O Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας βράβευσε δημοσιογράφους που στηρίζουν την ισότητα των φύλων

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας σε ειδική εκδήλωση, απένειμε και φέτος, όπως κάνει κάθε χρόνο εδώ και 30 χρόνια, τα ετήσια βραβεία προς δημοσιογράφους που στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς υποστήριξαν την ισότητα των φύλων…

Φέτος, το Βραβείο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ για τον έντυπο τύπο, απονεμήθηκε στη δημοσιογράφο Δήμητρα Αθανασοπούλου, γιατί μέσα από τη μόνιμη στήλη «Ανθρωπογεωγραφικά» του Περιοδικού «Επίκαιρα», αποκαλύπτει και αναλύει καταστάσεις και φαινόμενα που αφορούν σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο μέρος των άρθρων της αναφέρονται σε γυναίκες θύματα αδικιών, καταπίεσης, εκμετάλλευσης, κακοποίησης, αλλά και σε γυναίκες που βρήκαν το σθένος να αντισταθούν και να ξεκινήσουν ένα άνισο αγώνα.

Εκθέτει έτσι, χωρίς να σχολιάζει, τη θέση των γυναικών σε διάφορα μέρη του πλανήτη, τα κατάλοιπα της μειονεκτικής θέσης της γυναίκας αλλά και τις νησίδες ελπίδας από κερδισμένους αγώνες μοναχικών ή συνασπισμένων γυναικών. Καυτηριάζει κατάλοιπα από ξεπερασμένες παραδοσιακές αξίες, έθιμα και στερεότυπα που επιβιώνουν στις μέρες μας, που όλα παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών και που πρέπει να εκλείψουν για να κατακτήσουν κάποτε οι γυναίκες, όπως το δικαιούνται, την ουσιαστική ισότητα με τους άνδρες.

Έπαινος απονεμήθηκε στο δημοσιογράφο Γιώργο Ιγνατίου για τη συνεπή και σωστή παρουσίαση, μέσα από τη μόνιμη στήλη της Εφημερίδας «Ο ΛΟΓΟΣ» των εξελίξεων στο χώρο της ισότητας των φύλων, και την προβολή Γυναικείων Προσωπικοτήτων που διαπρέπουν στο χώρο της επιστήμης, της τέχνης και της επαγγελματικής δραστηριότητας.

/

Read More

And More