Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΜΕΡΟΣ Α’

Info

Βαθμολογία

***1/2

Πρωταγωνιστές

ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΑΝΤΚΛΙΦ , ΡΟΥΠΕΡΤ ΓΚΡΙΝΤ , ΜΑΓΚΙ ΣΜΙΘ , ΕΜΑ ΓΟΥΑΤΣΟΝ , ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ , ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΝΑΜ ΚΑΡΤΕΡ , ΜΙΡΑΝΤΑ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣΟΝ , ΤΙΜΟΘΙ ΣΠΑΛ , ΑΛΑΝ ΡΙΚΜΑΝ , ΤΖΟΥΛΙ ΓΟΥΟΛΤΕΡΣ , ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΚΡΙΦΙΘΣ , ΜΠΡΕΝΤΑΝ ΓΚΛΙΣΟΝ , ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΘΙΟΥΛΙΣ

Σκηνοθεσία

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΕΙΤΣ

Σενάριο

Μπράιαν Κόπελμαν

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Διάρκεια

146′

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Είδος Ταινίας

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Υπόθεση

Το 1ο Μέρος ξεκινά με τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ – των Πεμπτουσιωτών. Χωρίς την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του Καθηγητή Ντάμπλντορ, για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να στηριχτούν ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση.

Κριτικη

Το franchise τελειώνει ήδη είμαστε στην προτελευταία ταινία και αντί να σκεφτόμαστε καιρός ήταν μπορώ να πώ ότι παρακαλάμε να μην τελειώσει. Οι πρώτες 3 ταινίες της σειράς ήταν απαραδεκτες δεν τελειωναν με τίποτα και σου πρόσφερανε έναν ατελειωτο ύπνο . Από την 4η και μετά το πράγμα άρχισε να στρώνει , να γίνεται πιο σκοτείνο και βεβαια και πιο εντυπωσιακό. Αν και συνηθώς οι ταινίες που είναι ένα σκαλοπάτι πρίν το τέλος ,είναι καθαρα διεκπεραιωτές του μυθου και ουσιαστικά σε βάζουν μέσα στο κλίμα για την τελική αναμέτρηση. Εδώ υπάρχει φωτεινή εξαίρεση γιατί υπάρχει σύγκρουση από το πρώτο λεπτό και βεβαια σε προϊδεάζει ότι στο φινάλε θα γίνει πανικός και θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο κοινώς χάρμα οφθαλμών.

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Read More

And More