Ο Ηλίας Βρεττός στο TLIFE: «Με τη σύζυγό μου θέλουμε να γίνουμε γονείς» – Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας στη ζωή του

Πρεμιέρα πρόκειται να κάνουν το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου ο Ηλίας Βρεττός με την Λένα Παπαδοπούλου σε γνωστό νυχτερινό κέντρο.

Το TLIFE συνάντησε τον τραγουδιστή λίγες ημέρες νωρίτερα κι εκείνος μας μίλησε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία γι΄ αυτή τη μουσική συνύπαρξη, τη σύζυγό του, Αναστασία Δεληγιάννη αλλά και τη δουλειά που κάνει ο ίδιος με τον εαυτό του.

«Έχω έρθει πολλές φορές σαν θαμώνας στο “Ω” και έχω περάσει φανταστικά. Η ενέργεια αυτού του χώρου είναι μοναδική, οπότε με το που μου έγινε η πρόταση, δέχτηκα αμέσως. Σε όλο αυτό το ωραίο κλίμα, έρχεται να προστεθεί μια υπέροχη λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία, και δεν είναι άλλη από τη Λένα Παπαδοπούλου.

Αγαπώ τα τραγούδια, τη φωνή της, και τώρα που τη γνώρισα, έχω αγαπήσει και την ενέργειά της. Ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή, και ανυπομονώ να μοιραστώ τη σκηνή μαζί της. Στο πρόγραμμα θα υπάρχει και μια σειρά τραγουδιών που θα ερμηνεύουμε μαζί. Σκοπός μας είναι, να γίνει όλο το μαγαζί μια παρέα» δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Βρεττός.

Οι εμφανίσεις τους θα είναι κάθε Τρίτη, Παρασκευή, και Σάββατο. Το ότι η Τρίτη όμως είναι μια καθημερινή ημέρα, που ο κόσμος την επόμενη έχει να πάει στις δουλειές του, δε δείχνει να τον αγχώνει.

«Η Τρίτη είναι μια από τις πιο δυνατές ημέρες του συγκεκριμένου μαγαζιού. Ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που καθιέρωσε τη μια καθημερινή. Η Τρίτη, έχει γίνει το δεύτερο Σάββατο. Δεν τη φοβόμαστε καθόλου. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό το ότι δουλεύω σε ένα από τα ελάχιστα μαγαζιά που λειτουργούν τρεις φορές την εβδομάδα» λέει χαρακτηριστικά.

Οι κοντινοί του άνθρωποι, η οικογένεια και οι φίλοι του, είναι αυτοί που του δίνουν δύναμη σε κάθε πρεμιέρα. «Με βοηθάει να βρίσκονται από κάτω οι δικοί μου άνθρωποι. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που δεν τους αρέσει αυτό. Εμένα προσωπικά όμως, με βοηθάει, παίρνω δύναμη από αυτούς. Και σε αυτή την πρεμιέρα, θα έχω πολλούς δικούς μου ανθρώπους ανάμεσα στο κοινό» είπε και συνέχισε αποκαλύπτοντας το τραγούδι που αφιερώνει πάντα στη σύζυγό του, «Στη σύζυγό μου, Αναστασία αφιερώνω πάντα το “Μόνο μαζί σου”, νομίζω ότι το αγαπάει κι εκείνη πλέον».

«Είναι πάρα πολύ αυστηρή μαζί μου η Αναστασία, μετά τον εαυτό μου, ο πιο αυστηρός μου κριτής είναι η Αναστασία. Είναι πολύ ευθύς άνθρωπος, τα σχόλιά της καμιά φορά είναι αρκετά αιχμηρά, αλλά πάντα είναι καλοπροαίρετα και ξέρω πως ό,τι λέει είναι για το καλό μου. Κάθε φορά λοιπόν που θα μου πει κάτι, όσο σκληρό και δυσάρεστο κι αν μου είναι, θα το λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν μου» ανέφερε σε άλλο σημείο της συζήτησής μας ο Ηλίας Βρεττός.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilias Vrettos (@vrettos_ilias)

Οι άνθρωποι που εκφράζονται με ευθύτητα άλλωστε, είναι κι εκείνοι που ο Ηλίας Βρεττός θέλει να έχει στη ζωή του. «Θέλω κυρίως αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς που θα μου πουν τα δύσκολα και τα αρνητικά. Όντας καλλιτέχνης, ζεις πάρα πολύ μέσα στο χειροκρότημα και την κολακία, αυτό όμως δε μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Σου δίνει μεν ψυχολογική τόνωση, ωστόσο, αυτό που θα σε κάνει πραγματικά να βελτιωθείς είναι το να σου επισημαίνει κάποιος τα σημεία που μπορείς να διορθώσεις. Καθήκον του ανθρώπου είναι να εξελίσσεται συνεχώς, ποτέ δε μπορούμε να φτάσουμε στο τέλειο. Πάντα θα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης» είπε.

«Προσπαθώ καθημερινά να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Κάνω καθημερινά την αυτοκριτική μου, πέφτω το βράδυ να κοιμηθώ και σκέφτομαι τι συνέβη, τι έκανα καλά και τι όχι, αν αδίκησα κάποιον. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος, να είμαι καλός, να είμαι κοντά στη θρησκεία. Κάνω και ψυχανάλυση μια φορά την εβδομάδα. μέσω της οποίας προσπαθώ να βελτιώσω τα ελαττώματά μου και να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου. Θεωρώ, πως στην προσπάθειά του να γίνει κανείς καλύτερος σαν άνθρωπος, γίνεται καλύτερος και σε όλους τους τομείς» αποκάλυψε στο TLIFE ο Ηλίας Βρεττός.

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Ηλίας Βρεττός ανέφερε, «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται επαγγελματικά με τον “πρωταθλητισμό” που λέγεται δισκογραφία και να μην έχει βιώσει ανταγωνισμό. Όλοι τον έχουμε βιώσει, καμιά φορά μπορεί και να τον εκπέμπουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Είναι ένα εκ φύσεως ανταγωνιστικό περιβάλλον, αρκεί μόνο να σκεφτείς πόσες λίγες θέσεις υπάρχουν σε νυχτερινά μαγαζιά για πόσες πολλές φωνές. Αυτό απαιτεί να είσαι μόνιμα σε εγρήγορση, να μπορείς να παραμένεις στην επικαιρότητα μέσω της μουσικής – αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, να είμαι επίκαιρος μουσικά, και όχι για κάποιον άλλο λόγο – είναι ένας συνεχής αγώνας και απαιτεί μεγάλη προσπάεια.

Στο προηγούμενο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν, τον είχαμε δει να ύπταται στη σκηνή, αυτή τη φορά όμως, μας αποκάλυψε ότι επέλεξε να παραμείνει σταθερός στο έδαφος. Σε ερώτηση μάλιστα, για το πως κατάφερε, μια μόλις ημέρες μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε τον περασμένο Νοέμβριο να βγει, και να κρεμαστεί από τα σχοινιά σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα, ο Ηλίας Βρεττός απάντησε, «Όλη μου η πλάτη ήταν μια ανοιχτή πληγή από την πτώση με τη μηχανή, Είχα κάποια σοβαρά εγκαύματα τριβής στην πλάτη μου, από την πτώση με τη μηχανή. Πονούσα πάρα πολύ. Όλοι μου έλεγαν να μην κρεμαστώ, αλλά φυσικά εγώ δεν άκουσα κανέναν. Είμαι από τους ανθρώπους που προτιμούν να ρίχνουν γροθιά στο μαχαίρι».

Πριν τρεις εβδομάδες, ο Ηλίας Βρεττός κυκλοφόρησε και το νέο του τραγούδι, που φέρει τον τίτλο «Χρόνια μας πολλά», πρόκειται – όπως ο ίδιος λέει – για ένα τραγούδι βαθιά πονεμένο, ερωτικό, και αληθινό, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. 

Ακόμα, ο Ηλίας Βρεττός μας αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στούντιο όπου ηχογραφεί μερικά ακόμη νέα τραγούδια, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεών του με τη Λένα Παπαδοπούλου, σχεδιάζει να οργανώσει μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

«Δε σταματάω ποτέ, δε μπορώ να σταματήσω, είναι του χαρακτήρα μου αυτό. Ακόμη και όταν βρίσκομαι σε διακοπές, θα κάτσω 1-2 μέρες, την τρίτη κάτι δε πάει καλά. Μάλλον είμαι “καταδικασμένος” να δουλεύω, αυτό είναι που πραγματικά με γεμίζει. Η γυναίκα μου ευτυχώς με ανέχεται και με αγαπάει με τα ελαττώματά μου. Της αρέσει να με βλέπει να πηγαίνω μπροστά στη δουλειά μου, της αρέσει να με βλέπει χαρούμενο, οπότε το σέβεται. Αντίστοιχα κι εγώ σέβομαι της δικές της επιθυμίες και όσα την κάνουν χαρούμενη.

Οι δυο άνθρωποι γίνονται ένα με τον γάμο, κι έτσι αισθανόμαστε με την Αναστασία, ταυτόχρονα όμως πρέπει ο ένας να σέβεται τα θέλω του άλλου, να δίνεις χώρο στον άνθρωπό σου να αναπνεύσει και να κάνει όσα θέλει. Δυστυχώς πολλές σχέσεις καταλήγουν να γίνονται “φυλακή”, εμείς δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είμαστε πολύ μακριά από αυτό.

Αυτό νομίζω είναι κι ένα βασικό συστατικό της μέχρι τώρα επιτυχίας του γάμου μας, κι εύχομαι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί και με ένα παιδάκι. Το να αποκτήσουμε παιδιά είναι κάτι που θέλουμε πολύ και οι δύο» εξομολογήθηκε τέλος ο Ηλίας Βρεττός.

 

Read More

And More