Οι 5 πιο χλιδάτοι και ακριβοί γάμοι όλων των εποχών!

Ο γάμος είναι σίγουρα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή ενός ζευγαριού και ένα πολύ σημαντικό έξοδο για όποιον το προσπαθεί. Οι τιμές και τα έξοδα κάποιες φορές διαφέρουν και άλλες, τα ποσά απλώς… σου κόβουν την ανάσα! Και μπορεί όλοι οι γάμοι να μην έχουν happy end, υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν αφήσει ιστορία για τη χλιδή και τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν μόνο για ένα βράδυ…

Πρίγκιπας Κάρολος – Λαίδη Νταϊάνα

Δεκαετίες μετά το γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα και παρά το ότι το ζευγάρι πήρε το πιο πολύκροτο διαζύγιο όλων των εποχών, το παλάτι φαίνεται πως έδωσε τα περισσότερα χρήματα που έχουν ποτέ ξοδευτεί σε μια τέτοια εκδήλωση. Δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία “γάμος της δεκαετίας”.

Το νυφικό που φόρεσε η Lady Di στις 29 Ιουλίου του 1981 κόστισε μόλις 13.000 δολάρια, αλλά τα χρήματα που επενδύθηκαν στην ασφάλεια του γάμου υπολογίζεται πως ανέβασαν το συνολικό κόστος της τελετής σε 70 εκατομμύρια δολάρια (σε σημερινά χρήματα).

Η τελετή και η δεξίωση ξεπέρασαν τα 48 εκατομμύρια δολάρια. Το κοινό που παρακολούθησε την τελετή άγγιζε τα 3500 άτομα, 120 στη δεξίωση, 120 άτομα στο οικογενειακό πρωινό που δόθηκε την επόμενη μέρα, ενώ η τηλεοπτική κάλυψη επέτρεψε στα 750 εκατομμύρια ανθρώπους να δουν το γάμο της δεκαετίας.

Πρίγκιπας William – Kate Middleton

Και από τον ένα βασιλικό γάμο στον άλλον. Μετά τον Κάρολο και την Νταϊάνα αναμενόμενο ήταν και ο πρίγκιπας William να κάνει με την αγαπημένη του Kate Middleton ένα γάμο που… άφησε ιστορία. Το ζευγάρι ξόδεψε για την μεγάλη ημέρα 32 εκατομμύρια δολάρια στην ασφάλεια της τελετής και 2 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια την τελετή και την δεξίωση του γάμου του.

Το νυφικό της Kate Middleton κόστιζε 400.000 δολάρια, η γαμήλια τούρτα άγγιξε τα 80.000 δολάρια και τα λουλούδια έφθασαν στα 800.000 δολάρια.

Kim Kardashian – Kanye West

Ο πρώτος της γάμος με τον Kris Humphries κράτησε μόλις 72 μέρες και είχε κοστίσει 10 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, όταν παντρεύτηκε τον ράπερ Kanye West είπε να δώσει κάτι παραπάνω. Έτσι, το ζευγάρι εκτιμάται ότι έκανε έναν χρυσό γάμο, αξίας περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων και τον χάρηκε πολύ…

Οι δυο τους παντρεύτηκαν στην Φλορεντία της Ιταλίας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύμα της Daily Mail, το νυφικό της Kim είχε το δικό του ξεχωριστό δωμάτιο στο πανάκριβο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε το ζευγάρι και τους καλεσμένους του.

Vanisha Mittal και Amit Bhatia

Αναμφίβολα, ο πιο πλούσιος άντρας στην Ινδία δεν θα διάλεγε κάτι λιγότερο από ένα χλιδάτο γάμο για την κόρη του Vanisha Mittal και τον τραπεζικό υπάλληλο και σύντροφό της Amit Bhatia. Η τελετή έγινε στο παλάτι των Βερσαλλιών κσι για τη δεξίωση ήρθαν οι καλύτεροι σεφ από την Ινδία. Highlight του γάμου η εμφάνιση της Kylie Minogue, σε ένα γάμο που ξεπέρασε τα 78 εκατομμύρια δολάρια.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Makotum και πριγκίπισσα Salama

Το 1981, ο γάμος του Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum με την πριγκίπισσα Salama έγραψε ιστορία και κόστισε 137 εκατομμύρια δολάρια. Ο εορτασμός κράτησε πέντε μέρες που για πολλούς συνδυάστηκαν με διακοπές στο Ντουμπάι. Το ζευγάρι γύρισε όλη την περιοχή με καμήλες και κέρασε τους ντόπιους για τη χαρά του.

Η νύφη πήρε για δώρο μικρές καμήλες – κοσμήματα και ο γάμος μπήκε στο βιβλίο Guinness για το τεράστιο κόστος του.

Read More

And More