Ο κόσμος της μόδας αποχαιρέτησε τη Σοφία Κοκοσαλάκη – Τα συγκινητικά λόγια του θείου της

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων. Το μεσημέρι της Πέμπτης πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς, προκειμένου να αποχαιρετήσουν την διάσημη σχεδιάστρια μόδας που διέπρεψε εντός και εκτός συνόρων και έκανε τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι της Σοφίας Κοκοσάλάκη αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους με δάκρυα στα μάτια.

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια “έσβησε” σε ηλικία 47 ετών ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, βυθίζοντας σε απέραντη θλίψη τους οικείους τους. Η ίδια δεν σταμάτησε στιγμή να μάχεται και ακόμα και την τελευταία στιγμή ήταν με ένα χαμόγελο στα χείλη, παρά τους έντονους πόνους που ένιωσε. Ανήμερα της γιορτής της, στις 17 Σεπτέμβρη, η Σοφία Κοκοσαλάκη έδινε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες της, όμως κράτησε τον πόνο κρυφό ακόμα και από τα πιο κοντινά πρόσωπα. Τραγικές φιγούρες στην εξόδιο ακολουθία της διάσημης σχεδιάστριας ήταν οι γονείς της, οι οποίοι ακόμα και δέκα ημέρες μετά το θάνατό της δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν το κορίτσι τους, τη Σοφία τους.

Η Σοφία Κοκοσάλη έφυγε νωρίς και όπως αναφέρθηκε και στον επικήδειο λόγο του πολυαγαπημένου της θείου, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της. Να κατοικίσει μόνιμα στην Κρήτη. Μπορεί το Λονδίνο να την αγάπησε και να την ανέδειξε, όμως εκείνη δεν το αγάπησε ποτέ. Η καρδιά της ήταν πάντα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε συντετριμμένος:

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έφυγες από κοντά μας. Αυτά τα λόγια είναι βγαλμένα από τα βάθη της καρδιά μου. Εδώ μαζευτήκαμε όλοι για να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία. Ήρθες στη ζωή και πέρασες στην μακαριότητα και την αιωνιότητα με το έργο σου. Σοφία έχεις τιμήσει την Ελλάδα και έκανες περήφανη όλη την οικογένεια και είμαι περήφανος που σε είχα ανίψια και βαφτιστήρα. Η παρακαταθήκη που αφήνεις είναι πλούσια και μοναδική, όμως το κυριότερο για εμάς είναι η διάδοχος σου. Το κενό είναι τεράστιο και αβάσταχτο. Η επάρατη αγιάτρευτη αρρώστια δεν σε βασάνισε για πολύ καιρό όπως θα μπορούσε. Καλό ταξίδι Σοφία μας».

Συντετριμμένοι οι γονείς της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Χρυσή Βαρδινογιάννη

Έλενα Μακρή

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More