Ο βραβευμένος με Όσκαρ Alexandre Desplat στην Ελλάδα! Παρέλαβε βραβείο μαζί με τη μητέρα του

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Alexandre Desplat στην Ελλάδα! Παρέλαβε βραβείο μαζί με τη μητέρα του | tlife.gr

Λίγο μετά το χρυσό αγαλματίδιο και τον συγκινητικό λόγο του στον οποίο αναφέρθηκε στην Ελληνίδα μαμά του (σ.σ. κέρδισε το δεύτερο του Όσκαρ, για τη μουσική της ταινίας «The Shape of Water») ο Alexandre Desplat ήρθε στην Ελλάδα! Ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης τιμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την προσφορά του στην 7η Τέχνη στα βραβεία Ίρις. Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελεί το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Το σύνολο της κινηματογραφικής κοινότητας συγκεντρώνεται σε μια εορταστική βραδιά, για να τιμήσει τις ταινίες της περασμένης χρονιάς και τους συντελεστές τους. Μια από τις σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης ήταν και η βράβευση του Alexandre Desplat.

Εκείνος εμφανίστηκε συνοδευόμενος από την 90χρονη μητέρα του. “Ναι, η μάνα μου είναι Ελληνίδα. Τhe family comes from Σμύρνη, then Βόλος, then Παλαιό Φάληρο.. Η οικογένεια του παππού μου έφυγε με τη Μικρασιατική Καταστροφή και ήρθε στην Ελλάδα. Σήμερα όλη η οικογένεια της μητέρας μου είναι συγκεντρωμένη στο Παλαιό Φάληρο. Κρατώ την επαφή με τα ξαδέλφια και τους θείους μου που αγαπώ πάρα πολύ…” έχει πει ο συνθέτης που μιλά ελληνικά και έχει επισκεφτεί την χώρα καταγωγής του αρκετές φορές.

Κόρα Καρβούνη-Alexandre Desplat-Βασίλης Κατσούφης

Φωτογραφίες: NDP

READ more