Familiar” μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ μπροστά από τα φώτα και αυτό ήταν κάτι που ήθελα, που επιθυμούσα. Ήθελα να επιστρέψω με κάποιο τρόπο στην επικαιρότητα και το “Familiar” μου άνοιξε στον δρόμο.

-Η επανεμφάνισή σου στα πράγματα με το “Familiar” που είναι ένα τόσο χαρακτηριστικό πρόγραμμα, δεν ήταν για σένα ένα ρίσκο σε σχέση με την εικόνα σου;
-Σίγουρα ήταν ένα ρίσκο ή μάλλον για να ακριβολογώ ήταν ένα τριπλό ρίσκο. Όμως τελικά η συμμετοχή μου στο “Familiar” όχι μόνο δεν έκανε κακό στην εικόνα μου, αλλά με απελευθέρωσε κιόλας.

-Δηλαδή;
-Με απελευθέρωσε, με την έννοια ότι μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω στον κόσμο και μία άλλη πλευρά του εαυτού μου και να μην εξακολουθώ να είμαι εγκλωβισμένος στην εικόνα μου είχε ο κόσμος για μένα πριν το “Familiar”.

-Επειδή είσαι ένας χαμηλών τόνων καλλιτέχνης και άνθρωπος, επειδή είσαι… ήσυχος, επειδή δεν σου αρέσει να προκαλείς, δύσκολα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως έχεις τόσο χιούμορ, τόσο αυτοσαρκασμό, πως μπορείς να τσαλακωθείς τόσο πολύ χωρίς να σε νοιάζει.
-Όταν είσαι πιο χαμηλών τόνων και πιο… ήσυχος, και όταν δεν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς τα Μέσα για να λες ακόμα και το πως κάνεις έρωτα με την γυναίκα σου προκειμένου να γίνεται χαβαλές και να βρίσκεσαι διαρκώς στο προσκήνιο, δεν πάει να πει πως δεν είσαι ενδιαφέρον ή πως δεν είσαι και… πικάντικος, ή πως δεν έχεις χιούμορ ή τρέλα στην ζωή σου.

-Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν ώρες-ώρες τα Μέσα είναι αδυσώπητος.
-Όχι, δεν είναι απλά αδυσώπητος, είναι κανιβαλιστικός και προσωπικά ουδέποτε ήμουν διατεθειμένος και ούτε φυσικά τώρα είμαι, να ξεπουλήσω την ζωή μου, την οικογένειά μου, εμένα, για να βρίσκομαι διαρκώς στο προσκήνιο και στα πρωτοσέλιδα. Για παράδειγμα μου έχουν ζητήσει πολλές φορές να φωτογραφηθώ με την οικογένειά μου, – κάτι που μου το ζήτησαν και τώρα με το “Familiar”- , αλλά δεν το έκανα. Για ποιο λόγο να κρεμάσω στα μανταλάκια την γυναίκα μου και τα παιδιά μου;

-Όλα αυτά τα χρόνια είσαι πάντως ένας… μοναχικός καουμπόι. Εχεις διαλέξει έναν πιο μοναχικό δρόμο.
-Ναι, και οι μοναχικοί δρόμοι είναι από την μία μεριά πιο γοητευτικοί, είναι από την άλλη μεριά και πιο δύσκολοι. Ομως, δεν το έχω μετανιώσει. Είμαι χαρούμενος με τον δρόμο που χάραξα και ακολούθησα. Οπως είμαι χαρούμενος και με το γεγονός ότι ποτέ δεν βιάστηκα, ποτέ δεν έπεσα στην παγίδα της δημοσιότητας, γιατί έτσι δεν χρειάστηκε να θυσιάσω τίποτα από τα πιστεύω, τα όνειρά μου, τους στόχους μου. Σε αντίθεση με τώρα που η… φούρια χαρακτηρίζει τους πάντες.

-Δηλαδή;
-Δηλαδή πολύ λίγα είναι τα νέα παιδιά που μπαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο και δεν βιάζονται. Οι πάντες θέλουν να κάνουν πραγματικότητα όλα τα όνειρά τους από την μία μέρα στην άλλη, όντας διατεθειμένοι να κάνουν γι ΄αυτό τα πάντα, κυριολεκτικά. Ζούμε την εποχή του… μετεωρίτη! Όλοι θέλουν την επιτυχία, την καταξίωση, την αναγνωρισιμότητα, τα χρήματα, χωρίς πρώτα να έχουν φροντίσει να σπουδάσουν, να έχουν αποκτήσει μία κατάρτιση, να έχουν ταλέντο. Χωρίς να έχουν παιδευτεί για τίποτα, γιατί το τίποτα είναι αυτό που ώρες-ώρες προσκυνάμε.

-Δίνουμε νόημα σε πράγματα ανούσια;
-Διαρκώς και περνάμε λάθος μηνύματα, χωρίς να μας ενδιαφέρει το ποιοι και πόσοι μπορεί να μας ακούν. Δηλαδή, όταν λέει γνωστός, επιτυχημένος παρουσιαστής πως η Κοντσίτα με την νίκη της στην Eurovision πέρασε ένα μήνυμα τι εννοεί. Όταν λέει πως η Ευρώπη με αυτή την επιλογή της πέρασε ένα μήνυμα τι εννοεί; Τι μήνυμα μπορεί να πέρασε αυτό το ανδογύναιο; Γιατί το μήνυμα της διαφορετικότητας δεν το πέρασε. Το μήνυμα της διαφορετικότητας το πέρασε πριν ολόκληρες δεκαετίες ο Boy George χωρίς να προκαλεί. Γιατί η Κοντσίτα το μόνο μήνυμα που ίσως να πέρασε, ήταν το μήνυμα της ανούσιας προκλητικότητας. Παλιότερα με κάτι τέτοια παρακολουθούσαμε παραστάσεις στο τσίρκο και πληρώναμε εισιτήριο.

-Το ότι θέλησες να ακολουθήσεις ένα πιο ήσυχο δρόμο χωρίς συμβιβασμούς είναι κάτι που πλήρωσες ακριβά; Το ότι δεν θέλησες να παίξεις το παιχνίδι του εγχώριου σταρ-σύστεμ είναι κάτι που πλήρωσες ακριβά;
 -Πολύ πάρα πολύ ,όμως, δεν με νοιάζει.Νιώθω απίστευτη ηδονή που είχα καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να χτίσω ένα δικό μου οικοδόμημα , το οποίο μπορώ να έχω πάντα μαζί μου, χωρίς αυτό να κινδυνεύει να καταρρεύσει ανάλογα με το πως αλλάζει ο τρόπος που λειτουργεί κάθε φορά το σύστημα και το κύκλωμα.

-Έχεις μάθει πάντως να τα λες έξω από τα δόντια χωρίς να σε νοιάζει για το τι θα πουν οι άλλοι. Δεν έχεις τον πανικό του ν ΄αρέσεις σ’ όλους.
-Όταν προσπαθείς μία ζωή ν ΄αρέσεις σ΄όλους, είναι σίγουρο ότι θα χάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Και αν το αντιληφθείς στα 60 σου θα είναι αργά για να επανορθώσεις. Άλλωστε, αυτού του τύπου τις παιδικές αρρώστιες Νάνσυ μου, τις έχω περάσει εδώ και καιρό.

-Τελικά το “Familiar” τι ήταν για σένα;
 -Ένα συναρπαστικό ταξίδι που ήρθε και μ ΄εβγαλε από την καθημερινότητά μου. Ενα ταξίδι που με αναζωογόνησε. Μου με έφερε και πάλι στο προσκήνιο και αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσα εδώ και καιρό.

-Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το καιρό που δεν βρισκόσουν στα φώτα, είχες βρει την διέξοδό σου. Εχεις το δικό σου εστιατόριο τις “Τρεις Ελιές” στο οποίο κάνεις τα πάντα…
-Φυσικά, γιατί να μην κάνω τα πάντα. Είναι κάτι που το έκανα με μεγάλη αγάπη και έτσι ασχολούμαι από τις παραγγελίες μέχρι και το σερβίρισμα. Ποιος είμαι για να μην καταδεχτώ να σερβίρω τους πελάτες; Εκείνοι μου κάνουν τιμή που με επιλέγουν, όχι εγώ που τους σερβίρω.

Και Ενα Υστερόγραφο: Μετά το “Familiar” ο Γιάννης Σαββιδάκης θα έχει μεγάλο τρέξιμο, μιας και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα ολοκαίνουργια τραγούδια του, ενώ όλο το καλοκαίρι σχεδιάζει και διάφορα live, με τα οποία άλλωστε εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει την επαφή του με τον κόσμο.

Read More

And More