Ο Κωνσταντίνος Αργύρος στο TLIFE: Ο μεγάλος του έρωτας, ο νέος δίσκος και η επιθυμία του να παρουσιάσει show στην τηλεόραση!

Ακόμα και αν δεν σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η εξωτερική του εμφάνιση και η γοητεία του, σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου θα έχεις σιγοτραγουδίσει τους στίχους των τραγουδιών του. Δυναμικός, εκφραστικός και πιο ώριμος από ποτέ, ο Κωνσταντίνος Αργυρός επιστρέφει με ολοκαίνουργιο δίσκο. Το νέο album “Το Κάτι Παραπάνω”, μόλις κυκλοφόρησε από την Panik Platinum, και πολλά από τα τραγούδια που περιέχει έχουν ήδη βρει θέση στην καρδιά του κοινού.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, μας αφηγείται για ακόμα μια φορά μικρές και μεγάλες ιστορίες αγάπης, έρωτα, χωρισμού, πάθους, όπως μόνο εκείνος ξέρει. Αν θέλεις να γίνεις μέρος του ερωτικού ταξιδιού του, δεν έχεις παρά να τον επισκεφτείς στο νυχτερινό κέντρο “Fantasia”,όπου εμφανίζεται μαζί με την Demy και πολλούς ακόμα νέους καλλιτέχνες.

Το TLIFE τον συνάντησε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Digital Minds και εκείνος ευγενικός και ευδιάθετος απάντησε χωρίς δισταγμό σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ο νέος σου ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο “Το Κάτι Παραπάνω”. Τι κοινό και τι διαφορετικό έχει αυτή η δουλειά σε σχέση με τις προηγούμενες;

Το κοινό στοιχείο που έχουν όλες μου οι δουλειές είναι ο ζήλος, η διάθεση για σκληρή δουλειά και η εξέλιξη με τους συνεργάτες μου. Αυτό που κάνει το νέο μου δίσκο να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες δουλειές μου είναι η εμπειρία, που πλέον έχουμε, καθώς και οι διαφορετικές ιστορίες που θέλουμε να διηγηθούμε, διότι κάθε τραγούδι έχει τα δικά του βιώματα, αποτυπωμένα όλα μαζί σε ένα όμορφο άλμπουμ.

Το 11ο τραγούδι του νέου δίσκου, το “Λάθος Μου” είναι ντουέτο με την Νατάσα Θεοδωρίδου. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Όταν μας έφερε σε επαφή ο Κώστας Μπερτάκης, ο επιχειρηματίας στον οποίο δουλεύω, της έστειλα να ακούσει κάποια τραγούδια που ήθελε, κατά τη διάρκεια  προετοιμασίας του δίσκου της και ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισε και της άρεσε πολύ ήταν το “Λάθος Μου”. Έτσι, ο Κώστας πρότεινε να το κάνουμε ντουέτο. Ήταν μια σπουδαία πρόταση και εγώ με πολλή αγάπη και τεράστια χαρά δέχτηκα. Η Νατάσα είναι μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες που έχει βγάλει το ελληνικό τραγούδι και αυτή συνεργασία είναι πολύτιμη.

Πριν συστήσεις στο κοινό κάποιο νέο σου τραγούδι έχεις άγχος ή είσαι σίγουρος για τη δουλειά σου;

Το άγχος μου, πριν κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο τραγούδι, είναι αν αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε και έχουμε φτιάξει, θα το κάνει δικό του ο κόσμος και θα το αγαπήσει. Αυτό είναι που μου δίνει τεράστια χαρά και ταυτόχρονα μου προκαλεί και άγχος. Η αλήθεια είναι πως έχει τύχει αρκετές φορές να αμφισβητήσω κάποιο τραγούδι και η άποψη του κόσμου να με διαψεύσει. Ωστόσο, εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε όποιο τραγούδι και αν βγάλω και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Η διαδρομή και το ταξίδι που θα κάνει ένα τραγούδι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον κόσμο. Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να δίνω την ψυχή μου, να δουλεύω και να είμαι ειλικρινής. Η σκληρή δουλειά και η τριβή είναι κάτι που μπορεί ο κόσμος να καταλάβει μέσα από το άλμπουμ.

Ένστικτο ή Λογική;

Ισορροπία! Τόσο το ένστικτο όσο και η λογική παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κάθε απόφαση. Εμένα, γενικότερα στη ζωή μου, μου αρέσει η ισορροπία και είναι κάτι που το ζητάω. Για παράδειγμα στο τραγούδι μου “Τι Να Το Κάνω” λειτούργησε πρώτα το ένστικτο και μετά η λογική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από το άλμπουμ “Το Κάτι Παραπάνω”;

Η αλήθεια είναι πως κάθε τραγούδι μου έχει το δικό του δρόμο αλλά και τη δική του ιστορία να αφηγηθεί, οπότε είναι δύσκολο να επιλέξω. Ωστόσο, το “Αποχωρώ”, είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο Νίνο και εγώ αμέσως ταυτίστηκα. Είναι μεγάλη μου χαρά να τραγουδάω ένα τέτοιο τραγούδι και ελπίζω να έχω ανταποκριθεί στις προσδοκίες που εκείνος είχε.

Αποχωρείς εύκολα από μια κατάσταση ή έχεις υπομονή;

Πολλές φορές πρέπει να αποχωρούμε από μια κατάσταση, γιατί αν αποχωρήσουμε τη στιγμή που πρέπει και αποστασιοποιηθούμε λίγο, ίσως καταφέρουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, ακόμα και αν αυτή είναι με τον ίδιο άνθρωπο. Συνεπώς, είτε θα μάθουμε από το λάθος που προέκυψε, θα αποστασιοποιηθούμε και θα κάνουμε ένα νέο και με άλλες βάσεις ξεκίνημα είτε θα αλλάξουμε διαδρομή.

Όποιο μονοπάτι και αν διαλέξουμε πάντως θα είναι σωστό, στο πλαίσιο που αυτό αποτελεί επιλογή μας. Γενικά δεν υπάρχουν στη ζωή σωστά και λάθη. Σημασία έχει να στηρίζουμε τις επιλογές μας, εφόσον βέβαια τις έχουμε μελετήσει, και να εξελισσόμαστε. Εξάλλου, μία αποχώρηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φεύγεις από κάπου αλλά ότι βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου, σκέφτεσαι τα πράγματα από διαφορετική οπτική και με άλλον αέρα και αυτό ίσως σε κάνει να επανέλθεις, ίσως σε κάνει να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο.

Ποιο από τα τραγούδια σου έχεις αφιερώσει σε σύντροφό σου;

Όλα! Κάθε μου τραγούδι έχει το δικό του νόημα είτε αυτό προέρχεται από προσωπικές ιστορίες είτε από αφηγηματικές. Το “Μαζί σου” είναι ένα από τα κομμάτια που μου αρέσουν πολύ και που έχω αφιερώσει σε σύντροφό μου. Βασικά είναι και εκείνο που θα ήθελα να χορέψω στο γάμο μου.

Αφετηρία της καριέρας σου υπήρξε η συμμετοχή σου στο Fame Story 3. Τα τελευταία χρόνια πολλοί καταξιωμένοι συνάδελφοι σου κάθονται στη θέση του κριτή, σε διάφορα show τραγουδιού και συμβάλλουν στην εξέλιξη κάποιων ανθρώπων. Εσύ θα το δοκίμαζες;

Στην συγκεκριμένη φάση που είμαι δεν θα το έκανα. Αν κάποιος έχει ανάγκη τη συμβουλή μου μπορεί να έρθει να τη ζητήσει off camera, στο χώρο που εργάζομαι ή ακόμα και στο δρόμο. Αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον σαφώς και θα το κάνω, αρκεί να το ζητήσει. Ωστόσο, στο μέλλον μπορεί και να σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να βρεθώ στην κριτική επιτροπή ενός τέτοιου παιχνιδιού ή ακόμα και να το παρουσιάσω. Δεν μου αρέσει να λέω “δεν θα το κάνω ποτέ” γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή.

Σου έχει συμβεί να πράξεις κάτι που παλιότερα δεν θα το έπραττες;

Πολλές φορές! Αν κάποιος αναθεωρεί τις απόψεις του σημαίνει ότι είναι εξελίξιμος γιατί ακούει. Αν κάποιος δεν ακούει ποτέ τους γύρω του, είναι μονόχνοτος και δεν αναθεωρεί, δεν εξελίσσεται. Συνεπώς, επειδή εμένα μου αρέσει η εξέλιξη και όχι η στασιμότητα, ακούω τους πάντες και συμβουλεύομαι τους δικούς μου ανθρώπους για οτιδήποτε προκύψει. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και εγώ, έχω κάποια “πιστεύω” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακούσω την άποψη του άλλου και αν αυτός με πείσει με τα επιχειρήματα του ίσως και να την ενστερνιστώ.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του γυναικείου φύλου που σε γοητεύει;

Να έχει χιούμορ, να είναι πάντα ειλικρινής και να νιώθει άνετα μαζί μου.

Ο Κωνσταντίνος αυτή την περίοδο είναι ερωτευμένος;

Είμαι ερωτευμένος με τον δίσκο μου. Πρόκειται για μια δουλειά που την περίμενα καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος που βγήκε. “Το κάτι παραπάνω” κρύβει μια ειλικρίνεια μέσα του και όπου υπάρχει ειλικρίνεια είναι διάχυτος και ο ερωτισμός.

Στην παρουσίαση του νέου του δίσκου στα γραφεία της Digital Minds

Read More

And More