Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάντησε τον άνθρωπο που κρατάει ζωντανό τον Ελληνισμό στην Ουκρανία!

Σε εγκάρδιο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία κ. Παντελή Μπούμπουρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπούμπουρας έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία, ανέπτυξε τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η Ουκρανική οικονομία τους τομείς στους οποίους υπάρχει ευκαιρία δραστηριοποίησης για τους Έλληνες επενδυτές αλλά και εξέφρασε την ψυχολογική ανάγκη των Ελλήνων πολιτών που ζούν στην Ουκρανία να αισθάνονται τους πολιτικούς φορείς της Ελλάδας στο πλευρό τους” Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιθυμία των Ελλήνων της Ουκρανίας να επισκεφθεί την χώρα.

Επί πολλά χρόνια δεν έχει έρθει Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ουκρανία! Είναι μία ψυχολογική ένεση, ειδικά για τους ανθρώπους της Μαριούπολης, που υποφέρουν από την τραγική κατάσταση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια” τονίζει ο κύριος Μπούμπουρας και προσθέτει “Ανάλυσαμε διάφορα θέματα με κυρίαρχο την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε για τους Έλληνες της Ουκρανίας και μου υποσχέθηκε ότι την Άνοιξη του 2018 θα επισκεφθεί επίσημα την χώρα. Ρωτησε για τις τις σχέσεις των δύο λαών. Ευρύτερα ήθελε να πληροφορηθεί, για το πώς ζούν οι Έλληνες. Του απάντησα πώς, όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ουκρανία, υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα δεδομένων των δυσκολιών. Δεν παρέλειψα να αναφέρω πώς εχουμε ανάγκη την ελληνική υποστήριξη όχι οικονομικά τόσο, όσο συναισθηματικά. Θα θέλαμε περισσότεροι πολιτικοί φορείς της Ελλάδας να επισκεφθούν την Ουκρανία και να δείξουν ενδιαφέρον στους Έλληνες που το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς τους είναι αφιερωμένο στην πατρίδα. Στην Ουκρανια υπάρχουν ευκαιρίες και προοπτική. Θέλει επιμονή, υπομονή και καλή στρατηγική.

Προσπαθούμε να παροτρύνουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες να έρθουν στην χώρα γιατί ότι οι επενδύσεις ειδικά στο τομέα της γεωργίας έχουν μέλλον. Χαίρομαι γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -πέρα από πεπειραμένος πολιτικός- είναι ένας ζεστός, καλός άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό”.

Read More

And More