Ο Γιώργος Κατσαρός αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Συγκινημένος μίλησε ο Γιώργος Κατσαρός στην εκπομπή “Αταίριαστοι” για τον θάνατο του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 ετών.

“Είναι μια μαύρη μέρα που δε θα την ξεχάσουμε εύκολα όπως εύκολα δε θα ξεχάσουμε και τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι πολύ δύσκολη η στιγμή αυτή για εμάς τους συνθέτες γιατί ήταν ένας από τους πρωτεργάτες γενικά στο ελληνικό τραγούδι και που ύστερα από εκείνος ακολουθήσαμε όλοι έναν δρόμο που τον ονόμασαν ελαφρολαϊκό τραγούδι. Βάλαμε το μπουζούκι περισσότερο στα τραγούδια μας.

Ένας συνθέτης μπροστάρης. Ξέραμε το ποίημα ή δεν το ξέραμε και το γνωρίσαμε από τη μουσική του. Μεγάλο πλήγμα. Τι να πρωτοπείς για τον Μίκη. Και σαν άνθρωπος στη ζωή του γενικά, δεν ήταν μόνο τα τραγούδια… Δούλεψα μαζί του συνδικαλιστικά. Συνεργάστηκα μαζί του όταν πρωτοκάναμε την Ένωση Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού. Τον έζησα από κοντά και ήταν ένας άνθρωπος που σε έκανε από την πρώτη στιγμή να τον αγαπήσεις…

Ήταν φίλος… Τα έργα του είναι πολλά, δεν ξεχωρίζεις κάτι, εκείνο που ξεχωρίζεις είναι το άρωμα της σύνθεσής του, από την πρώτη νότα της μουσικής καταλαβαίνεις ότι είναι του Μίκη. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για έναν συνθέτη… Έχει ιστορία ολόκληρη στην πολιτική αλλά για εμάς το θέμα δεν είναι εκεί, είναι στη μουσική… Δε σβήνει τίποτα, μένει αιωνίως. Ο Μίκης με τα τραγούδια και την πορεία του” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατσαρός.

Read More

And More