Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει: Από ποιον γνωστό σεφ έμαθε τα μυστικά της μαγειρικής;

Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός Ιαπωνίας-Ελλάδας, Ανατολής-Δύσης, διαφορετικών κουλτούρων και νοοτροπίας όπως αυτά που φέρει από την παιδική του ηλικία, ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ του «Master Chef», δεν θα μπορούσε παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας του τηλεοπτικού κοινού. Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλάει για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μαγειρικής.

Γιατί η μαγειρική δεν ήταν η πρώτη σας επαγγελματική προτεραιότητα;

Πέρασα στο Πάντειο. «Έπρεπε» να σπουδάσω κι αυτό ήταν οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη. Το μαγειρικό κομμάτι το είχα μέσα μου, με «έτρωγε», αλλά δεν το τόλμησα τότε. Με είχαν πείσει ότι οι προτεραιότητές μου ήταν άλλες. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού, η είσοδος σε μία σχολή, το εφηβικό άγχος του «κάτι πρέπει να σπουδάσω κι εγώ», κι αυτό το «πρέπει να κάνω κάτι στη ζωή μου». Σπούδασα κάτι που δεν το έχω εξασκήσει και δεν θα το εξασκήσω ποτέ. Οι γνώσεις είναι γνώσεις και το να περνάς σε μια σχολή και να παίρνεις ένα πτυχίο σού αλλάζει τον τρόπο σκέψης. Σε κάνει πιο ολοκληρωμένο. Αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα στη ζωή μου.

Και πώς αντιδράσατε;

Έφυγα. Πήγα κι έκανα δοκιμαστικά σε όλες τις σχολές μαγειρικής, όμως, παράλληλα βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ στον Πέσκια, τον συμπατριώτη σας. Του έδωσα το βιογραφικό μου και μπήκα αμισθί στην κουζίνα του για να μάθω. Εκεί έμαθα! Η κουζίνα ήταν το «48» – κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη σχολή που πήγα. Ουσιαστικά η μαγειρική ήταν πάντα το πάθος μου και τόλμησα να το κάνω επαγγελματικά για να μη γίνει απωθημένο.

Read More

And More