Oι celebrities στις εκλογές: Ο Ηλίας Ψινάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος αναδείχθηκαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή!

Δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή αναδείχθηκαν ο Ηλίας Ψινάκης στο Δήμο Μαραθώνα και ο Απόστολος Γκλέτσος στο Δήμο Στυλίδας. Χαμόγελα χαρά για τους celebrities που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Λίγο μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές ο Απόστολος Γκλέτσος, αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν αποκάλυψε ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι επικεφαλής ενός νέου κόμματος που θα ονομάζεται “Τελεία”, ενώ τόνισε ότι δε θα εγκαταλείψει το Δήμο. (Δες εδώ το video)

Ιδιαίτερα χαρούμενος, αφού ο προεκλογικός του αγώνας στέφθηκε με επιτυχία είναι και ο Ηλίας Ψινάκης. O Hλίας με τη στήριξη και την αγάπη των Marathonistas ήρθε πρώτος στην προτίμηση του κόσμου, αφού η διαφορά του ήταν μεγάλη σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους κι έτσι απέκτησε νέο δήμαρχο ο Δήμος Μαραθώνα. Νωρίς στο προεκλογικό κέντρο συναντήθηκε και με τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος όπως είπε τον ψήφισε.

Στο πλευρό του ήταν ως αργά οι συνεργάτες του, με τον Θέμη Μάλλη να τον στηρίζει και να παρακολουθεί με αγωνία τα αποτελέσματα. Ο Ηλίας Ψινάκης παρέμεινε μαζί τους μέχρι το τέλος ενώμετά τα τελικά αποτελέσματα πανηγύρισε με τους πολίτες στην πλατεία της Νέας Μάκρης.



Δες βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έκλεισαν στις 19:00 και τα πρώτα exit poll έδειξαν ανατροπή των δεδομένων στην περιφέρεια Αττικής και στους δήμους Αθήνας και Πειραιά. Στη συνέχεια και λίγο πριν τα μεσάνυχτα δημοσιοποιήθηκε η εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα που έδειξε πως τα exit polls όχι μόνο έπεσαν έξω αλλά για άλλη μία φορά οι δημοσκόποι δεν κατάφεραν να πιάσουν τον παλμό των πολιτών.

Οι υποψήφιοι άρχισαν να έχουν μια εικόνα για τα αποτελέσματα και το δικό τους μέλλον σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίστηκε, μέχρι αργά το βράδυ.

Το TLIFE επικοινώνησε με τους celebrities που ήταν υποψήφιοι για να μας μεταφέρουν τις πρώτες εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους από τις εκλογές.

Από τους πρώτους που μας μίλησαν, λίγο πριν τις 21:00, για το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν η Βάνα Μπάρμπα που είναι υποψηφία στο Δήμο Γλυφάδας με τον συνδυασμό “Η Γλυφάδα μας”, του Γιώργου Παπανικολάου. Ο συνδυασμός που συμμετέχει η Βάνα Μπάρμπα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 35,40% και όλα θα κριθούν την επόμενη Κυριακή.

Μιλώντας για τα γενικά exit poll και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η ηθοποιός σχολίασε: ”Είναι κάτι που ήταν αναμενόμενο. Νομίζω ότι έχει να κάνει με τις προσωπικότητες, ότι και οι δύο είναι πολύ δυνατές προσωπικότητες. Δεν νομίζω ότι είναι μομφή στην κυβέρνηση. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε τι γίνεται.”

Στην δεύτερη θέση με απόσταση αναπνοής από τον πρώτο και ένα ποσοστό 34,72 έρχεται ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο δήμο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, του οποίου δημοτικός σύμβουλος είναι ο Λευτέρης Πανταζής.
Ο γνωστός τραγουδιστής μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο TLIFE έδειξε ενοχλημένος για τη μεγάλη αποχή του κόσμου αλλά αισιόδοξος με τα μεχρι τότε αποτελέσματα: “Λένε ότι είμαστε αρκετά μπροστά αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς όμως. Σίγουρα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μου δίνουν αισιοδοξία, αφού θέλω να πετύχω πράγματα για τον τόπο που ζω τα τελευταία 20 χρόνια. Θα δούμε και τη δεύτερη Κυριακή. Έχουμε μεγάλη αποχή όμως από ότι ακούω κι από ότι βλέπω, γύρω στο 45% . Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό… Θα δούμε.”

Από αυτούς που δεν τα πήγαν όσο καλά ήλπιζαν είναι ο Τάσος Χαλκίας ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χαϊδαρίου με τον συνδυασμό του Αντώνη Μποζίκα. Τα πρώτα αποτελέσματα κατατάσσουν τον συνδυασμό στη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,93% και θα πάει για το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στον Δήμο Αθηναίων, ο Άρης Σπηλιοτόπουλος, υποψήφιοι με τον οποίο είναι ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Τζούλια Παπαδημητρίου, τερματίζει 3ος ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης με τον συδυασμό του οποίου κατέβηκε υποψήφια και η Άννα Φόνσου, είναι στην 6η θέση.

Πρώτος σε ποσοστό στον Δήμο είναι ο Γιώργος Καμίνης, με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Ο Γιώργος Καμίνης και θα πάει για δεύτερο γύρο εκλογών με τον Σακκελαρίδη Γαβριήλ.

Στον Δήμο Πειραιά προηγείται ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη στον οποίο υποψήφιος είναι και ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο Γιάννης Μώραλης θα βρεθεί και στο δεύτερο γύρο των εκλόγών με τον Γιαννη Μιχαλολιάκο, στον συνδυασμό του είναι υποψήφιος και ο Γιώργος Σιγάλας.

Χαμηλά είναι και τα ποσοστά του συνδυασμού του Παναγιώτη Κόνσουλα στο Βύρωνα στον οποίο ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ο Στέλιος Διονυσίου, η Ιωάννα Σουλιώτη και η Ισαβέλλα Δάρρα. Ο συνδυασμός σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα είναι στην 6η θέση με 11,45%.

Τρίτος βγαίνει μέχρι στιγμής ο συνδυασμός του Νικόλαου Τσαμπαρλή που υποστηρίζει ο Κώστας Σόμμερ στον Δήμο Αλίμου.

/

Στη δεύτερη θέση τερματίζει, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο συνδυασμός του Γιώργου Θωμάκου στον Δήμο Κηφισιάς με τον οποίο ήταν υποψήφια η Στέλλα Κονιτοπούλου.

Ο Κώστας Μπίγαλης και συνδυασμός του Απόστολου Κόντου στον Δήμο Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι τέταρτος σε ποσοστά.

Με ελάχιστη διαφορά από τον πρώτο, ο συνδυασμός “Ποιότητα ζωής” με τον Κουτελάκη Γιώργο, με τον οποίο είναι υποψήφιος ο Γιώργος Νινίος στο Δήμο Νέας Σμύρνης βγαίνει δεύτερος.

Χωρίς ελπίδες είναι και η υποψηφιότητα της Σοφίας Βογιατζάκη στον Δήμο Καλλιθέας αφού ο συνδυασμός “Τώρα Καλλιθέα” με τον Λάζαρο Λασκαρίδη να ηγείται είναι στην προτελευταία θέση.

Η Αντωνία Γιαννούλη ήταν υποψήφια στον Δήμο Τρίπολης με τον συνδυασμό “Μαντινειακή Συμπολιτεία” αλλά δεν κατάφερε να έχει υψηλά ποσοστά και τερμάτισε 5η με 9,13%.

Καθόλου καλά δεν ήταν τα αποτελέσματα και για τον Παύλο Χαϊκάλη που έθεσε υποψηφιότητα για τις Περιφερειακές Εκλογές με τον συνδυασμό “Αττικοί Συμμέτοχοι στο αύριο, Παύλος Χαϊκάλης” να τερματίζει στην 6η θέση με ποσοστό 7,15%. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής θα είναι Ρένα Δούρου και ο Σγουρός Ιωάννης.

Ρεπορτάζ, επιμέλεια: Εβίτα Τσιλοχρήστου, Άρτεμις Θύμιου

ΔΕΣ ΣΤΟ NEWSIT ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Read More

And More