O γιος της Χάρις Αλεξίου: Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν παντρεύτηκε η μητέρα μου!

Ο γιος της Χάρις Αλεξίου και του Αχιλλέα Θεοφίλου, Μάνος Θεοφίλου, μιλά στο ”People” για τους ταλαντούχους γονείς του, το διαζύγιό τους και τις επιπτώσεις του, τον ίδιο και τα επαγγελματικά του βήματα. Ο 28χρονος Μάνος που ποτέ δεν πίστευε ότι θα αποκτούσε δική του δισκογραφική εταιρεία, μανατζμεντ ή ότι θα έκανε παραγωγές με τους καλλιτέχνες του, αρχικά μας συστήνεται…

Σαν παιδί ήταν…
”Αντιδραστικός! Και προφανώς αυτό συνέβαινε γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάς, ενώ όλοι οι φίλοι έβγαιναν και πήγαιναν σε πάρτι και σε μαγαζιά, οι γονείς μου μου έλεγαν ότι εγώ μέχρι τις 12 έπρεπε να είμαι σπίτι. Επίσης, κάθε φορά που έλεγα ότι θα κάνω τρύπα στο αφτί ή στη γλώσσα, έλεγαν ”όχι” κι έτσι εγώ πήγαινα και το έκανα. Ήθελα να κάνω ό,τι έβλεπα να κάνουν οι φίλοι μου. Κάποια πράγματα μου τα επέτρεπαν, αλλά τα περισσότερα όχι. Είναι λογικό όταν ένα παιδί είναι στα 15-16 και του θέτουν περιορισμούς, να αντιδρά. Δεν κινήθηκα, όμως, στα άκρα αλλά ούτε κι εκείνοι.”

Δεν τον περιόριζαν επειδή ήταν ”ο γιος της Αλεξίου και του Θεοφίλου”…
”Όχι, στην οικογένειά μας πάντα ο γνώμονας ήταν η προστασία μου, γιατί πάντα υπήρχε αγάπη ανάμεσά μας. Δεν ήθελαν να βρεθώ αντιμέτωπος με κάποια πράγματα, όπως το να είμαι 16, να πάω σε ένα κλαμπ και να πιω αλκοόλ. Γενικότερα όμως, νομίζω ότι πέρασα νορμάλ εφηβεία. Μάλιστα, στα 17 μου ήθελα να βγάζω δικά μου χρήματα κι έτσι δούλεψα υπάλληλος σε ένα βίντεο κλαμπ και σε ένα καφέ ως σερβιτόρος. Οι δικοί μου χάρηκαν πολύ γι αυτό. Νομίζω ότι στα 18 μου, όταν έφυγα από την Αθήνα για σπουδές, άρχισα να αντιδρώ πραγματικά. Μου πέρασε όμως, πάρα πολύ γρήγορα. Ουσιαστικά η εφηβεία μου ήταν από τα 18 μέχρι τα 20.”

Η χαρακτηριστικότερη εικόνα που έχει από την παιδική του ηλικία…
”Τις καθημερινές να ζω στο περιβάλλον της μητέρας μου και τα σαββατοκύριακα στο περιβάλλον του πατέρα μου. Χώρισαν όταν ήμουν μικρός, σχεδόν 6 χρονών και έχω πάρα πολύ λίγες αναμνήσεις από εκείνη την ηλικία. Έχω περισσότερες από όταν χώρισαν και μετά. Δεν με κούρασε ποτέ κάτι, ήταν πολύ φυσιολογικός αυτός ο τρόπος ζωής γιατί δεν κλότσαγε κάτι στη συμπεριφορά τους… Άλλα παιδιά περιγράφουν το χωρισμό των δικών τους ως τραυματική εμπειρία. Εγώ πάλι, όχι. Πάντα θυμάμαι ότι ήταν πολύ αγαπημένοι. Και χωρισμένοι ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.”

Ο τρόπος με τον οποίο του αποκάλυψαν ότι είναι υιοθετημένος
”Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι πώς προέκυψε αυτή η συζήτηση; Την έκανα με την μητέρα μου. Δεν με ένοιαζε ποτέ το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, γιατί ν’ αναρωτηθώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία οικογένεια; Να νιώθεις ότι σε αγαπούν οι γονείς σου, σε αποδέχονται και αυτό που έχεις είναι πραγματική οικογένεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις τίποτε άλλο.”

Τα συναισθήματά του όταν ξαναπαντρεύτηκαν οι γονείς του…
”Παραδόξως ήμουν μια χαρά. Όσον αφορά τον πατέρα μου, η σύζυγός του ήταν μια πολύ γνώριμη φιγούρα για μένα, γιατί συζούσαν πολλά χρόνια πριν παντρευτούν. Δεν μου έκανε αίσθηση. Μάλλον βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν παντρεύτηκε η μητέρα μου (σ.σ. με το μάνατζέρ της, Σωτήρη Μπασιάκο), γιατί τον σύντροφό της δεν τον γνώριζα, δεν είχαμε ζήσει μαζί, δεν συζούσαν, δεν ήταν ένα οικείο πρόσωπο για μένα.”

Όταν όλοι στο σχολείο γνωρίζουν ότι είσαι ο γιος της Χαρούλας Αλεξίου…
”Είχα θέμα. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, ήμουν πάντα ο γιος της Αλεξίου, γιατί τον Θεοφίλου ήταν λογικό να μην τον ξέρει το ευρύτερο κοινό. Μου έκανε κακό στην ψυχολογία, αλλά με δουλειά με τον εαυτό μου και τη μητέρα μου το ξεπέρασα. Συζητήσαμε πολύ γι’ αυτό. Για να σου πω την αλήθεια, ήταν βασικά και ο ουσιαστικότερος λόγος για να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου. Στην αρχή το θεωρούσα κατάρα, αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι ευλογία.”

Oικογένεια και γάμος…
”Η μητέρα μου το ζητάει, έστω και χαριτολογώντας… (γέλια) Όταν κρατάει τη βαφτιστήρα της, μου λέει συνεχώς: ”Άντε, πότε θα κάνεις κι εσύ ένα παιδάκι να στο προσέχω, να το έχω να το μεγαλώνω;”

Διάβασε περισσότερα στο ”People” που κυκλοφορεί!

Read More

And More