Ο Χρήστος Σπανός στο TLIFE: Το μυστικό του για τη νεανική του εμφάνιση, ο έρωτας με την σύζυγό του και το «Δείπνο Ηλιθίων»

Ο Χρήστος Σπανός στο TLIFE: Το μυστικό του για τη νεανική του εμφάνιση, ο έρωτας με την σύζυγό του και το «Δείπνο Ηλιθίων» | tlife.gr

Κι όμως από τότε που το γνωρίσαμε να παίζει στο δημοφιλές σήριαλ η «Καλημέρα Ζωή» ο Χρήστος Σπανός δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου! Ταλαντούχος και γοητευτικός έχει μια υπέροχη οικογένεια και φέτος εκτός από τη συμμετοχή του στο σήριαλ του ΣΚΑΪ «Όσο έχω εσένα» μπορούμε να το απολαύσουμε στο θέατρο Κάπα, στην υπέροχη παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων» στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου! Όταν ακόμα φοιτούσε στη δραματική σχολή, ο Χρήστος ερωτεύτηκε την καθηγήτρια μουσικής Μελίνα Παιονίδου και από τότε είναι αχώριστοι, ενώ ο έρωτάς τους επισφραγίστηκε με τον ερχομό της πανέμορφης κόρης τους!

Σήμερα, ο Χρήστος Σπανός μιλάει στο TLIFE για την παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων» για το πώς καταφέρνει να μην γερνάει και να παραμένει ίδιος, για τον έρωτά του με την σύζυγό του Μελίνα και για το αν είναι αυστηρός μπαμπάς με την έφηβη κόρη του Μαρίνα!

Δείπνο Ηλιθίων! Πως περνάτε στην παράσταση;
3η χρονιά φέτος για το δείπνο, 2η για μένα. Περήφανος που είμαι σ’ αυτή τη δουλειά. Μια παράσταση εξαιρετική που την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και μια ομάδα που έχει δέσει απίστευτα. Χαρούμενος και τυχερός που συνεργάζομαι με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου κάποιον… ηλίθιο ώστε να τον προσκαλούσες στο γεύμα των ηρώων της θεατρικής παράστασης;
Έχω συναντήσει αρκετές φορές ανθρώπους που ένιωσα ότι δεν μπορώ να συνεννοηθώ ή ότι δεν έχω πράγματα να πω. Ποτέ όμως δε σκέφτηκα ότι μπορεί κάποιος να γίνει περίγελος στην παρέα μου. Πιστεύω ότι η ηλιθιότητα όπως και η εξυπνάδα είναι υποκειμενική.

Είσαι 44 ετών και φαίνεσαι 30αρης! Εκτός από καλά γονίδια… έχεις κάποιο άλλο μυστικό;
Χαχαχαχ! Γελάω γιατί αυτό δεν το βλέπω εγώ. Αντιθέτως είναι μέρες που αισθάνομαι την ηλικία μου. Απλώς νομίζω ότι έχω ενέργεια και διάθεση τις περισσότερες φορές μικρού παιδιού. Το DNA παίζει σίγουρα ρόλο αλλά πιστεύω ότι έχω παραμείνει (με προσπάθεια βέβαια) στα κιλά μου 20 χρόνια τώρα.

Έχεις μια υπέροχη ιστορία αγάπης με την σύζυγό σου αφού ήταν καθηγήτρια σου! Ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά; Έκανες αγώνα για να την κατακτήσεις;
Όταν ερωτεύεσαι δεν είσαι παθητικός. Και γενικά δεν έχω παθητική στάση στη ζωή. Και όλες οι σχέσεις είτε φιλικές είτε ερωτικές χρειάζονται καθημερινό αγώνα.

Είσαι αυστηρός με την κόρη σου ή τις κάνεις όλα τα χατίρια;
Και τα χατίρια της κάνω και αυστηρός είμαι εκεί που εγώ θεωρώ ότι χρειάζεται. Κάποιες φορές χρησιμοποιώ το ένστικτο και άλλες τη λογική. Δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώνεις παιδί. Δεν υπάρχουν εγχειρίδια που να μας καθοδηγούν. Αυτό που προσπαθώ βέβαια πάντα είναι να της δείχνω την αγάπη μου και να αισθάνεται ότι είμαι στο πλάι της σε οτιδήποτε μπορεί να με χρειαστεί.

Η κόρη σου έχει γίνει πλέον μια μικρή δεσποινίδα… ελέγχεις όποιον προσπαθήσει να τη φλερτάρει;
Μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε….Θέλω να ξέρω τους ανθρώπους που την περιτριγυρίζουν. Αυτό δεν θα γίνεται για πάντα όμως. Μεγαλώνει και κάνει τις επιλογές της. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση της.

Πέρασες ποτέ δύσκολα οικονομικά;
Η δουλειά μας είναι απ’ τη φύση της ανασφαλής. Υπήρξαν περίοδοι σίγουρα. Δε με πήρε όμως από κάτω.

Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ
Το πρώτο μου ταξίδι πριν πολλά χρόνια στο Λονδίνο. Το λάτρεψα. Έβλεπα καθημερινά παραστάσεις. Από τότε πηγαίνω όποτε μπορώ.

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου; Τι σε χαλαρώνει και σε ξεκουράζει;
Η απόλυτη απραξία με χαλαρώνει, ειδικά όταν προηγείται διάστημα πολύωρης δουλειάς. Μ’ αρέσει πολύ να είμαι με φίλους σπίτι για φαγητό ή σε ήσυχα μέρη.

READ more