Οι celebrities στην πρεμιέρα της παράστασης «Ψύλλοι στ’ αυτιά»! Φωτογραφίες

Οι celebrities στην πρεμιέρα της παράστασης «Ψύλλοι στ’ αυτιά»! Φωτογραφίες | tlife.gr

Η απολαυστική και σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του μαιτρ της φάρσας Ζωρζ Φεντώ, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Γαλλικής δραματουργίας, που συνθέτει τις πιο ιδιαίτερες συζυγικές φάρσες με απρόοπτες και κωμικές παρεξηγήσεις, έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης στο Θέατρο Μουσούρη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το έργο γράφτηκε το 1907 και αποτελεί έως και σήμερα ορόσημο της Belle Epoque, ενώ παραμένει απόλυτα διαχρονικό παρουσιάζοντας χαρακτήρες και καταστάσεις που διαπερνούν το χρόνο και έρχονται στο σήμερα, αναγνωρίσιμοι και οικείοι στην εποχή και την καθημερινότητα μας! Πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Φαίη Ξυλά, Μυρτώ Αλικάκη, Σταύρος Σβήγκος, Θανάσης Πατριαρχέας κ.α.

Στην avant premiere της παράστασης έδωσαν το παρών τόσο τα αγαπημένα πρόσωπα των ηθοποιών, όπως η Άννα Δημητρίεβιτς, η Έλενα Αϊβαλή, η Βίβιαν Δράκου όσο και αρκετοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz, όπως η Σάσα Σταμάτη, η Ζέτα Δούκα, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, η Φωτεινή Αθερίδου κ.α.

Δες φωτογραφίες:

Ζέτα Δούκα – Θανάσης Ευθυμιάδης
Σάσα Σταμάτη
Σταύρος Σβήγκος – Έλενα Αΐβαλή
Κωνσταντίνος Μαγκλάρας – Φωτεινή Αθερίδου
Σάσα Σταμάτη – Πέτρος Φιλιππίδης
Ιωάννα Ασημακοπούλου – Ευγενία Παναγοπούλου
Ζέτα Δούκα

Άννα Δημητρίεβιτς – Θανάσης Ευθυμιάδης
Θανάσης Πατριαρχέας – Βίβιαν Δράκου

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια παρεξήγηση ξεσπά ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στην υψηλή τάξη του Παρισιού του 1900. Η αστείρευτη δεξιοτεχνία του Ζωρζ Φεντώ να πλέκει συνθήκες όπου βλέπουμε κάτω από την αμφίεση των ηρώων, μας επιτρέπει να ταυτιστούμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας. Ήταν να μην της μπουν «ψύλλοι στ’ αυτιά»! Η αιτία; Ένα δέμα με τιράντες που καταφθάνει από γνωστό ξενοδοχείο της εποχής με «ιδιαίτερη» φήμη.

Κάπως έτσι αναμιγνύεται η υψηλή κοινωνία με εκείνη της «παρακμής», κάνοντας προφανές το γεγονός ότι τίποτα δεν διαφοροποιεί τις δυο τάξεις, όσον αφορά τα ζητήματα που τις απασχολούν… Πού καταλήγει άραγε αυτή η φάρσα που μπερδεύει τις τάξεις των ανθρώπων; Η απάντηση στη σκηνή του θεάτρου Μουσούρη…

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

READ more