Ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Νταλάρας με την Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης επαναλαμβάνει για μια μόνο βραδιά στην Αθήνα τη μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun, στη Σμύρνη.

Η Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Hakan Sensoy, θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Εγγύς Ανατολής. Η σύμπραξή της με τον Γιώργο Νταλάρα, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, έχει ως αποτέλεσμα μια συναυλία σταθμό στο μουσικό γίγνεσθαι που ενώνει αρμονικά δύο λαούς και πολιτισμούς.
Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από την Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

Οι Έλληνες σολίστες που συμμετέχουν είναι: Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης-μπουζούκι, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος-πνευστά και Ανδρέας Κατσιγιάννης-σαντούρι.  Στο τραγούδι συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Oι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στις συναντήσεις του με τις μεγάλες ορχήστρες.

Συντελεστές:

Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης

Μπουζούκι: Γιώργος Ματσίκας και Κωνσταντίνος Γεδίκης

Πνευστά: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος

Σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ενορχηστρώσεις: Κώστας Γανωσέλης

Σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος

Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Read More

And More