Oι άντρες, τα διαμάντια και η θρυλική ζωή της Elizabeth Taylor!

Η Elizabeth Rosemond Taylor, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1932, στο Hampstead του Λονδίνου κι αποτέλεσε μια από τις θρυλικές παρουσίες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου. Από μικρή ξεχώρισε για το ταλέντο και την ομορφιά της. Έγινε γνωστή στο χώρο του θεάματος ως Liz Taylor κι έμεινε στην ιστορία για τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της, την πολυτάραχη ερωτική ζωή της, τους πολλούς συντρόφους, αλλά και την αγάπη της για τα διαμάντια.

Στην ηλικία των 3 χρόνων, ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου, ενώ στα 9 της έκανε το ντεπούτο της στην ταινία ”There’ s one born every minute” και είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Universal. Αργότερα, μεταφέρθηκε στην εταιρεία MGM, μέσω της οποίας συμμετείχε στη σειρά ”Λάσι” και υποδύθηκε τη Βέλβετ Μπράουν στην ταινία ”Εθνικό βελούδο”.

Aργότερα, οι επαγγελματικές προτάσεις έπεφταν βροχή στη ζωή της, φτάνοντας στην αποκορύφωση της καριέρας της, το 1963, όπου για τον ρόλο της ”Κλεοπάτρας” πήρε 1.000.000 δολάρια, ποσό – ρεκόρ για ηθοποιό εκείνης της εποχής.

Μέχρι τότε όμως, είχε συμμετάσχει σε εξίσου μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Eδώ η Elizabeth, το 1944 στην ταινία ”National Velvet”.

Εδώ, στην ταινία ”Giant” με τον James Dean

Mε τον Paul Newman στην ταινία ”Cat on a Hot Tin Roof”, 1958

Mε τον Montgonery Clift

Mε τον Peter Lawford

Με τον David Bowie!

Με τον Richard Burton και την Lucille Ball

Με τον πολύ καλό της φίλο Michael Jackson!

Η ίδια σε συνεντεύξεις της, είχε δηλώσει πως ”Όλα ήταν στα χέρια της από πάντα – εμφάνιση, φήμη, πλούτος, τιμή, αγάπη. Δεν είχα να αγωνιστώ για τίποτα!”

Από την άλλη όμως, ευχόταν: ”Περισσότερο από όλα τα πράγματα στον κόσμο, θα ήθελα να βρεθεί ένας άντρας, που θα μπορεί να με ελέγχει!”

Η φύση ήταν γενναιόδωρη μαζί της. Η Εlizabeth, ξεχώριζε ανέκαθεν για τη σπάνια ομορφιά της, το λευκό της δέρμα, τα μαύρα μαλλιά, τα καλοσχηματισμένα χείλη και… τα υπέροχα, βιολετί μάτια της. Με όλα αυτά τα φυσικά χαρίσματα, ήταν λογικό που τη δεκαετία του ’50 ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο!

Η Elizabeth Taylor με ρεκόρ εμφανίσεων σε εξώφυλλα περιοδικών – 11 εμφανίσεις στο Life Magazine και 14 People – έρχεται δεύτερη στην κατάταξη, μετά την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Τον τελευταίο καιρό δυστυχώς, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και μόλις δύο μήνες πριν, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας. Η πολυαγαπημένη ηθοποιός τελικά, δεν άντεξε την μάχη και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες.

Πάθος με τα διαμάντια!

Ήταν γνωστό το πάθος της Elizabeth για τα κοσμήματα και η ίδια ήταν πολύ καλή πελάτισσα του γνωστού σχεδιαστή, Shlomo Moussaieff. Μάλιστα, σύμφωνα με δική της δήλωση, όταν γεννήθηκε, για 8 ημέρες τα μάτια της ήταν κλειστά… Αλλά όταν τα άνοιξε, το πρώτο πράγμα που αντικρύσε ήταν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων… Τυχαία η αγάπη της για τα κοσμήματα; Με το πέρασμα των ετών, έγινε κάτοχος, δύο εκ των πιο περιζήτητων και δημοφιλών κοσμημάτων…

Του 33,19 καρατίων Krupp Diamond και του 69,42 καρατίων Taylor-Burton Diamond, που πήρε το όνομά του από το δημοφιλές ζευγάρι, όταν ο γνωστός ηθοποιός το παρήγγειλε αποκλειστικά για εκείνη. Πρόκειται για ένα διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που ζυγίζει 13,88 γραμμάρια. ”Big girls need big diamonds”, έλεγε…

Επίσης, είναι η ιδιοκτήτρια του 50 καρατίων La Peregrina pearl, το πιο γνωστό μαργαριτάρι όλων των εποχών. Tης το προσέφερε σαν δώρο o Burton το 1969, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η ίδια η Τaylor, προς τα τέλ της δεκαετίας του ’90, άρχισε να σχεδιάζει τα δικά της κοσμήματα για την σειρά ”Elizabeth Collection”, καθώς και 3 αρώματα, το “Passion”, το “White Diamonds” και το “Black Pearls”, που οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.



Η Τaylor είχε ενεργή συμμετοχή και αφιέρωνε πολύ χρόνο, κατά τη διάρκεια της ζωής της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα για ανθρώπους που πάσχουν από τον ιό του AIDS

H πολυτάραχη ερωτική της ζωή:

Η ερωτική ζωή της Liz Taylor ήταν πολυτάραχη και η ίδια είχε αποσπάσει τον τίτλο της μοιραίας γυναίκας, αφού είχε κάνει 8 γάμους με 7 συντρόφους. Η ίδια είχε πει στο παρελθόν: ”Kανείς δεν μπορεί να μου πει, ποιον θα αγαπήσω και ποιον όχι. Κανείς δεν μπορεί να μου πει με ποιον θα βγαίνω και με ποιον όχι.” Τον Μάιο του 1950 η Liz παντρεύτηκε τον Conrad “Nicky” Hilton, με τον οποίο χώρισε τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου.

Λίγο καιρό αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου του 1952 έκανε το δεύτερο γάμο της με τον ηθοποιό Michael Wilding, με τον οποίο, όμως, χώρισε μετά από 5 χρόνια.

Κι ενώ τον Ιανουάριο του 1957 χώρισε από τον Wilding, ένα μήνα αργότερα βρέθηκε στη ζωή της ο παραγωγός Michael Todd, ο οποίος πέθανε στις 22 Μαρτίου του επόμενου χρόνου. Ο Michael Todd ήταν και ο μόνος από τους συζύγους της που την άφησε χήρα.

Eδώ όλη η οικογένεια Todd!

Η ερωτική ζωή της, όμως, δεν σταματά εκεί, αφού τον Μάη του 1959 παντρεύεται τον τραγουδιστή Eddie Fisher και ζουν μαζί μέχρι και το Μάρτιο του 1964, που χώρισαν.

Την ίδια περίοδο, άλλωστε, γνώρισε τον μεγάλο έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του γνωστού ηθοποιού Richard Burton. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το Μάρτη του ’64, χώρισαν τον Ιούνιο του ’74 και ξαναπαντρεύτηκαν ένα χρόνο μετά. Η σχέση τους, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει και τελικά αποφάσισαν να πάρουν για δεύτερη φορά διαζύγιο, τον Ιούλιο του 1976.

Εκείνη την εποχή, άλλωστε, είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν την Liz Taylor, να βρίσκεται στο πλευρό ρου Ιρακινού πρέσβη της Washington, Ardeshir Zahedi, με τον οποίο είχε ταξιδέψει μέχρι την Τεχεράνη. Το ειδύλλιο μεταξύ τους όμως δεν κατάφερε να κρατήσει.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου είχε ξεπεράσει το χωρισμό τους και παντρεύτηκε τον John Warner, με τον οποίο χώρισε λίγα χρόνια αργότερα.

Τελευταίος συζυγός της ήταν ο Larry Fortensky, μετον οποίο έζησε 5 χρόνια, ώσπου τελικά χώρισε και με αυτόν το 1996.

Απέκτησε 4 παιδιά. Με τον Wilding απέκτησε δύο γιους, τον Michael Howard και τον Christopher Edward, με τον Todd, μία κόρη, την Elizabeth Frances “Liza” Todd, με τον Burton μία κόρη, την Maria και το 1971, η Elizabeth έγινε πρώτη φορά γιαγιά, όταν δηλαδή ήταν μόλις 39 ετών. Αργότερα απέκτησε ακόμα 9 εγγόνια, καθώς και 4 δισέγγονα.

Δες φωτογραφίες από την εποχή που ήταν με τον Richard Burton!

Ιούνιος του 1963

Λίγο μετά τα γυρίσματα της ”Κλεοπάτρας”!

Από την Mαρία Πορτοκαλάκη.

Read More

And More