Ο ξένος τύπος αποθέωσε το fashion show της Μαίρης Κατράντζου και της “ΕΛΠΙΔΑΣ”

Με διθυραμβικές κριτικές και σχόλια αποτυπώθηκε στον διεθνή τύπο η επίδειξη μόδας της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».
Ενδεικτικά οι Financial Times έκαναν λόγο για μια «επίδειξη – έπος», ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στους σκοπούς του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η βρετανική Vogue, και η κορυφαία δημοσιογράφος μόδας Suzy Menkes, έγραψε: «Η βραδιά ήταν εξαιρετική για την χάρη και την έμπνευση των ρούχων, τη μαγευτική μουσική, την οποία συνέθεσε ειδικά για την Μαίρη ο Vangelis, αλλά και για έναν διαφορετικό λόγο: Η επίδειξη ήταν αφιερωμένη στους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ», στα παιδιά με καρκίνο και στην ιδρύτρια του Συλλόγου Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία δημιούργησε την Ογκολογική Μονάδα και την προσέφερε στο κράτος. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το Harper’s Bazaar χαρακτήρισε την επίδειξη ως «την απόλυτη επίδειξη της σεζόν», ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην «ΕΛΠΙΔΑ»: «Η Κατράντζου για την επίδειξη συνεργάστηκε με το φιλανθρωπικό σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ», που ιδρύθηκε από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Τα έσοδα από τα εισιτήρια της επίδειξης θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

H ιστοσελίδα NowFashion έγραψε ότι «για μια βραδιά αναβίωσε το μεγαλείο του Χρυσού Αιώνα», ενώ έκανε αναφορά και στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: Η «ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε το 1990 από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, σύζυγο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη. Η κυρία Βαρδινογιάννη έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να βοηθά τα παιδιά. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τον Κόφι Ανάν, τον Μπιλ Κλίντον, τον Πάπα, τη Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, Μπριζίτ Μακρόν, Μικάελ Σουμάχερ, Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα όπως και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα».

Το Wallpaper έκανε λόγο για μια θρυλική επίδειξη μόδας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η στιγμή της μοντέρνας μεγαλοπρέπειας της Κατράντζου τιμά τη γενέτειρά της, ενώ συγχρόνως στηρίζει και το μέλλον της πατρίδας της καθώς η επίδειξη ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Το MFFAshion έγραψε: «Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η άδεια για επίδειξη μόδας στον Ναό του Ποσειδώνα, μια εκδήλωση που έγινε από την Ελληνίδα σχεδιάστρια για να στηριχτεί η «ΕΛΠΙΔΑ», ένας πραγματικός ύμνος για την Ελλάδα, ανάμεσα στην μουσική του Vangelis και τα κοσμήματα του οίκου Bulgari, του οποίου ο ιδρυτής γεννήθηκε στην Ήπειρο».

Read More

And More