Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο Φεστιβάλ των Καννών: Όλες οι λεπτομέρειες – Αποκλειστική φωτογραφία TLIFE

Στις Κάννες βρίσκεται από χθες ο Γιώργος Μαζωνάκης με αφορμή την έναρξη του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών το οποίο ρίχνει αυλαία το ερχόμενο Σάββατο 28/5.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής που καταφέρνει πάντα να ξεχωρίζει, ταξίδεψε μέχρι τις Κάννες για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Στον θρόνο του Ξέρξη» , σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου στην οποία πρωταγωνιστεί.

Γιώργος Μαζωνάκης, Εύη Καλογηροπούλου – (σκηνοθέτις), Αφροδίτη Παναγιωτάκου, (Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση).

 

Η μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου «Στον Θρόνο του Ξέρξη», σε ανάθεση του Onassis Culture και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, επιλέχθηκε από το φεστιβάλ ανάμεσα σε ταινίες  δημιουργών από όλο τον κόσμο και συμμετέχει επίσημα στην Εβδομάδα Κριτικής του 75ου Φεστιβάλ Καννών, το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού θεσμού ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μοιράστηκε με ένα βίντεο στα social media τον ενθουσιασμό και τη χαρά του, ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει πως η παρουσία του στις Κάννες είναι ένα όνειρο ζωής!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Mazonakis Official (@georgemazonakis)

Η ταινία συμμετέχει επίσημα στην Εβδομάδα Κριτικής του 75ου Φεστιβάλ Καννών, σε μία στιγμή εθνικής υπερηφάνειας για τα διεθνή επιτεύγματα του ελληνικού κινηματογράφου. Ενώ, επισημαίνεται ότι στην ταινία περιέχεται και μία διασκευή του «Ανήκω σε μένα», που φέρει την υπογραφή της Kid Moxie.

Ο ρόλος του Γιώργου Mαζωνάκη εμφανίζεται αντίστοιχα αινιγματικός και αυτοβιογραφικός. Αινιγματικός, ως προς το αν είναι άνθρωπος ή μηχανή; Από πού προέρχεται και γιατί μπορεί τελικά να σπάσει έναν τόσο βαθιά ριζωμένο κανόνα καταστολής; Τι είδους είναι ο ερωτισμός που αποπνέει; Αυτοβιογραφικός, καθώς ο Έλληνας ερμηνευτής επιστρέφει στο Πέραμα και στον τόπο εργασίας του πατέρα του.

Η πρώτη εκδοχή της ταινίας είχε τον τίτλο «Ανήκω σε μένα», ένα έργο σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση και σε ανάθεση του φεστιβάλ “You and AI: Through the Algorithmic Lens”, που πραγματοποίησε η Στέγη, στο Πεδίον του Άρεως (24.06-25.07.21) για τον αλγόριθμο και την τεχνητή νοημοσύνη, τη δημιουργικότητα και την ηθική.

Η αποκλειστική φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη από τις Κάννες που εξασφάλισε το TLIFE

Read More

And More