Οι celebrities μίλησαν στο TLIFE λίγο πριν τρέξουν στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο έφτασε στο τέλος και οι επώνυμοι φόρεσαν τα αθλητικά τους παπούτσια και να συμμετάσχουν σε ένα από τα αρχαιότερα Ολυμπιακά αθλήματα, αναβιώνοντας το αθλητικό ιδεώδες της αρχαίας Αθήνας.
Από τον άγγελο-αγγελιοφόρο που έφερε το μήνυμα της νίκης το 490 π.Χ στους Αθηναίους, μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, άνθρωποι από όλη την Ευρώπη τρέχουν και μεταφέρουν το δικό τους θετικό μήνυμα.
Σήμερα οι επώνυμοι τρέχουν στο Μαραθώνιο για καλό σκοπό, δίνοντας λίγη από τη θετική τους ενέργεια στον κόσμο. Λιγό πριν σημάνει η έναρξη, η Ζέτα Δούκα, ο Χρήστος Φερεντίνος, η Βίκυ Χατζηβασιλείου και η Άννα Πρέλεβιτς μίλησαν λίγο πριν ζήσουν αυτή τη μεγάλη εμπειρία.
Ζέτα Δούκα


“Θα συμμετάσχω στα 5χλμ γιατί δεν είμαι πολύ καλά προπονημένη στο δρόμο και το τρέξιμο. Θα τρέξω με την ομάδα της Wind, συγκεντρώνοντας κάποια χρήματα για να δωθούν στην “Κιβωτό” για τα παιδιά. Ο σκοπός ήταν αυτός που με έκανε να λάβω συμμετοχή. Όταν μου το πρότειναν να λάβω μέρος σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση στην Ελλάδα, από την οποία ξεκίνησε και ο θεσμός του Μαραθώνιου, είπα “ναι”. Είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει και ούτε είναι το όνειρό μου να προπονούμαι και να τρέχω, αλλά ο σκοπός είναι αυτός που με έκανε να λάβω συμμετοχή. Κι αυτό είναι σημαντικό και περισσότερο από ποτέ φέτος, που η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια στιγμή, που μπορεί να δοθεί ένα μήνυμα για το πως θα πρέπει να είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Tη χώρα που έχει γεννήσει τα ιδεώδη το αθλητισμού. ”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο TLIFE.
Βίκυ Χατζηβασιλείου


“Θα συμμετέχω και ελπίζω να καταφέρουμε να το φέρουμε εις πέρας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες. Αν αυτό λέγεται Μαραθώνιος εννοείται ότι θα το κάνουμε. Θα τρέξω στα 5 χλμ, γιατί δεν νομίζω να αντέξω άλλο. Δεν μου αρέσει το τρέξιμο, αλλά το κάνω για να νιώσω περισσότερο περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Ούτως ή άλλως τρέχουμε σαν έθνος, δεν είναι τίποτα να τρέξουμε και στο Μαραθώνιο!”.
Χρήστος Φερεντίνος


“Θα συμμετέχω κι εγώ στον 29ο Μαραθώνιο. Γιατί τρέχω; Τρέχω και δεν φθάνω, όπως όλοι. Τρέχω και δεν το βάζω στα πόδια. Τρέχω για τα 1000 ευρώ που θα δωθούν στην “Κιβωτό” για τα παιδιά. Τρέχω κόντρα στον καιρό. Τρέχω για να σταματήσω. Τρέχω για να λέω ότι έτρεξα σε ένα Μαραθώνιο. Τρέχω αλλά δεν το βάζω στα πόδια”, είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Φερεντίνος.
Στην ερώτηση αν έχει προετοιμαστεί δήλωσε: “Έχω κάνει σκληρή προετοιμασία με τους καλύτερους προπονητές και έχω αποφύγει το ντοπάρισμα. Ασφαλώς αστειεύομαι. Όλα καλά θα πάνε. Τρέχω στα 5χλμ και το μόνο που με ανησυχεί είναι ο καιρός”.
Άννα Πρέλεβιτς


“Δεν έχω κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία. Γενικά μου αρέσει πολύ το τρέξιμο και θεωρώ ότι τα 5 χλμ δεν θα με κουράσουν. Χαίρομαι πολύ που θα συμμετέχω. Το έβλεπα και πέρσι, μου άρεσε πολύ και χάρηκα που θα είμαι κι εγώ εκεί φέτος. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι άμα υπάρχει θετική ατμόσφαιρα, ενέργεια και θέληση, μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Ακόμη και άνθρωποι που δεν τρέχουν θα συμμετέχουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.
Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, ο μοναδικός που γίνεται πάνω στην αρχική διαδρομή, το όνομα της οποίας φέρουν πια εκατοντάδες Μαραθώνιοι σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Ο 29ο Κλασικός Μαραθώνιος διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα της Unesco κι είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

(πηγή φωτογραφιών: Down Town)

Δες περισσότερες φωτογραφίες από τους διάσημους που θα συμμετέχουν στο Μαραθώνιο:

Read More

And More