Ο πρωθυπουργός βλέπει θετικό αποτέλεσμα και δεν προχωράει σε πρόωρες εκλογές!

¨Όπως είχε αναφέρει το NewsIt, ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για ξεκάθαρη εντολή να συνεχίσει το κυβερνητικό έργο και την προσπάθεια η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, δήλωση που ουσιαστικά σημαίνει πως τελικά ο πρωθυπουργός βλέπει θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές άρα δεν προχωράει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Έκανε μία εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης έτσι ώστε όπως δήλωση να βγει η Ελλάδα το 2013 από το Μνημόνιο. Αναφέρθηκε μάλιστα και στη μεγάλη αποχή λέγοντας πως είναι κάτι που όλους τους προβληματίζει, ενώ τόνισε πως πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να δώσουν αγώνα ώστε να πειστεί και ο πιο δύσκολος ψηφοφόρος.

Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι ο λαός θέλει την αλλαγή, για την οποία ψήφισε πριν από ένα χρόνο. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, όπως δεν υπάρχουν και μαγικές συνταγές. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποχή και κάλεσε όσους απείχαν να πάρουν μέρος στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Απευθυνθήκε δε στους κοινωνικούς εταίρους, τονίζοντας ότι η προσπάθεια είναι εθνική και δεν χωρούν μικροκομματικές αντιλήψεις και λογικές.

Το γεγονός οτι ο Γιάννης Σγουρός, το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ, βγαίνει πρώτος, αλλά και το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε 8 από τις 13 περιφέρειες, παράγουν αν μη τι άλλο θετική εικόνα, όπως διεφάνη και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο γραφείο του στην Ιπποκράτους ο πρωθυπουργός είχε και έχει έως αυτή την ώρα συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με κορυφαίους υπουργούς του προκειμένου να εκτιμήσει το αποτέλεσμα αλλά και να διαμορφώσει όσα θα πει αργότερα στον ελληνικό λαό.

Κορυφαίοι υπουργοί που μίλησαν στο Newsit χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα ως κατ’ αρχήν θετικό, ενώ την ίδια ώρα και στελέχη της ΝΔ λένε πλεον οτι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους πως δεν πέρασε η αντιμνημονιακή φρενίτιδα, κάτι που ίσως να σηματοδοτεί τη στάση του πρωθυπουργού αργότερα μπροστά στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Με άλματα που κατέγραψαν στις συσπειρώσεις τους οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις τελευταίες 4 ημέρες κατάφεραν να ρίξουν στην τρίτη θέση και εκτός β’ γύρου το Γ. Δημαρά.

‘Ενας μέσος όρος των προβλέψεων που δημοσιοποιήθηκαν με το κλείσιμο της κάλπης για την περιφέρεια Αττικής είναι:

Γιάννης Σγουρός: 25,4%
Βασίλης Κικίλιας: 20%
Γιάννης Δημαράς 18,5%
Θανάσης Παφίλης: 13%
Αδωνις Γεωργιάδης 8%
Αλέξης Μητρόπουλος 7%

Αξίζει να σημειώθει πάντως ότι αυτή η πρόβλεψη δεν προέρχεται από σημερινή έρευνα με κάλπη εξω από εκλογικά τμήματα όπως γινόταν πάντα τα τελευταία χρόνια αλλά λόγω ελλείψεως χρημάτων για μιά σειρά δημοσκοπήσεων που έκαναν οι εταιρίες την τελευταία εβδομάδα.
Ικανοποιητικό είναι το ποσοστό του υποψηφίου του ΚΚΕ ενώ χαμηλά κινήται ο υποψήφιος τπου ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδης.

Στον Δήμο της Αθήνας ο Νικήτας Κακλαμάνης υπερέχει του αντιπάλου του Γιώργου Καμίνη κατά πολύ, ενώ και στην Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Γκιουλέκας προηγείται με τουλάχιστον 5 μονάδες του αντιπάλου του, Γιάννη Μπουτάρη.

Στον Πειραιά μπορεί να μην υπάρχει ντέρμπι αφού θεωρείται εύκολη η επικράτηση του Γιάννη Μίχα, ωστόσο ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος φαίνεται να αφήνει πίσω του τον αντάρτη Πέτρο Μαντούβαλο.

Ωστόσο, μεγάλο ζητούμενο της βραδιάς μετά την επικράτηση Σγουρού παραμένει το που θα κινηθεί η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων συνολικά στην Επικράτεια.

Απο αυτό θα εξαρτηθεί και το αν ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.Σημαντικό και άγνωστο λόγο θα παίξει η αποχή που υπολογίζεται ότι σε πολλές περιοχές θα αγγίξει το 50%!

Η διαφορά αυτή που το newsit θα σας τη δίνει συνεχώς δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν τις 10 το βράδυ.
Πάντως σε ερώτημα που έθεσαν οι δημοσκόποι πάνω από το 90% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν επιθυμεί προωρες εκλογές.

Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα από το ειδικό εργαλείο του Νewsit και επιλέξτε το δήμο ή την περιφέρεια που θέλετε ώστε να παρακολουθήσετε ψήφο-ψήφο την εξέλιξη του.

Διάβασε αναλυτικά όλα τα εκλογικά αποτελέσματα στο NewsIt.

Read More

And More