Ο Βαγγέλης Κακουριώτης στο TLIFE: Η εμπειρία του J2US, η ανάμνηση που έχει ως παιδί από τις γιορτές και η συμβουλή των γονιών του

Αυθόρμητος, ειλικρινής και με ένα πελώριο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ο Βαγγέλης Κακουριώτης μιλά στο TLIFE, λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από το J2US, για την εμπειρία στο μουσικό show και τα επόμενα σχέδιά του και εξομολογείται τις αναμνήσεις που έχει ως παιδάκι από τις γιορτές, καθώς και τη συμβουλή που του έχει δώσει η οικογένειά του.

  • Βαγγέλη, είμαστε μια ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό του J2US. Πώς νιώθεις; 

Νιώθω τυχερός που σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε μπόρεσα να πάρω και να δώσω έστω λίγη χαρά και ξεγνοιασιά μέσα από τη μουσική στο J2US και αυτό είναι το σημαντικό! Είμαι χαρούμενος που το έζησα και θα μου λείψει όλη αυτή η προσπάθεια που δώσαμε η Ζένια και εγώ για ένα όμορφο αποτέλεσμα σε κάθε live και φτάσαμε μέχρι και τον ημιτελικό. Όλα τα ζευγάρια του show δουλεύουν πολύ, αλλά ξέρω ότι εγώ προσπάθησα όσο μπορώ σε αυτό το διάστημα να βοηθήσω την Ζένια να τα καταφέρει.

  • Από την αρχή τα προγνωστικά σας ήθελαν φαβορί μαζί με τη Ζένια. Το πίστευες ότι θα φτάνατε μέχρι τον τελικό; Σας φαντάστηκες νικητές; 

 Η αλήθεια είναι ότι εγώ και η Ζένια έχουμε πολύ καλή χημεία! Εννοείται ότι με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε κάθε live, από την αρχή και μας στήριξε να φτάσουμε μέχρι τον ημιτελικό. Όπως και να ’χει, θεωρώ ότι είμαστε όλοι νικητές, καθώς σε κάθε live, σαν μια ομάδα, δίναμε τη σκυτάλη της μουσικής ο ένας στον άλλο, υποστηρίζοντας τον φιλανθρωπικό σκοπό που στηρίζει το show.

  • Πώς είναι η σχέση σου με τη Ζένια, όταν κλείνουν οι κάμερες; Μπορείς να μου διηγηθείς ένα αστείο περιστατικό από τις πρόβες σας; 

Γενικά έχουμε μια ισορροπημένη σχέση, γνωριστήκαμε λόγω του show, αλλά είναι ένας άνθρωπος που θα κρατούσα την επαφή και μετά από αυτό. Εννοείται ότι είχαμε και αστείες στιγμές! Έχει τύχει να ξεχάσουμε κάποιον στίχο και να κοιταχτούμε την ίδια στιγμή και μόνο η έκφραση που πήραμε ήταν όλα τα λεφτά… (γέλια)

  • Μετά τα δυο hits με την υπογραφή του Φοίβου, «Στενοχώρια Μου» και «Παιδί Από Σπίτι», που κυκλοφορούν από την Panik Records, τι ετοιμάζεις δισκογραφικά; 

Τα «Στενοχώρια Μου» και «Παιδί Από Σπίτι» είναι δύο δυναμικές συνεργασίες με τον Φοίβο που χαίρομαι πολύ γι αυτές! Τα επόμενα βήματα για μένα είναι πολύ ουσιαστικά και συναισθηματικά διότι μέχρι τώρα έχω γράψει εγώ την μουσική και τους στίχους! Ανυπομονώ πολύ για όλα αυτά που έρχονται…

  • Σε είδαμε και στο θεατρικό σανίδι, μεταξύ άλλων στο μιούζικαλ «Hairspray», ενώ παρακολουθείς και μαθήματα υποκριτικής. Πώς προέκυψε αυτή η ενασχόληση; Συζητάς για κάποια παράσταση που θα ανεβεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν; 

Η ανάγκη μου για εφόδια στο τραγούδι μέσα από την υποκριτική και η αγάπη μου για τον κινηματογράφο με έβαλαν σε αυτήν την διαδικασία! Σπουδάζω στην δραματική σχολή Ίασμος, είμαι στο 3ο έτος και αυτό το βήμα μου αποδείχτηκε σωστό διότι με έχει βοηθήσει πολύ μέχρι τώρα. Χαίρομαι που μπόρεσα μέσα από το “Hairspray” και την μιούσικαλ σκηνή να συνδυάσω το τραγούδι με χορό και υποκριτική. Επίσης, με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι με εμπιστεύτηκαν γι’ αυτό τον ρόλο και γι’ αυτό  ευχαριστώ πολύ την Θέμιδα Μαρσέλου. Με το καλό, όταν επανέλθουν όλα, θα κάνουμε περαιτέρω συζητήσεις με τους συνεργάτες μου για τις προτάσεις που ήδη υπάρχουν.

  • Πώς θα περάσεις τις ημέρες των γιορτών;  

Με ανθρώπους που αγαπάω! Φέτος θα περάσω ξεκούραστα και ήρεμα τις γιορτές στο σπίτι! Τις προηγούμενες χρονιές πέρασα καλά, αλλά είχα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα λόγω εμφανίσεων. Βέβαια, το προτιμώ αυτό και στεναχωριέμαι που ο καλλιτεχνικός χώρος έχει περιοριστεί τόσο πολύ όλους αυτούς τους μήνες λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Εύχομαι όλα να περάσουν σύντομα, πρέπει!

  • Ποια είναι η πιο χαρακτηριστική ανάμνηση ως παιδάκι που έχεις από τις γιορτές; 

Δεν θα ξεχάσω πότε το γεγονός ότι είχα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να μου φέρει αυτοκινητάκια hot wheels και τελικά μου έφερε playmobil βενζινάδικο! Δεν ξέρω τι πήγε λάθος, μάλλον κάπου τα μπέρδεψε ο Άγιος Βασίλης… Υστερόγραφο: το παιδί που τότε πήρε αυτοκινητάκια αντί για βενζινάδικο και το θυμάται, να επικοινωνήσει μαζί μου… (γέλια)

  • Βρισκόμαστε στη δεύτερη καραντίνα… Πώς βλέπεις αυτήν την περίοδο; 

Πλέον δεν την βλέπω κάπως περίεργα, όπως την πρώτη φορά. Όσο κι αν δεν αντέχουμε άλλο με τις μάσκες και τους περιορισμούς, πρέπει να τα υποστούμε και να κάνουμε όλοι υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα. Μόνο έτσι θα τελειώσει πιο σύντομα όλο αυτό και θα επιστρέψουμε στους ρυθμούς και στις συνήθειες που τόσο μας έχουν λείψει. 

  • Έχει υπάρξει περίοδος στη ζωή σου που να θέλησες να απομονωθείς; Να μπεις σε μια δική σου… καραντίνα;

Γενικά περνάω πολύ χρόνο με τον εαυτό μου σκεπτόμενος ότι αφορά την ζωή! Το γεγονός ότι κέρδισα τίμια την ευκαιρία μου να υπάρχω σε αυτό τον κόσμο και τελικά πώς θέλω να το ζήσω. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιοι είμαστε, ορίζοντας τα πρέπει και τα θέλω μας, τα σωστά και τα λάθος και να μην προδίδουμε τις αξίες και τα όνειρά μας για κανέναν λόγο.  

  • Είσαι από μικρός σε αυτό τον χώρο, από τα 16 σου… 8 χρόνια αργότερα, κάνοντας τον απολογισμό σου, ένιωσες ποτέ ανασφάλεια; Τι κρατάς και τι θα ήθελες να ξεχάσεις; 

Έχω νιώσει ανάμεικτα συναισθήματα, κάποια όχι τόσο έντονα αλλά κάποια άλλα ναι, τα οποία έπαιξαν ρόλο στην προσωπικότητά μου, μιας και ήμουν σε μια ηλικία που άρχιζα να διαμορφώνομαι. Μπορώ να πω ότι ωρίμασα πιο γρήγορα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και κατανόησα γρήγορα πολλά πράγματα γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Αλλά ήμουν και τυχερός παράλληλα γιατί είχα και έχω στο πλάι μου την οικογένειά μου να με βοηθάει να ισορροπώ, αλλά και την δισκογραφική μου εταιρεία, την Panik Records, που με στηρίζει πάντα, καθώς και την αγάπη του κόσμου και των fans μου.

 

  • Ποια είναι η συμβουλή που σου έχουν δώσει οι δικοί σου άνθρωποι και την κρατάς μέχρι και σήμερα; 

«Να έχω τα πόδια μου γερά στην Γη και τα μάτια μου στα αστέρια»!  Αυτό που αξίζει όταν ακούς τέτοια λόγια είναι η διαδρομή που κάνεις μέχρι να κατανοήσεις το νόημα τους. Ο τρόπος σκέψης επηρεάζεται και αρχίζεις να ταξιδεύεις με το μυαλό πιο μακριά, χωρίς να το ζεις απαραίτητα, άλλωστε όλα στην ζωή είναι σχετικά! Τους ευχαριστώ για όλα!

Read More

And More