Πρεμιέρα έκανε η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega, «Οι Αθώοι», το βράδυ της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου.
Σε σκηνοθεσία Νίκου και Άγγελου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, η νέα σειρά εποχής του MEGA μας μεταφέρει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε ένα χωριό στα βόρεια της Κέρκυρας, όπου τα ανθρώπινα πάθη συγκρούονται με την ηθική, την τιμή και την κοινωνική προκατάληψη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Αθώοι – Η υπόθεση της νέας σειράς του MEGA
Μια ατιμασμένη γυναίκα βρίσκει καταφύγιο στο νησί, όπου θα αναθρέψει τον γιο της, Γιάννο. Παρότι καλόκαρδος και ευγενικός, ο Γιάννος μεγαλώνει στιγματισμένος, καθώς οι συγχωριανοί του τον αντιμετωπίζουν με καταφρόνια και καχυποψία ως «νόθο» και «ξένο». Μεγαλώνοντας γεννάται μέσα του το πιο αγνό συναίσθημα για ένα κορίτσι που διαφέρει από τα υπόλοιπα της εποχής του: τη Μαργαρίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ικανότητά της στα γράμματα, η εξυπνάδα και η ομορφιά της, τη γεμίζουν με υπερηφάνεια, αλλά και με μια βαθιά ανάγκη για ανεξαρτησία. Το ερωτικό τρίγωνο που περίτεχνα καταγράφει ο Θεοτόκης συμπληρώνει ο Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος) – όμορφος, γοητευτικός και παράφορα ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα.
Ο γάμος της Μαργαρίτας με τον Αράθυμο (Κίμων Κουρής) οδηγεί τον Γιάννο στη φυγή και φουντώνει την ζήλια του Πέτρου. Η αγνή αγάπη αναμετράται με τον πόθο και μόνο η αλήθεια της καρδιάς μπορεί να δείξει τον δρόμο προς την εξιλέωση. Θα βρουν άραγε λύτρωση οι «Αθώοι»;
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς οι: Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Νιάρρος, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου, στον ρόλο του ερημίτη ο Χρήστος Καλαβρούζος και μια πλειάδα αγαπημένων και ταλαντούχων ηθοποιών.
Το τραγούδι της δραματικής σειράς «Έχω γεννηθεί για ν’ αγαπώ» είναι σε μουσική του Χρίστου Στυλιανού και στίχους της Ελένης Ζιώγα. Ερμηνεύουν οι: Μαρία Λατσίνου, Μάρθα Ζιώγα, Μαριάννα Ζαφειρέλη, Μυρτώ Καρέκου, Ελένη Ζιώγα.
Οι Αθώοι – Τα πρώτα σχόλια των τηλεθεατών
Οι τηλεθεατές του MEGA παρακολούθησαν την πρεμιέρα της σειράς κάνοντας τα πρώτα τους σχόλια στο X (Twitter). Όπως ήταν επόμενο η Αμαλία Κάβαλη, η οποία πρωταγωνιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το επεισόδιο δέχτηκε τα περισσότερα σχόλια για τη συγκλονιστική ερμηνεία της.
Πόσο εκφραστική η Αμαλία Καβάλη #OiAthwoi
— pioggia (@pioggia_33) February 5, 2026
Συγχαρητήρια στο MEGA για τη νέα παραγωγή Οι Αθώοι.
— Proedros (@Proedrara_13) February 5, 2026
Πολύ δυνατή αρχή, εξαιρετικές ερμηνείες, ατμοσφαιρική μουσική επένδυση και κινηματογραφική εικόνα που αναβαθμίζει τη σειρά.
Αναμένουμε τη συνέχεια..#OiAthwoi pic.twitter.com/ItAu4nfZQk
Αριστουργηματική σειρά, επιπέδου Νησιού #OiAthwoi
— Χρύσα Δριτσέλη -29/05/24 (@chrisadritseli) February 5, 2026
Ιιιιι!!! Τελείωσε! Θέλουμε και άλλο!! Τελειααααα σειρααααα!!!#OiAthwoi
— Maria Pyroudi (@pyroudi) February 5, 2026
#OiAthwoi
— αλεξανδρα κεχρινιωτη (@74n4W6L2tDtbK92) February 5, 2026
Αμαλία Καβαλη είσαι ηθοποιαρα!
Να πούμε ότι σκηνοθεσία και φωτογραφία είναι στα συν επίσης #OiAthwoi
— Antigoni A. (@antigonitsa80) February 5, 2026
Ποσο ωραια παιζει!#OiAthwoi pic.twitter.com/0CprVBPcnh
— (@_Rena79_) February 5, 2026
Πω θα βαρεθώ να το λεω,τι ωραια σκηνοθεσία #oiathwoi
— Το AlterEgo της Ντένης (@helluvahope) February 5, 2026
Γιατί το mega χρησιμοποιεί πάντα περισσότερο φυσικούς χώρους σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είναι μες στα σκηνικά #OiAthwoi https://t.co/xWlpWo9y4j
— (@AntoniouHarryP) February 5, 2026
Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι πως ο,τι συμβαίνει στο χωριό στη σειρά #OiAthwoi συνεχίζεται και σε αρκετά χωριά μέχρι και σήμερα…
— (@__lacrimosa___) February 5, 2026
Ούτε μια ώρα δεν έχει που ξεκίνησε, 2 φορές έκλαψα.
— missbutterfly (@missflyinbutter) February 5, 2026
Ασ’ το καλό #OiAthwoi
Νταξει εχω ήδη αγαπημένο χαρακτήρα ΣΠΥΡΟ ΣΕ ΛΑΤΡΕΨΑ #OiAthwoi
— Το AlterEgo της Ντένης (@helluvahope) February 5, 2026
Εκπληκτική σειρά
— ‘Ελα, δεν το πιστεύω’ (@swswplittw) February 5, 2026
#OiAthwoi pic.twitter.com/GycZWswshP
Μαύρισε η ψυχούλα μου αλλά εκπληκτική σειρά φαίνεται παιδιά #OiAthwoi
— Πρόεδρος Κατουρλίδες (@Kostas_Thoneick) February 5, 2026
Η Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, η Αμαλία Καβάλη, ο Κώστας Νικούλι και ο Γιάννης Νιάρρος είχαν μιλήσει στην κάμερα του TLIFE και στον Χρήστο Κούτρα για τους ρόλους τους, τις δυσκολίες των γυρισμάτων, αλλά και τις στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες από αυτή τη δουλειά.
Τι θα δούμε την επόμενη Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου:
Μια νεαρή νεοκόρισσα σώζει την Αρετή από την αυτοκτονία. Μητέρα και γιος επιστρέφουν στο σπίτι των Αχάτηδων. Το 1906, ο Γιάννος και ο Πέτρος, νεαροί άνδρες πια, είναι ερωτευμένοι με τη Μαργαρίτα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους φουντώνει. Η Μαργαρίτα, δυναμική και ανεξάρτητη, αν και σκεπτική απέναντι στην ιδέα του γάμου, κατακλύζεται από την νεανική ερωτική της ορμή.
Η Αρετή γνωρίζοντας τον ρατσισμό της μικρής κοινωνίας που ζουν, προσπαθεί να προφυλάξει τον Γιάννο και να κατασβήσει τον έρωτά του για την Μαργαρίτα. Ο Γιάννος συγκρούεται με έναν ρατσιστή χωριανό, τον Σκορπιό, και τον ντροπιάζει. Οι Αχάτηδες σχεδιάζουν τον γάμο της κόρης τους με τον ώριμο και πράο Γιώργη Αράθυμο, αναστατώνοντας την Μαργαρίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
