Ο καιρός σήμερα!

Γενικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 05 έως 06 βαθμούς κελσιου.στη δυτική Μακεδονία από μείον 09 έως 01 βαθμοί Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στο ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 και τοπικά στην Ηπειρο από μείον 03 έως 04 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν 0 έως 13 και στα βόρεια από μείον 06 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγιδες.απο το απόγευμα βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λιγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά του νόμου με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More