Ο Στέλιος Μάινας μπαίνει… σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης! Δες ποιοι πήγαν στην πρεμιέρα του

Είναι από τους ηθοποιούς που τολμά και δοκιμάζει διαφορετικούς ρόλους και χαρακτήρες. Ο λόγος για τον Στέλιο Μάινα που πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Μαουτχάουζεν” μεταμορφώνει το Badminton σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και φέρνει στο προσκήνιο το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Η πρεμιέρα έγινε χθες βράδυ στο θέατρο Badminton με την σύζυγο του Στέλιου Μάινα να βρίσκεται στα πρώτα καθίσματα και άλλους επώνυμους να δίνουν το “παρών” στη βραδιά.

Στο έργο παρουσιάζεται η ζωή των κρατουμένων στο γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης, σε μια παράσταση-ντοκουμέντο. Οι 60 και πλέον συντελεστές της παράστασης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απαιτητικό εγχείρημα. Τριάντα ηθοποιοί και η 20μελής ορχήστρα επί σκηνής, συνομιλούν με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Gustav Mahler.

Εδώ ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί δημιουργούν μια παράσταση σκληρή, ανακαλώντας την ιστορική μνήμη του σύγχρονου θεατή. Το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, επεξεργασμένο για μια δίωρη παράσταση, ζωντανεύει με τη βοήθεια φωτισμών, video, κίνησης, σιωπών και κραυγών απελπισμένων ανθρώπων, ακολουθώντας μια κινηματογραφική αφήγηση.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.
Δες φωτογραφίες:

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ζέτα Δούκα

Η σύζυγος του Στέλιου Μάινα, Κάτια Σπερελάκη

Σκηνές από την παράσταση

Read More

And More