“Ο γυρισμός του Οδυσσέα”, είναι η νέα τηλεοπτική πρόταση της ΝΕΡΙΤ.

Ιστορική – δραματική σειρά, παραγωγής Γαλλίας 2013,δώδεκα ωριαίων επεισοδίων. Πρόκειται για μία ιστορία για το συγκλονιστικότερο ταξίδι των αιώνων που φέρνει στην επιφάνεια τα πιο σκοτεινά μυστικά της ελληνικής μυθολογίας και η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στους δέκτες μας στις 16 Απριλίου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Ιθάκη, 8ος π.Χ αιώνας. Ο πόλεμος της Τροίας έχει τελειώσει εδώ και δέκα χρόνια. Οι Έλληνες έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους νικητές. Όλοι εκτός από έναν. Ο ίδιος ο βασιλιάς της Ιθάκης, ο Οδυσσέας, έχει χαθεί στη θάλασσα. Πρίγκιπες από όλη την επικράτεια, θεωρώντας τον νεκρό, έχουν εισβάλει και εγκατασταθεί στο βασίλειό του, διεκδικώντας τη γυναίκα του, Πηνελόπη, και τον θρόνο του.
Η Πηνελόπη, στην προσπάθειά της να ξεγελάσει τους μνηστήρες, και να σώσει το γιο της Τηλέμαχο, υπόσχεται ότι θα επιλέξει έναν από αυτούς όταν θα τελειώσει το εργόχειρό της, το σάβανο του πεθερού της, του Βασιλιά Λαέρτη. Κάθε πρωί το υφαίνει και το βράδυ το ξηλώνει για να τους καθυστερήσει. Ο Τηλέμαχος, σίγουρος ότι ο πατέρας του ζει, αποφασίζει να ναυλώσει ένα καράβι και να τον αναζητήσει.

Οι εξελίξεις θα αλλάξουν απότομα όταν ένας περιπλανώμενος μουσικός εμφανιστεί στην Ιθάκη και αφυπνίσει τα θαμμένα αισθήματα της Πηνελόπης. Θα καταφέρει ο Οδυσσέας να επιστρέψει εγκαίρως και να ανακτήσει την κυριαρχία του βασιλείου του από τα χέρια των μνηστήρων;
Σκηνοθεσία: Stephane Giuisti
Παίζουν: Caterina Murino, Alessio Boni, Neils Schneider, Bruno Todeschini
Επεισόδιο 1ο: Η Ιθάκη, με το ένδοξο παρελθόν, είναι πλέον η σκιά του εαυτού της. Ύστερα από 20 χρόνια απουσίας του Οδυσσέα, το νησί δεν μπορεί να κυβερνηθεί παρά μόνο από το βασιλιά του. Υπάρχουν δύο πιθανότητες: να συνεχίσουν να περιμένουν την επιστροφή του Οδυσσέα ή να δηλώσουν ότι είναι νεκρός και να δεχθούν ότι κάποιος άλλος θα ανέβει στο θρόνο. Η βασιλική οικογένεια, με επικεφαλής την Πηνελόπη, αρνείται αυτή την επιλογή. Ο Οδυσσέας θα επιστρέψει. Το ξέρει. Ο γιος της Τηλέμαχος την υποστηρίζει αλλά είναι ανίσχυρος μπρος στην παρουσία των Μνηστήρων που έχουν “καταλάβει” το παλάτι τα τελευταία 10 χρόνια.

Read More

And More