Ο Τζώρτζ Κλούνι ξαναχτυπά! “Να γίνει ανοικτή συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα”

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ, George Clooney, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και μάλιστα όλα αυτά τα είπε στο Λονδίνο!

Ο George Clooney, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο, ζήτησε να διεξαχθεί «μια ανοικτή συζήτηση» για το θέμα, σημειώνοντας ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δούμε «Κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι, ότι είναι ίσως αυτό που πρέπει να γίνει».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ο George Clooney απάντησε όταν ρωτήθηκε από ελληνίδα δημοσιογράφο αν η ελλαδα πρέπει να διεκδικήσει τα μνημεία της:

«Εχετε πολύ καλά επιχειρήματα για να στηρίξετε το αίτημα της επιστροφής στην Ελλάδα. Ισως δεν θα ήταν κακό να επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα. Πιστεύω ότι θα ήταν ένα πολύ δίκαιο και πολύ ωραίο πράγμα. Ναι, νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνει (η Βρετανία»).

Διάβασε ειδήσεις για όλη την Ελλάδα στο Newsit

Read More

And More