Ο Ιάσονας Μανδηλάς στο TLIFE: Οι μεγάλες συνεργασίες, το “ευχαριστώ” στην Έλενα Παπαρίζου και η Eurovision!

Είναι νέος, ωραίος και σίγουρα… πολυτάλαντος! Ο Ιάσονας Μανδηλάς, αν και μόλις 27 ετών, βλέπει ήδη τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη.

Με παρελθόν στον αθλητισμό, συμμετοχή σε μεγάλα musicals και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και εμφανίσεις ως χορευτής δίπλα σε μεγάλα ονόματα της Ελλάδας και του εξωτερικού αποτελεί τρανή απόδειξη πώς τίποτα δεν έρχεται τυχαία στη ζωή και πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να πετύχεις όσα έχεις ονειρευτεί.

Το πρώτο προσωπικό του single με τίτλο “Χίλια Κομμάτια” , που κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal, έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο, οι εμφανίσεις του στο Estate με τον Σάκη Ρουβά, την Έλενα Παπαρίζου και τον Στέλιο Ρόκκο συνεχίζονται με επιτυχία, ενώ μόλις ολοκλήρωσε τις παραστάσεις με το παιδικό μιούζικαλ «Βουτιά στη Βυθούπολη» στο Θέατρο Παλλάς.

Σήμερα, ο Ιάσονας Μανδηλάς ανοίγει τα χαρτιά του στο TLIFE και μας αφήνει να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από τις απαντήσεις του. Μιλάει για τις εμπειρίες του από το χώρο του θεάματος μέχρι σήμερα, αποκαλύπτει την επιθυμία του να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision και εξομολογείται τα όνειρα που κάνει για το μέλλον.

Αθλητής, χορευτής, τραγουδιστής, ηθοποιός! Τι από όλα είσαι τελικά Ιάσονα Μανδηλά;

Musical theater performer, θεωρώ. Αυτό έχω σπουδάσει και αυτό ξέρω να κάνω. Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Ξεκίνησα χορό, μετά από λίγους μήνες τραγούδι και στη συνέχεια υποκριτική, για να δώσω auditions σε σχολές μιούζικαλ. Μέσα στα δύο πρώτα χρόνια που ασχολήθηκα με τα καλλιτεχνικά έμαθα να τραγουδάω, να παίζω και να χορεύω μαζί. Δεν τα έκανα ποτέ ξεχωριστά, και σίγουρα ήταν, είναι και θα είναι και οι τρεις αυτές τέχνες κομμάτι του εαυτού μου.

Παίζεις, τραγουδάς, χορεύεις, χορογραφείς. Πρόκειται για μια διαδικασία πειραματισμού μέχρι να καταλήξεις σε κάποιο από αυτά, ή απλώς θέλεις να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα;

Όχι! Το αθλητής σίγουρα έχει «φύγει», αλλά πάντα με ακολουθεί στη ζωή μου και στο πώς αντιμετωπίζω τα πράγματα. Ως χορογράφος έχω ασχοληθεί πάρα πολύ λίγο με αυτό το κομμάτι. Έχει τύχει να το κάνω, αλλά είναι κάτι που δεν με εκφράζει τόσο και θα ήθελα να το ακολουθήσω. Ο χορός, το τραγούδι και η υποκριτική όμως είναι κάτι που θα υπάρχει πάντα στη ζωή μου, απλώς θεωρώ ότι η δισκογραφία είναι το πάθος μου και εκεί θέλω πλέον να επικεντρωθώ. Το θέατρο, βέβαια, δεν νομίζω ότι θα φύγει ποτέ από τη ζωή μου.

Από πρωταθλητής Ελλάδος στον στίβο το 2007, στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ήταν δύσκολη η μετάβαση;

Ήταν περίεργη γιατί σαν οικογένεια δεν είχαμε καμία ουσιαστική επαφή. Ουσιαστικά, εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον χορό όταν γνώρισα κάποιους φίλους των γονιών μου, οι οποίοι ήταν χορευτές μπαλέτου και με παρότρυναν να πάω στην καθηγήτριά μου, την Βιβή Σταμούλη. Ήταν δύσκολο γιατί πηγαίναμε προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα (γέλια). Η ζωή μας έδειξε ουσιαστικά τον δρόμο. Δεν ήξερα πώς να προετοιμαστώ για αυτό το πράγμα, τι είχα να συναντήσω, αλλά ούτε και πώς θα εξελιχθεί. Υπήρξα όμως τυχερός καθώς όταν γύρισα από την Αγγλία, όπου είχα πάει να σπουδάσω με υποτροφία στο Bird College, βρήκα δουλειά αμέσως. Αλλιώς θα ήμουν χαμένος και θα είχα ένα πτυχίο από μια σχολή που δεν θα ήξερα τι να το κάνω (γέλια).

Έχεις χορέψει στο πλευρό του Robbie Williams, της Άννας Βίσση, της Έλενας Παπαρίζου και της Ελένης Φουρέιρα. Τι κέρδισες από αυτές τις συνεργασίες;

Μου δόθηκε η ευκαιρία να χορέψω στις μεγαλύτερες σκηνές με τα σπουδαιότερα ονόματα, στις πιο όμορφες παραγωγές. Πραγματικά και ποιος δεν ονειρεύεται να είναι δίπλα σε αυτούς τους καλλιτέχνες. Ήμουν τυχερός γιατί όλοι οι καλλιτέχνες που έχω συνεργαστεί είναι σκληρά εργαζόμενοι, αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν, είναι παθιασμένοι και σωστοί επαγγελματίες. Αυτό μου έδωσε κι εμένα κίνητρο να εξελιχθώ και να καταλάβω το πώς πρέπει να είμαι μέσα σε αυτήν την δουλειά και πώς πρέπει να την αντιμετωπίζω.

Τελικά ο χορός είναι ανδρική υπόθεση;

Ναι, σίγουρα ναι! Υπήρχε ένας ρατσισμός, αλλά όσο πάει και παύει να υπάρχει. Είναι αντρική υπόθεση και θεωρώ πώς το να δεις έναν πολύ καλό άντρα χορευτή είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου είχες δηλώσει πως έχει δεχθεί bullying. Πότε ακριβώς έγινε αυτό; Ποια είναι η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που βιώνουν κάτι παρόμοιο;

Το θέμα bullying έχει γίνει λίγο καραμέλα πια… Όλους πιστεύω ότι μας έχουν κοροϊδέψει για κάτι. Ίσως ήμουν και είμαι εγώ αρκετά ευαίσθητος, οπότε επηρεάζομαι. Μπορεί να ήμουν λίγο στο περιθώριο όταν πήγαινα σχολείο και μετά στη σχολή, καθώς ήμουν Έλληνας στην Αγγλία, που δεν ήξερα καλά Αγγλικά και τι είναι το musical theater… Η λέξη bullying έχει πάρει μια διάσταση τεράστια. Έχει συμβεί, το συζήτησα και με έχει κάνει ακόμα πιο δυνατό το ότι έχω περάσει από τη διαδικασία να λύσω αυτό το ψυχολογικό που μπορεί να αφήσει αυτό σε έναν άνθρωπο. Έχω να πω σε όσους βιώνουν μια τέτοια κατάσταση πως πρέπει να μιλάνε γι’ αυτό. Παρόλο που κι αυτό καμιά φορά είναι δύσκολο. Το ξέρω.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς πιο εντατικά με το τραγούδι;

Αισθανόμουν έτοιμος  να είμαι πιο δημιουργικός με σε αυτό που λέγεται τέχνη. Ήθελα να δημιουργήσω τις δικές μου εικόνες, τις δικές μου μουσικές, τα δικά μου βίντεο κλιπ. Είχα από μικρός την ανησυχία του να κάνω δικά μου πράγματα. Σαν χορευτής δεν έβλεπα τον τρόπο να το κάνω έτσι ώστε να με γεμίσει. Πάντα ήθελα να είμαι μπροστά και όχι μόνο να χορεύω πίσω από καλλιτέχνες. Ζούσα το όνειρό μου μέσα από αυτούς ουσιαστικά. Ήθελα κάτι άλλο όμως. Να είμαι αυτός που είναι μπροστά, που έχει λόγο και όνειρα, αυτός που θα πει «θα πούμε αυτό το τραγούδι», «θέλω να χορέψουμε αυτή τη χορογραφία», «θέλω να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα». Ωρίμασα και μπορώ να πω ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω πια.

Το «Χίλια Κομμάτια» είναι το πρώτο σου τραγούδι, το οποίο κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal. Πες μου δύο λόγια για αυτό…

Ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο αυτό το όνειρο, όταν άκουσα τις μουσικές ενός Αμερικάνου καλλιτέχνη, του Oshri,  μέσω internet. Αφού συνεννοηθήκαμε επικοινώνησα με του Arcade για να μου γράψουν τους στίχους. Έπειτα, η Έλενα Παπαρίζου, ο απόλυτος άνθρωπος για να σε αγκαλιάσει και να σε βοηθήσει, με πήγε στην δισκογραφική της εταιρία, την Minos EMI. Θα την ευχαριστώ για πάντα. Μπορούσε να ακούσει το τραγούδι και να μου πει «Είναι πάρα πολύ ωραίο Ιάσονά μου. Μπράβο σου, συνέχισε…». Αντιθέτως, με πήρε από το χέρι και μου έδειξε τον… δρόμο. Είναι το τραγούδι που ονειρευόμουν και ξαφνικά έσκασε μπροστά μου. Έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν. Είμαι ένας pop τραγουδιστής και χαίρομαι όταν έρχονται και μου λένε ότι τους αρέσει η καθαρή pop μουσική που κάνω.

Το 2017 σε είδαμε στο πλευρό της Demy στη Eurovision ως χορευτή και backing vocalist. Αν σου δινόταν η ευκαιρία κάποια στιγμή στο μέλλον, θα ήθελες να εκπροσωπήσεις εσύ τη χώρα μας στο διαγωνισμό;

Θα το ήθελα πάρα πολύ! Έχω έρωτα με την Eurovision, δεν θα το έκανα μόνο για ένα επαγγελματικό άνοιγμα. Είναι ένας σπουδαίος θεσμός, μέσα από τον οποίο έχουν βγει εκπληκτικά τραγούδια και εκπληκτικοί καλλιτέχνες. Σιγά σιγά χτίζεται η ομάδα που θα ήθελα να είχα μαζί μου σ’ αυτή τη στιγμή της καριέρας μου. Το πότε θα γίνει, κάτω από ποιες συνθήκες, με την Ελλάδα ή την Κύπρο, δεν το ξέρω. Επειδή το θέλω τόσο πολύ όμως ξέρω ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Ελπίζω να είναι σύντομα.

Φέτος έκανες και… “Βουτιά στη Βυθούπολη”. Φαντάζομαι ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία…

Σαφώς, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έκανε παιδικό musical. Ήταν ένα άλλο feeling γιατί τα παιδιά συμμετέχουν και έχουν άποψη για αυτά που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή. Το φοβόμουν, αλλά τελικά ήταν πολύ ενδιαφέρον. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Φωκά Ευαγγελινό που σκηνοθέτησε την παράσταση. Είχαμε ένα εκπληκτικό casting και επειδή τους ξέρω όλους, είμαστε φίλοι, ήταν σίγουρο πώς εγώ θα είμαι σε ένα μέρος που θα αισθάνομαι ασφάλεια και καλά. Είναι πραγματικά μαγικό το έργο του Γιώργου Λεμπέση και ανέβηκε στο θέατρο Παλλάς, που είναι το αγαπημένο μου θέατρο. Κάθε φορά που έμπαινα εκεί μέσα δεν ήθελα να φύγω. Έκανα τον Βαγγέλη τον ροφό και τον απόλαυσα πολύ αυτόν τον ρόλο. Είχε πολλά νεύρα και ξέδινα κι εγώ εκεί τον εκνευρισμό που μπορεί να είχα στην καθημερινότητά μου.

Παράλληλα, όμως, εμφανίζεται και στο Estate, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά, του Στέλιου Ρόκκου και της Έλενας Παπαρίζου…

Επτά ώρες πριν πάω στο θέατρο είμαι πάνω στη σκηνή ως sexy pop τραγουδιστής και μετά κάνω τον Βαγγέλη τον ροφό. Περίεργη η μετάβαση (γέλια). Πιστεύω ότι κάποιος μου κάνει πλάκα κάθε φορά που πάω στο μαγαζί. Δεν πιστεύω ούτε εγώ ότι συνεργάζομαι με αυτούς τους καλλιτέχνες. Είναι ένα μαγικό συναίσθημα αυτό που νιώθω. Δηλώνω ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε αυτό το σχήμα γιατί τους αγαπάω και τους θαυμάζω και τους τρεις υπερβολικά πολύ. Η Έλενα Παπαρίζου είναι επαγγελματίας, πολύ καλός άνθρωπος και ταλαντούχα. Την βλέπεις και λες «μακάρι να μπορώ να τα ισορροπώ κι εγώ όλα αυτά». Ο Σάκης Ρουβάς έχει ένα μαγικό ταλέντο. Ο Θεός όταν τον έπλασε είχε όρεξη. Προφανώς μετά έσπασε το καλούπι (γέλια). Είναι αυτή η ατελείωτη ενέργειά του που τον κάνει να ξεχωρίζει. Τον έχω σαν παράδειγμα. Ο Στέλιος Ρόκκος είναι εκπληκτικός μουσικός. Αυτό ίσως θα ήθελα να το εξελίξω κι εγώ κάποτε. Έχει μια χαρακτηριστική και μαγική φωνή που σε ταξιδεύει. Λατρεύω αυτούς τους ανθρώπους που ανοίγουν το στόμα τους και η φωνή τους βγαίνει αβίαστα.

Με την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβα δίπλα σου, πώς και δεν αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή στο “The Voice” ;

Είναι η εύκολη οδός και εμένα μου αρέσουν τα δύσκολα (γέλια). Νομίζω ότι αυτά τα shows δεν είναι για εμένα. Έχω περάσει και από το So You Think You Can Dance, οπότε το έχω ζήσει και μου έχει φύγει αυτή η όρεξη του διαγωνιστικού κομματιού. Δεν θα το πίεζα για να κάνω ένα επαγγελματικό άνοιγμα χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά για να γίνει κάτι άλλο μετά. Δεν θα με γέμιζε ένα τραγουδιστικό show.

Με ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα, χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;

Όχι πολύ, αλλά δεν μου λείπει. Είμαι τόσο συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω, τόσο ερωτευμένος με τη δουλειά μου, που δεν μου λείπει να βγω για έναν καφέ ή μια βόλτα. Έτσι έχω μάθει από μικρός, λόγω αθλητισμού. Δεν μου λείπει η χαλαρότητα…

Αντικειμενικά είσαι ένα πολύ ωραίο αγόρι. Θεωρείς ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στη δουλειά σου; Eσένα σε έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα;

Παίζει σίγουρα, γιατί εκτιθέμεθα στον κόσμο και σίγουρα ένα εμφανίσιμο άτομο θα είναι πιο εύκολα αρεστό. Σε ιντριγκάρει να δεις ένα όμορφο σώμα, μια ωραία παρουσία. Εγώ, ωστόσο, θεωρώ ότι πιο σημαντικό είναι αυτό που εκπέμπει ο άλλος. Πρέπει να είσαι ερωτεύσιμος. Αυτό είναι εντελώς άλλο πράγμα από το να είσαι ωραίος. Πηγάζει από μέσα σου αυτή η ενέργεια. Εμένα με έχει βοηθήσει θεωρώ, αλλά δεν είμαι εγώ ο σωστός άνθρωπος να το απαντήσει αυτό. Δεν κυκλοφορώ λέγοντας «πόσο όμορφος είμαι» και «πόσο με θαυμάζουν για την ομορφιά μου» (γέλια). Άλλοι πρέπει να το πουν αυτό. Δεν έχω καμία τρελή αυτοπεποίθηση για την εξωτερική μου εμφάνιση. Με θεωρώ ένα εμφανίσιμο άτομο που προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλειά του.

Υπάρχει ταβάνι στις φιλοδοξίες σου; Θα δοκίμαζες να ασχοληθείς και με κάτι άλλο στο μέλλον;

Όχι, δεν υπάρχει. Αυτό με χαρακτήριζε πάντα. Έτσι έχω καταφέρει όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Είχα την τρέλα του να εξελίσσομαι και να πηγαίνω παρακάτω, να ονειρεύομαι κάτι περισσότερο και κάτι μεγαλύτερο. Μου αρέσει και δεν θέλω να το χάσω ποτέ αυτό.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;

Θέλω να έχω μια δισκογραφία που να με εκπροσωπεί ως άνθρωπο και όχι να έχω ξεφύγει από αυτό που είμαι και από αυτά που θέλω να κάνω για να ικανοποιήσω κάποιους άλλους. Πολλά video clips, γιατί έχω μια τρέλα με το θέμα της εικόνας μου και θέλω να εξελίσσομαι. Να έχω κάνει μια μεγάλη καριέρα και πράγματα στο εξωτερικό, ακόμα μεγαλύτερους ρόλους στο θέατρο, να έχω βρει καινούριους τρόπους να εκφράζομαι και να μην έχω μείνει στάσιμος.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More