Ο Γιώργος Καρκάς στην Τατιάνα Στεφανίδου μετά την αθώωσή του: “Νιώθω έκρηξη δικαίωσης! Έζησα 16 βασανιστικούς μήνες”!

Μετά την αθώωσή του ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε από οδηγό ταξί ότι τον βίασε και έμεινε στη φυλακή για 16 μήνες, μιλάει για πρώτη φορά στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο ΤLIFE για τους βασανιστικούς  μήνες που έζησε στη φυλακή, και δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ενώ θεωρεί ως αστοχία αυτό που συνέβη.

Ο Γιώργος μιλώντας στην Τατιάνα είπε μεταξύ άλλων ότι ο οδηγός ταξί μέσα στο δικαστήριο τον έβριζε χυδαία και εκείνον και την οικογένειά του και ότι έβλεπε εφιάλτες μέσα στη φυλακή!

Άκουσε τη συνέντευξη του Γιώργου Καρκά

Θέλω να μου πεις τα πρώτα σου συναισθήματα λίγες ώρες μετά την αθωωτική σου απόφαση.

Έκρηξη δικαίωσης. Αυτό είναι το συναίσθημά μου. Έκρηξη δικαίωσης κοινωνικής, ηθικής και απέναντι στη στάση που έχω κρατήσει σαν Γιώργος, σαν κατηγορούμενος και σαν άντρας και εγώ και η οικογένειά μου. Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκα ατιμωτικό. Αυτό είπα στην απολογία μου και επιμένω.

Περίμενες ότι θα αθωωθείς; Ή είχες μέσα σου κάποιον φόβο;

Έχω εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό το βαφτίζω μια τρομερή αστοχία. Από την αρχή, είχα δείξει αν θυμάστε καλά, επέμενα μετά την εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων μου, επέμενα στην αθωότητά μου και στο να δείχνετε όλοι οι δημοσιογράφοι τις φωτογραφίες τις δικές μου, καθαρά. Εγώ το είπα αυτό. Κάτι που απαγορεύεται να δείχνει η ελληνική τηλεόραση, τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι πίστευα, όπως και έγινε, ότι κάποια μέρα θα αθωωθώ είτε με κάποια αίτηση αποφυλάκισης είτε στο δικαστήριο, όπως και έγινε. Δεν θα έδειχνα το πρόσωπό μου και θα έβαζα το κεφάλι μου σε έναν κοινωνικό ντορβά, αν πίστευα ότι δεν θα αθωωθώ. Πίστευα όπως και έγινε ότι θα αθωωθώ, άρα έδειχνα το πρόσωπό μου παντού. Άρα το πίστευα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης και σήμερα που βγήκε η αθωωτική απόφαση, γύρισες να κοιτάξεις τον οδηγό ταξί;

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τον κοιτούσα αρκετά συχνά σε σημείο που ένιωθε πολύ άβολα και εξαπέλυε ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς προς εμένα και την οικογένειά μου και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν εκεί για να με υποστηρίξουν. Σήμερα, λοιπόν, το άτομο αυτό είναι “υποκοσμιακό”, δεν έχω να πω κάτι. Τον κοίταξα, εγώ κοιτάω όλη την κοινωνία στα μάτια, αυτή τη στιγμή. Δεν θα μου πει εμένα κάτι κάποιος “υποκοσμιακός”.

Εκείνος πώς αντιδρούσε όταν τον κοιτούσες στα μάτια;

Αυτός ξεκινούσε να βρίζει, να επιδεικνύει όλον του τον τραμπουκισμό και την επεξεργασμένη του αντρίλα. Ένα πράγμα χωρίς νόημα. Ήμασταν σε μία δίκη και προσκομίζαμε στοιχεία. Από εκεί και πέρα το οτιδήποτε έχει κάποιος κρυφό και για οτιδήποτε είναι και δεν νιώθει καλά κοινωνικά με αυτό, δεν με αφορά. Εγώ είμαι ευθύς και ειλικρινής. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας παλέψει με τους δαίμονες του και το οτιδήποτε κρυφά ή φανερά μπορεί να έχει. Μπορεί κάποιος να καταλήγει σε ένα πάρκο με τον πελάτη του, και μετά να λέει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί. Αυτό εννοώ. Δεν έχω τίποτα να πω εγώ με κρυφούς ανθρώπους.

Για πόσο χρονικό διάστημα έμεινες στην φυλακή και πως ήταν αυτό το διάστημα;

Έμεινα 16 μήνες. Ήταν βασανιστικοί. Στην αρχή όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία μου, γνωρίζοντας ότι είμαι αθώος και ότι είναι μια τεράστια πλάνη, παραπλάνηση μάλλον, ένιωθα ότι μπήκα φυλακή αλλά ότι δεν θα έχω ζωή όταν βγω έξω. Αυτό το συναίσθημα είναι πολύ ακραίο να ξέρετε. Να μπαίνεις φυλακή και να λες ωραία έγινε λάθος, έχασα την ελευθερία μου. Εν πάση περίπτωση είδα ότι μου έριξαν οξύ στο πρόσωπο, να μου κρατάνε τα χέρια δεμένα πίσω, σαν την σύλληψη, στον ύπνο μου. Δαίμονες, εφιάλτες, κακοποιήσεις, όχι σωματική. Ψυχολογική και κοινωνική εννοώ. Από εκεί και πέρα, οι δαίμονες οι δικοί μου.

Όπως είπα και στο δικαστήριο, όταν έμαθα και άκουσα την αθωωτική απόφαση, κατηγορήθηκα εξαρχής επειδή είμαι και όχι επειδή έκανα. Όταν μας κατηγορούν επειδή “είμαστε” να δείχνουμε το πρόσωπο μας επί τούτου. Αυτό έχω να πω. Κατηγορήθηκα για την ειλικρίνεια μου και την ευθύτητα μου. Αυτό έχω να πω. Σας ευχαριστώ.

 

Read More

And More