Ο καιρός σήμερα: Κρύο και βροχές!

Βοριάδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:
σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες και σποραδικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 και το πρωί πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανεθί απο 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά όπου ενδέχεται και να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και το πρωί κατά τόπους στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Read More

And More