Ο πρώην υπουργός, η όπερα και η Ν. Λοτσάρη!

Ο πρώην υπουργός, η όπερα και η Ν. Λοτσάρη! | tlife.gr

Ο κ. Στάθης συνέθεσε πάνω σε λιμπρέτο που αφορά στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και στις 30 Μαρτίου θα καλωσορίσει το κοινό του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μία και μοναδική παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και τα έσοδά της θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την “Espresso”, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο διάσημος Αμερικανός Lee Breener, ενώ η χορογραφία είναι της συζύγου του υπουργού, Έρσης Πήττα.
“Θεωρώ τα μηνύματα της Αντιγόνης πάρα πολύ σημαντικά, γιατί αναφέρονται στον τρόπο που ασκεί κανείς εξουσία και στις συνέπειες της άσκησης εξουσίας στον κάθε πολίτη και στο σύνολο”, δηλώνει ο υπουργός. “Οι Έλληνες πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την ελληνική τραγωδία γιατί είναι σε θέση να μεταφέρουν τα μηνύματά τους πολύ πιο έντονα”, συμπληρώνει ο κ. Στάθης.
Τον ρόλο της “Αντιγόνης” θα έχει η Νίνα Λοτσάρη, για την οποία δηλώνει ο πρώην υπουργός: “Είναι μια πάρα πολύ καλή καλλιτέχνιδα και αισθάνομαι πολύ ευτυχής που συνεργάζομαι μαζί της. Της ταιριάζει ο ρόλος, έχει μια φωνή που εμπεριέχει πάθος και πιστεύω ότι θα είναι μια από τις καλύτερες Αντιγόνες”
Με τη σειρά της, η ίδια δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή που την επέλεξαν για έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της αρχαίας τραγωδίας. “Ο κ. Στάθης και ο σκηνοθέτης πίστεψαν σε μένα, ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε κάτι τόσο μεγάλο”, είπε η Νίνα Λοτσάρη.

READ more