Ο Γρηγόρης, η Ελένη, η τηλεόραση, τα χρήματα, το συμβόλαιο, το Mega και το νέο… love – story !

Με αφορμή τα 1000 τεύχη του «ΤV Εθνος», ο διαχρονικός παρουσιαστής κάνει τον δικό του απολογισμό για την πορεία του στον μαγικό, γυάλινο, αλλά και δύσκολο κόσμο της μικρής μας οθόνης, αποκαλύπτει τα σχέδια και τις επιθυμίες του για το μέλλον, απαντά στις φήμες που τον θέλουν του χρόνου στον ΑΝΤ1, αλλά και για την προσωπική του ζωή, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν κάλεσε τους παπαράτσι να τον φωτογραφίσουν.

– Τι θυμάσαι πιο έντονα από αυτές τις δύο δεκαετίες;
– Για μένα, αυτές οι δεκαετίες είναι χωρισμένες στη μέση. Τα δέκα πρώτα χρόνια στην τηλεόραση τα πέρασα στη Θεσσαλονίκη και τα δέκα επόμενα στην Αθήνα. Σίγουρα, όμως, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι το τηλεοπτικό μου ξεκίνημα και το μεγάλο στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου, κατεβαίνοντας στην τηλεοπτική αγορά της Αθήνας.

– Τι κρατάς και τι πετάς από αυτά τα 20 χρόνια;
– Δεν πετάω τίποτα. Κρατάω τα πάντα. Οπως και ο Χιου Χέφνερ, πιστεύω κι εγώ στο φαινόμενο της πεταλούδας. Οπότε, αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω και κάποια στιγμή χτυπούσε το τηλέφωνο και δεν το είχα σηκώσει τότε, ούτε και τώρα θα το σήκωνα, για να μην αλλάξω τον ρου των πραγμάτων.

– Σχεδόν 20 χρόνια μετά. Εχουμε πλέον ένα υποψιασμένο κοινό;
– Ο κόσμος ξέρει πια τι βλέπει και γιατί. Παλιά ό,τι έβλεπε ήταν από περιέργεια, τώρα κάνει συνειδητά τις επιλογές του.

– Αρα ισχυρίζεσαι πως οι τηλεθεατές με τις επιλογές τους, είναι… συνένοχοι για την τηλεόραση που έχουμε…
– Γιατί είναι συνένοχοι; Η τηλεόραση μας είναι μια χαρά. Οποιος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό μπορεί να το καταλάβει αυτό. Ξέρεις ποια είναι η μεγάλη μας διαφορά; Οτι στο εξωτερικό ο κόσμος δεν ασχολείται τόσο πολύ με ό,τι βλέπει. Βλέπει κάτι, περνά και τέλος. Δεν γίνεται η τηλεόραση αντικείμενο σχολιασμού την άλλη μέρα από την ίδια την τηλεόραση, ούτε η τηλεοπτική πραγματικότητα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα από έναν ατελείωτο τηλε-σχολιασμό.

Κάνοντας τον απολογισμό σου, νιώθεις την ανάγκη να ζητήσεις συγγνώμη για κάτι;
– Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Οχι, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω από κανέναν συγνώμη. Γιατί νομίζω πως δεν προσέβαλα κανέναν. Ημουν πάρα πολύ προσεκτικός.

– Δεν μετανιώνεις για τίποτα;
– Οχι, και μιλώ με απόλυτη ειλικρίνεια. Ισως για το μοναδικό πράγμα που μετανιώνω είναι το γεγονός ότι δεν είχα το θάρρος να φύγω νωρίτερα από το πρωινό του Mega και από την τηλεόραση, από τη στιγμή που είχα διαπιστώσει πως δεν μπορούσα πια να συνεχίσω.

– Φοβόσουν;
– Φυσικά και φοβόμουν. Οταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση για κάτι που αγαπάς, για κάτι που είναι η δουλειά σου, πως να μη φοβηθείς; Αλλωστε, προκειμένου να αποσυρθώ από το τηλεοπτικό προσκήνιο, χρειάστηκε να γκρεμίσω το συμβόλαιό μου με το Mega.

– Ποια είναι η δική σου ξεχωριστή στιγμή μέσα σε αυτή την 20ετία;
– Πολλές, και δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο, γιατί θα ήμουν τουλάχιστον αχάριστος. Ξεχωριστή στιγμή είναι για μένα όλη αυτή η αγάπη που εισπράττω καθημερινά στον δρόμο από τον κόσμο. Ξεχωριστή στιγμή ήταν επίσης το τελευταίο live του «Πολύ την Κυριακή», το οποίο αποφασίσαμε να βγάλουμε στον αέρα από το Ιλιον και όχι από το πλατό και όταν βγήκα στη σκηνή, είδα ότι μας περίμενε 30.000 κόσμος, παρά το γεγονός ότι ήταν Πέμπτη και έβρεχε!

– Ολα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος σού χάρισε απλόχερα την αγάπη του, όμως, από την άλλη ο Τύπος σε έκρινε σκληρά. Νιώθεις αδικημένος;
– Οχι μωρέ… Αν δεν κρίνουν εμένα, που εκτίθεμαι τόσα χρόνια στο γυαλί, ποιον θα κρίνουν; Αλλωστε, μην ξεχνάς ότι το αρνητικό είναι αυτό που πουλάει. Ποιον θα ενδιέφερε το να διάβαζε διαρκώς πόσο τέλειος είμαι (γέλια);

– Γιατί πουλάει το αρνητικό;
– Γιατί προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση και πάνω σε αυτό μπορούν να στηθούν εκπομπές! Ας πούμε, όλοι λένε ότι αγαπούν τους «Πρωταγωνιστές» και ότι τους αρέσει ο Θεοδωράκης, ο οποίος εννοείται πως αρέσει και σε μένα. Ε, το παίζουν αυτό οι εκπομπές, βάζουν κι ένα βίντεο και μέσα σε πέντε λεπτά τέλος. Ενώ με μία κακία μπορούν να καλύψουν μισής ώρας πρόγραμμα.

– Τι μάθημα έχεις πάρει από την τηλεόραση;
– Οτι δεν γυρίζουν τα πάντα γύρω σου και ότι ποτέ δεν πρέπει να πιστέψεις πως είσαι πιο δυνατός από το μέσο που εκπροσωπείς. Αν το πιστέψεις αυτό, υπογράφεις την αυτοκαταστροφή σου!

– Εγινες πλούσιος έπειτα από τόσα χρόνια; Γιατί γνώρισες την απόλυτη άνθιση της ιδιωτικής τηλεόρασης…
– Σε καμία περίπτωση. Κι όχι μόνο δεν έχω γίνει πλούσιος, αλλά δεν έχω λύσει καν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής μου, με την έννοια του να μη χρειάζεται να ξαναδουλέψω. Πήρα κάποια καλά χρήματα από την τηλεόραση από το 2004 μέχρι το 2007 και ώς εκεί. Ολα αυτά τα χρόνια που έχω δουλέψει στην τηλεόραση έχω καταφέρει να πάρω ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.

– Ποια εκπομπή θα ήθελες να ξανακάνεις;
– Το «Πολύ την Κυριακή» σε νέα βερσιόν! Ηταν ένα πρόγραμμα που αγάπησα πολύ. Το ξέρεις ότι ακόμα μου κορνάρουν στον δρόμο και μου λένε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι δώρο από το «Πολύ την Κυριακή»;

Υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία θα ήθελες κάποια στιγμή να παρουσιάσεις μια εκπομπή;
– Εννοείται ότι υπάρχουν! Η Ελένη Μενεγάκη, την οποία αγαπώ, και ο Γιώργος Λιάγκας, με τον οποίο αν και είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, μας ενώνουν πολλά κοινά στοιχεία.

Και δεν θα υπήρχε πρόβλημα για το ποιος θα… μιλήσει πρώτος;
– Τώρα πια, προσωπικά δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν έπειτα απ’ όλα αυτά τα χρόνια στην τηλεόραση εξακολουθούσα να έχω τέτοιου είδους προβλήματα, τότε πραγματικά θα ήταν αστείο από μέρους μου, ή ακόμα χειρότερα, δεν θα πήγαινε κάτι καλά με μένα.

Ιδιαίτερος ντόρος προκλήθηκε προ ημερών με την είδηση που σε ήθελε εκτός Mega και πιο συγκεκριμένα να έχεις δεχθεί πρόταση από τον ΑΝΤ1…
– Με το τι γράφεται και ακούγεται δεν ασχολούμαι. Κάποια στιγμή έφτασα στο σημείο να ακούσω ότι έχω παιδί στη Νορβηγία! Οχι λοιπόν, τίποτα απ’ όλα αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν ευσταθεί. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είμαι εντός Mega. Αυτές τις ημέρες έχουμε κάνει και κάποια ραντεβού σε πολύ καλό και θετικό κλίμα, και θέλω να πιστεύω πως όντως θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε.

– Μιλάμε για συνέχεια του «Ομορφου Κόσμου»;
– Ακριβώς. Πιστεύω πως ο «Ομορφος Κόσμος» έχει αποκτήσει πλέον την τηλεοπτική φόρα που χρειαζόταν και πρέπει να συνεχίσει.

– Και συμβόλαιο για έναν χρόνο;
– Ναι. Αυτή την εποχή, είναι κανείς σε θέση να υπογράψει συμβόλαιο μακράς ισχύος;

– Ας έρθουμε και στα… της Νάξου. Ο έρωτας σε οδήγησε στις Κυκλάδες;
– Εχω μεγαλώσει πια για να με οδηγεί ένας έρωτας και να αλλάζω τη ζωή μου για μία σχέση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσα να το κάνω για τη γυναίκα μου, με την οποία θα είχα μαζί της οικογένεια.

– Πώς βρέθηκες εκεί;
– Στη Νάξο βρέθηκα, γιατί αποφάσισα φέτος το καλοκαίρι να το περάσω στις Κυκλάδες και να… επιχειρήσω. Και σε αυτό το πανέμορφο νησί, βρήκα το beach bar το οποίο και ανέλαβα. Μάλιστα, αρχικά ήταν να πάω στη Σύρο, αλλά δυστυχώς εκεί δεν μου προέκυψε και κατέληξα στη Νάξο.

– Ακούστηκε πως είναι… «αρπαχτή» από την οποία θα πάρεις 20.000 ευρώ!
– Πες μου ένα beach bar που να δίνει για PR 20.000 ευρώ και θα πάω. Κι έτσι να συνέβαινε, που το κακό; Ομως, όχι μόνο δεν έχω να παίρνω, αλλά έχω επενδύσει και λεφτά σε αυτήν την κίνηση.

– Και πώς,ξανά η σχέση σου είδε αμέσως το φως της δημοσιότητας;
– Ελα ντε! Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις τους παπαράτσι! Να πω κάτι: Πόσο… μακάκας θα ήμουν αν έδινα εγώ την σχέση μου κάθε φορά στα περιοδικά; Ολο αυτό που συμβαίνει ξέρεις πόσο δυσκολεύει την ζωή μου; Πόσο δεν βοηθάει ούτε εμένα, ούτε και την κοπέλα με την οποία είμαι Και αν λέω ψέματα, ας βγει ένας παπαράτσι να πει ότι εγώ τον φώναξα και του ζήτησα να βγάλουμε θέμα.

– Βλέπεις πουλάει το… θέμα!
– Λες ε; Κάποτε ευχόμουν να γίνω και εγώ κάποια στιγμή εξώφυλλο, πού να ήξερα τι θα τραβούσα στην πορεία (γέλια).

Read More

And More