Ο Τσε Γκεβάρα και οι ελληνίδες εγγονές του

Η δεκάχρονη εγγονή του Τσε Γκεβάρα ζει στην Ελλάδα, ενω πριν λίγες μέρες η Ελληνίδα μητέρα της, σύζυγος του μικρότερου γιου του Τσε, Ερνέστο, έφερε στον κόσμο ένα ακόμη κοριτσάκι.

«Γεια σας, παιδιά. Με λένε Ελενα Γκεβάρα. Ζω στην Κούβα, αλλά επειδή η μαμά μου είναι έγκυος και δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, θα είμαι μαζί σας για λίγο καιρό στο σχολείο».

Ετσι απλά και τρυφερά συστήθηκε στους συμμαθητές της, η Ελενα Γκεβάρα, κόρης του Ερνέστο Γκεβάρα – του μικρότερου γιου του θρυλικού επαναστάτη Τσε – και της Ελληνίδας μητέρας της Μαρίας Ελενας….

Η 10χρονη Έλενα εδώ και λίγους μήνες παρακολουθεί μαθήματα στην Ε’ Δημοτικού, σε γνωστό ελληνικό εκπαιδευτήριο στην Αθήνα, ενώ πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της της έκανε ένα υπέροχο δώρο… Εφερε στον κόσμο την αδελφή της!

Η εγγονή του θρυλικού Τσε μιλάει άπταιστα ελληνικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Η “απόβαση” της οικογένειας Γκεβάρα στην Ελλάδα έγινε το καλοκαίρι, όταν όλοι είχαν έρθει για να επισκεφθούν τη γιαγιά και το μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό της Μαρίας Έλενας.

Οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη δεύτερη εγκυμοσύνη της τελευταίας την ανάγκασαν να παρατείνει την παραμονή της εδώ και να κρατήσει και κοντά της τη μικρή Έλενα….

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More