Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τοποθετείται για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό», ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε την επίσημη απόφαση της Βρετανίας, που από τον Ιούλιο του 2022 θα μπορούν να παντρεύονται και τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Όλοι, ακόμα και οι πιο συντριπτικοί θα πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα κάθε συμπολίτη μας, καθεμιάς και καθενός, να ζει όπως θέλει και όποιον θέλει. Για τον λόγο αυτό, το καλοκαίρι του 2020 και ήμουν ο πρώτος βουλευτής που έκανε κάτι τέτοιο, πρότεινα στον Έλληνα πρωθυπουργό η κυβέρνηση να προχωρήσει με τη νομική κατοχύρωση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Πρωινό.

Ενώ για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πρόσθεσε: «Η τεκνοθεσία είναι ένα ζήτημα πιο σύνθετο και πιο πολύπλοκο και αυτό γιατί αφορά πρώτιστα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών και όχι των ομόφυλων ζευγαριών. Η πρόοδος ούτως ή άλλως πρέπει να συντελείται όχι με βία ή με διχασμό αλλά με σεβασμό και μέσα από τους θεσμούς».

Read More

And More