Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο TLIFE.gr: Για την πολιτική, τον γάμο του, τις προκλήσεις, αλλά και τις προσωπικές απολαύσεις

Πώς γνωρίστηκε με τη σύζυγό του, ποια η μεγαλύτερη πρόκληση ως πατέρας, πώς βοηθάει στην πολιτική η δημοσιογραφική καριέρα που προηγήθηκε; Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε μια συνέντευξη που περιέχει κρασί από το αμπέλι του, ιστορίες από τον ιδιαίτερο γάμο του και αυτοσχέδια μικρά αερόστατα που πετούσαν στους ουρανούς της παιδικής του ηλικίας. 

Τον γνωρίσαμε ως δημοσιογράφο. Τον γνωρίζουμε πια ως πολιτικό. Και ως καθηγητή Πανεπιστημίου. Στις εκλογές της Κυριακής είναι Υποψήψιος βουλευτής Βορείου Τομέα – Β Αθηνών. Και όπως λέει βρίσκει την προεκλογική περίοδο “πάρα πολύ ευχάριστη”. 

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήρθε στα γραφεία του tlife.gr και ομολογουμένως πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως προσιτό πολιτικό. Επικοινωνιακός, χαλαρός, καθόλου ξύλινος, καθόλου στημένος. Ίσως παίζει ρόλο το δημοσιογραφικό παρελθόν, ίσως απλά ο χαρακτήρας του. Στη συνέντευξή μας πάντως, πέραν της πολιτικής, “εμφανίστηκε” η Έλλη Λαμπέτη, η Μόνικα Μπελούτσι, ακόμα και τα ζώδια. Παρθένος στο ζώδιο. Δηλαδή τελειομανής, με τις λεπτομέρειες να πρωταγωνιστούν και την παρατηρητικότητα τόσο ακονισμένη που δημιουργεί ασφάλεια. 

Δεν τον αγχώνουν οι μέρες πριν τις εκλογές. Το αντίθετο. Τις απολαμβάνει…
“Αυτήν την περίοδο το πιο στρεσογόνο στοιχείο είναι η τηλεοπτική αντιπαράθεση.”

Ομολογώ ότι δεν περίμενα μια τέτοια απάντηση… 

 

 

Παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Μαζί 34 χρόνια! Εκείνη όταν τον πρωτοείδε είπε, εγώ αυτόν θα τον παντρευτώ. Και… “πέτυχε τον στόχο της.”

Πώς γνωρίστηκαν; Ποιο το κυρίαρχο προτέρημά της για εκείνον; Πώς ήταν ο γάμος τους; Τι θυμάται από εκείνη τη μέρα; 

Κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, μια βόλτα ανάμεσα στις καφετιέρες – δώρα γάμου και στο ταξίδι του μέλιτος στη Βενετία και τη Φλωρεντία για να καταλήξουμε και στις δυσκολίες. Τις δυσκολίες που έφερε η πολιτική σε ένα ζευγάρι που η σύζυγος είναι δημοσιογράφος και μάλιστα του πολιτικού ρεπορτάζ.

“Όταν το αντιμετώπισαν στη Γαλλία το αντιμετώπισαν πολύ διαφορετικά. Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε η πολιτισμένη Δύση, πρέπει να δούμε πώς το αντιμετώπισαν στη Γαλλία. Η Αν Σινκλέρ και η Κριστίν Οκράν, δύο σημαντικές δημοσιογραφίνες, ουδέποτε εγκατέλειψαν την καριέρα τους. Η μία μάλιστα διορίστηκε και αντιπρόεδρος της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης. Ενώ οι σύζυγοί τους ήταν υπουργοί. Η Μάρα, η Σία Κοσιώνη είναι στην ιδιωτική τηλεόραση. Αυτό που συμβαίνει την Ελλάδα, που θεωρούν τη γυναίκα παρακολούθημα, είναι ένα ιδιότυπο “Me too”, μία αθλιότητα, την οποία κάνουν εκείνοι οι οποίοι δεν σέβονται την ανεξάρτητη προσωπικότητα του καθενός.”

 

Ο γιός του τώρα είναι 27 και η κόρη 23. Φύγανε, σπουδάσανε, επιστρέψανε. Πώς είναι ως πατέρας; Τι απολαμβάνει να κάνει μαζί τους; Και πώς διαχειρίστηκαν με την σύζυγό του την πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια, όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι; 

Κάνοντας ανακαίνιση είναι η απάντηση και κάνοντας το σπίτι γιαπί…

“Όταν έχεις μια καλή σχέση και κάνεις παρέα με τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί και συνομιλείς, τότε περνάει η ώρα ευχάριστα. Η μέρα, ο χρόνος, τα χρόνια…”

Και από τις απομονωμένες παραλίες της Πάρου μεταφερόμαστε στο αμπέλι. Στο κρασί που φτιάχνει και ακόμα δεν έχει προλάβει να εμφιαλώσει, στη μαγειρική που τον χαλαρώνει, στο κάπνισμα που έκοψε σε μια στιγμή, στην ψυχραιμία που τον χαρακτηρίζει και στη “λογική”, μια λέξη που σίγουρα θα “αγόραζε”…

Στον πανικό που δεν παθαίνει ποτέ, στις παιδικές αναμνήσεις από την Κυπαρισσία, στα αυτοσχέδια μικρά αερόστατα, στην ικανότητά του να συγχωρεί τα πάντα και στην ατάκα που εκνευρίζει τους φίλους του… 

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία την Κυριακή!